Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest eMemoria?

Klocki_Lego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim. Gdzieś w necie wyczytałem o naklejkach QR eMemoria na nagrobki, dzięki którym można sobie wyświetlić informacje o zmarłym. Pytanie brzmi jak to działa i czy z tego korzystaliście? 

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Nie korzystałem ale czytając informacje ze strony to naklejają Ci kod QR na nagrobek który po zeskanowaniu urządzeniem mobilnym przeniesie Cię na stronę grobu którą oni wykonają. Rzecz jasna każą sobie zapłacić za to, że sama strona u nich stoi (hosting) i doładowywać co jakiś czas.

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Wymonitorowałem ten wątek i na początku chciałbym zdementować wszelkie pogłoski ;-)

Projekt ememoria nie ma nic wspólnego z organizacją e-pogrzebu ani nie zastępuje nagrobka, pozwala on wyłącznie rodzinom utworzyć wspomnienie opisać biografię np. dziadka i dodać kilka fotografii które można odczytać za pomocą smartphone skanując fotokod (taki mały stalowy kwadracik) umieszczony w rogu nagrobka. Co do płacenia... jedyny koszt to jednorazowa aktywacja z wysyłką fotokodu, nie trzeba nic "dopłacać" co jakiś czas ;)

Z chęcią odpowiem na jakiekolwiek wasze pytania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...