Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dj pytania

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaki program polecacie do tworzenia jakiegoś setu chodzi mi o składanke muzyk ok 30min ?

Jak popracować nad przejściami ?

Chodzi mi o muzyki Electro House i Progressive House ;) I co byście chcieli usłyszeć w owym secie ?

Opublikowano

proste vdj wystarczy , chyba że chcesz coś lepszego serato bądź traktor . 

facebook%20tlo%20Polska%20glosem-kopia%2

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

proste vdj wystarczy , chyba że chcesz coś lepszego serato bądź traktor . 

Najlepiej by był łatwy w obsłudze jak dla początkującego ;)

Opublikowano

posiadasz kontroler /konsolę czy  z myszki > 

Pomniki powinno się stawiać bohaterom którzy oddali życie za wiarę, bliźniego czy ojczyznę, a nie homotęczę dla pedałów.

Opublikowano

Dalej mu proponujcie VDJ to się że tak powiem g*wno nauczy. Załatw sobie konsole czy cokolwiek (bez licznika BPM najlepiej) i na słuch lecisz. Bo w VDJu masz wszystko podane na tacy jak w CDJ-2000nexus i co z tego skoro nie będziesz umiał grać na prawdziwym sprzęcie. Sam się na tym przejechałem i już wiem że "Umiem grać w VDJu, więc będzie mi dobrze szło w realu", w żaden sposób nie przekłada się na prawdziwą konsolę. Chyba że naprawdę jest to zestaw Pioneera z Nexusami.

Ew. jak chcesz tylko 1 zrobić set to odpalasz VDJ, jedziesz na SYNC(poradniki na YT) i proszę. Mało ambitnie ale będzie.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Dalej mu proponujcie VDJ to się że tak powiem g*wno nauczy. Załatw sobie konsole czy cokolwiek (bez licznika BPM najlepiej) i na słuch lecisz. Bo w VDJu masz wszystko podane na tacy jak w CDJ-2000nexus i co z tego skoro nie będziesz umiał grać na prawdziwym sprzęcie. Sam się na tym przejechałem i już wiem że "Umiem grać w VDJu, więc będzie mi dobrze szło w realu", w żaden sposób nie przekłada się na prawdziwą konsolę. Chyba że naprawdę jest to zestaw Pioneera z Nexusami.

Ew. jak chcesz tylko 1 zrobić set to odpalasz VDJ, jedziesz na SYNC(poradniki na YT) i proszę. Mało ambitnie ale będzie.

A jaka konsole polecasz tylko tanią bo zaraz wylecisz z 7tyś xD

Opublikowano

Jak chcesz się nauczyć(od razu mówię że będzie trudno) Numark NDX200 lub NDX400 x2 i jakiś mikser 4 kanałowy wyjdzie 2k.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Jak chcesz się nauczyć(od razu mówię że będzie trudno) Numark NDX200 lub NDX400 x2 i jakiś mikser 4 kanałowy wyjdzie 2k.

Mój kuzyn ma coś takiego i nie wiem czy mi by nie sprzedał .

post-865936-0-01338400-1398197774.png

Moge też dokupić to co ty podałeś czyli ten Numark NDX200.

JAKIE MUZYKI NAJLEPIEJ DAĆ DO SETA (NAZWY) CO WPADA W UCHO .

Opublikowano

Jak chcesz miec caly zestaw to 2x ndx200 i ten mikser a jak nie to bierz sam mikser

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Najlepszym wyjściem dla Ciebie byłoby granie z konsoli.Jeżeli takiej nie posiadasz to polecam programy takie jak Virtual DJ,Traktor,Serato lub Mixxx.

Ale jak będziesz grać na programie to wyłącz sync i graficzny podgląd bitu.

Opublikowano

mix track pro na początek wystarczy .

Najlepszym wyjściem dla Ciebie byłoby granie z konsoli.Jeżeli takiej nie posiadasz to polecam programy takie jak Virtual DJ,Traktor,Serato lub Mixxx.

Ale jak będziesz grać na programie to wyłącz sync i graficzny podgląd bitu.

naprawdę śmieszy mnie to żeby nie grać na sync . Dj nie jest tylko od tego żeby zgrać tempo , na imprę można wybrać sobie piosenki tylko o jednym tempie . I tak każdy gra  teraz z komputera więc każdy ma wgląd w tempo itd . 

Opublikowano

mix track pro na początek wystarczy .

naprawdę śmieszy mnie to żeby nie grać na sync . Dj nie jest tylko od tego żeby zgrać tempo , na imprę można wybrać sobie piosenki tylko o jednym tempie . I tak każdy gra teraz z komputera więc każdy ma wgląd w tempo itd .

Kazdy gra z komputera? Kpisz sobie? Jak taki przyjdzie do klubu i powie ze umie grac na VDJ wywala go.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Kazdy gra z komputera? Kpisz sobie? Jak taki przyjdzie do klubu i powie ze umie grac na VDJ wywala go.

o jakim  ty vdj mówisz ?>

Większość światowych dj korzysta z komputera podczas grania więc nie wiem w czym problem ? 

Opublikowano

o jakim  ty vdj mówisz ?>

Większość światowych dj korzysta z komputera podczas grania więc nie wiem w czym problem ? 

A wiesz po co korzystają? Bo nie chcą zabierać ze sobą miliona płytek i niektórzy po prostu używają tego aby sprzęt działał :)

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Ahh, znów sami specjaliści...

Każdy korzysta z komputera ? Owszem, wszystkie kontrolery i same miksery, bo musi grać na jakimś programie. Jednakże, jeżeli masz konsoletę 2x CDJ + mikser to w istocie USB lub płytka i gramy. Jak nie chcesz taszczyć pudła to interface, o ile nie ma MIDI / USB. Inna sprawa z DVS...

Jeżeli masz się uczyć na VDJ, nie rób tego błędu. Kup sobie mikser, nawet za 200zł, podłącz do kompa i graj innym sofcie (np. Traktor). Potem możesz inwestować w kontroler / CDJ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...