Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Plugin WorldGuard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z pluginem WorldGuard. Otóż założyłem na działke cupboida i postawiłęm tam skrzynki. Okazało się, że zwykli gracze nie moga ich otwierać, więc w configu WorldGuarda zmieniłem chest enabled na true, oraz na serwerze wpisalem komende
/region flag nazwa chest-acces, lecz dalej jak zabiore sobie opa nie moge ich otwierać. Pisze, że nie mam uprawnień. Wie ktoś jak to rozwiązać?

Opublikowano

No dobrze, ale każdego gracza mam przypisać pod działke?
Chodzi mi oto, że jak gracz wejdzie na dany teren, który ma cupboida i tam są skrzynki, żeby mógł je otworzyć

Opublikowano

Jakby każdy mógł otwierać każdą skrzynkę to było by chore.. :D

Każdy gracz ma swoją działkę i na niej może robić co chce.

A Ty jako właściciel bez OPa masz takie same prawa jak Gracz.

Chyba o to chodziło.

Opublikowano

Nie rozumiemy sie, niektóre lokacje mają cupboida zeby nie można ich było zniszczyć, ale gracze mog,ą zabrać itemy ze skrzynek, które na tych terenach są i oto mi się rozchodzi

Opublikowano

Przeczytaj mój pierwszy post i zobacz w czym tkwi problem
Ddodaje na skrzynki, ale i tak jest napisane, że nie mam uprawnień zeby ją otworzyć jak jestem normalnym graczem bez Op

Opublikowano

Podaj listę pluginów, lub przepisz dokładnie to co wyskakuje jak się próbuje otworzyć skrzynkę, lub zrób ss'a.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Jak skonfigurować WorldGuarda, żeby współgrał z pluginem TreasureChest. Otóż gdy wpisuje komende na działke z cupboide, zeby gracze mogli na tej działce otwierać skrzynie to gdy zabiore sobie Opa i chce skrzynke otworzyc to pisze, że nie mam uprawnien. A gdy zrobie skrzynke, w której itemy się nie odnawiają to moge ją otworzyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...