Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gokukoku no Brynhildr/Brynhildr in the Darkness

gokanDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brynhildr.jpg

Gatunek: Akcja,Dramat,Psychologiczny,Fantasy,Sc-Fi

Tematyka: Harem,Tajemnice,Romans

Opis:
Fabuła opowiada o licealiście o imieniu Ryota Murakami, który nie potrafi zapomnieć o swojej zmarej przyjaciółce z dawnych lat. Ryota obiecał udowodnić istnienie obcych cywilizacji, przez co zapisał się do klubu astronomicznego. Pewnego dnia napotyka na swojej drodze pewną tajemniczą, dziewczynę Neko Kuroha, która wygląda identycznie jak jego zmarła przyjaciółka.

Oglądać na: http://animeon.pl/anime/gokukoku_no_brynhildr/ 

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=509

Opublikowano

Co tu dużo gadać :) opening fajosky, fabuła fajoskya, kreska fajoskya, krew fajoskya tylko główny bohater taki średnio fajosky.

zgaduję że do zrobienia tematu natchnęła Cię końcówka 3 epa? epicka była:D nie spodziewałem się kompletnie, chociaż i tak pewnie się odleczy czy cuś

Opublikowano

Co tu dużo gadać :) opening fajosky, fabuła fajoskya, kreska fajoskya, krew fajoskya tylko główny bohater taki średnio fajosky.

zgaduję że do zrobienia tematu natchnęła Cię końcówka 3 epa? epicka była:D nie spodziewałem się kompletnie, chociaż i tak pewnie się odleczy czy cuś

Nieee chciałem zrobić już dawno,gdyż obok No game no life i Akuma no Riddle było to anime,które uważałem za jednego z faworytów sezonu,ale trzeba przyznać,że

końcówka 3 ep'a była epicka,a opening wskazuje że cała seria będzie jeszcze bardziej epicka

Opublikowano

uu selweron mówi że to jest fajowskie ?

Zacznę oglądać ale jak się zakończy :D

Sprawia wrażenie odgrzewanego kotleta, jednak - jak tam gok wspomniał - zmierza w kierunku raczej niecodziennie spotykanym:D Nie wiem co tam się będzie działo bo już sobie spojlerował czytaniem nie będę, ale dla mnie jest to największa niespodzianka sezonu na ten moment:)

Opublikowano

4 ep jeszcze lepszy;)

w odróżnieniu od innych anime, tutaj nawet jeśli przywrócą czas to bohater zostaje zajebany xD

czuć topke sezonu w powietrzu, ale jeszcze zobaczymy:D

Opublikowano

Nie wiem co wam sie podoba w tym opie, jak dla mnie ten to taki śmieć wogóle do muzyki nie dopasowane. Ale anime fajne, szkoda że w 4 epie

nie ogarnął tych pieprzyków, może by ogarnął że te dziewczyny to ratują od śmierci i zamieniają w wiedźmy po za tym ciekawe co miała na myśli ta kuroneko kiedy mówiła o tych kosmitach

Opublikowano

Nie wiem co wam sie podoba w tym opie, jak dla mnie ten to taki śmieć wogóle do muzyki nie dopasowane. Ale anime fajne, szkoda że w 4 epie

nie ogarnął tych pieprzyków, może by ogarnął że te dziewczyny to ratują od śmierci i zamieniają w wiedźmy po za tym ciekawe co miała na myśli ta kuroneko kiedy mówiła o tych kosmitach

Może dlatego,gdyż jesteśmy przyzwyczajeni do japońskich ryków,a tu proszę niespodzianka z dubstepem.

Opublikowano

@2up no wlasnie chodzi o ten nie dospasowany dubstep, ja rozumiem że chą zaczerpnąć nowych tematów, ale mam wrażenie że kompletnie nie wyczuli utworu, masz tu dobrego amv z dubstepem:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dopsz, to jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości czy to anime będzie w topce tego sezonu - nie będzie.

Spieprzyli ostatni odcinek po całości, cycki rodem z Highschool DXD, na tym kończę przygodę z tym tytułem.

Pozdrawiam resztę oglądającą ten syf.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Serio?

Mi się wydaje że leci cały czas tak samo..aż sprawdziłem tego epa z ciekawości ;o

Przecież na koniec

i tak dostałeś trupa

źle? :D

Opublikowano

Źle bo mnie wymiona odpychają.

Galaretowate cycki to nie to co przywykłem lubić, a gdy widzę coś takiego to mi się zbiera na wymioty (mimo, że na sadisticu dział hard przeglądam lajtowo - dopóki nie trafię na dział fekalia xD).

No także tego, ogólnie fabuła ciekawa ale wykonanie widzę już tak dobre nie jest. Do tego jeszcze co chwilę gadka o cyckach i kopniak w ryj, eh.

Myślałem, że to będzie jakieś bardziej poważne anime z zamiarem wskoczenia na topkę, ale chyba się przeliczyłem. Jedyne co mi pozostaje to No Game No Life:c

Ew, można jeszcze obejrzeć Akuma no Riddle, ale wiadomo jak się ono skończy.. Mahouka Koukou no Rettousei z kolei na początku było gówniane, a teraz od biedy da się oglądać. Chyba zacznę przeglądać "on hold", bo jest tego w cholerę, a z obecnym sezonem nie ma co szaleć.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Mahouka ma generalnie podobną konstrukcje do ngnl. Ale już niedługo..za kilka epów..taki facepalm się zrobi w jednym poważniejszym wątku;] głw bohater był straśny:D oba anime powinny prezentować podobny poziom.

Gokukoku ładnie leci, zdrowo takie cycki od czasu do czasu oglądnąć :) Niestety widząc ją na okładkach to jej nie zajebią. Ale w topce sezonu powinien się znaleźć, ma tyko 6 konkurentów u mnie. Stawiasz po prostu za duże wymagania, takie to nie na dzisiejsze sezony. Letni podniesie poprzeczkę, ale to tylko wliczając kontynuacje. Chyba.

U mnie w topce zaraz po ngnl jest..ping pong the animation:-) pewnie 95% ludzi nie ogląda go ze względu na kreskę, ale..epickie, szczególnie końcówka 5tego epa;]

• 1 rok później...
Opublikowano

Pierwsze parę odcinków obejrzałem za jednym zamachem, jednak im dalej, to chęć poznania 'co dalej' spadała, co w ostateczności 3 ostanie odcinki obejrzałem w dwa dni. Najgorszą wadą w oglądaniu u mnie była nie możliwość poczucia jakiejkolwiek sympatii do bohaterów. Po prostu chodzące schematy. W scenach tych bardziej 'dramatycznych', jedyną reakcją na jaką było mnie stać to "no cóż...". Sam pomysł na fabułę jest ciekawy, ale coś źle poszło. Nie powiem pierwszy opening oraz końcowy ending był świetne, kreska tak samo. Jednak to za mało, bym mógł powiedzieć, że anime mi się podobało. Szkoda, bo zapowiadało się ciekawie.

gfgdf

Opublikowano

Początek anime (a może nawet i do połowy) super. Później już było słabiej. Ostatnie odcinki + zakończenie mi się nie podobało. Według mnie słabo zrobione. Kreska ładna, 1 OP super <3 Lubię sobie od czasu do czasu go włączyć - podobnie jest z ED z Mahou Shoujo Madoka Magica i wieloma innymi ;)

Opublikowano

Oglądałem do 11ep a potem jakoś przerwałem i do tej pory nie skończyłem i tutaj pytanie do was warto to skończyć czy szkoda czasu? Bo gdzieś przelotem czytałem że końcówka słaba. W sumie autor ten sam co Elfen Lied więc mniej więcej wiem czego można się po tym spodziewać.

12038566_974765759232972_778992918771970

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze? Anime było dobre do 10 odcinka, potem zaczęto ucinać sceny, których widocznie brakowało (sceny z mangi). Według mnie ostatni odcinek powinien być o 3-4 odcinki później.

Aktualnie manga robi się coraz popularniejsza, ostatnio zaczęło się znów wiele dziać, polecam mange.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...