Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udyr - Poprowadź team do zwycięstwa.

Shad<.<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zaszczyt zaprezentować wam poradnik do Udyra - czyli jak wygrać każdy mecz.

Spis treści:

1.Opis Postaci.

2.Opis Buildu.

3.Summoner spelle.

4.Kontry.

5.Combo.

6.Runy.

7.Specjalizacje.

8.Przebieg gry.

9.Rozdawanie Skilli.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Udyr jest postacią, która może wygrać mecz z niewielką pomocą teamu. Jego tankowatość oraz damage mogą zmienić losy całej gry.

2.Build:

Na początek: 32px-Maczeta_%C5%81owcy_przedmiot.png + 5x 32px-Mikstura_Zdrowia_przedmiot.png + 32px-Badawcza_Soczewka_przedmiot.png

1 powrót: 32px-Szpony_Madreda_przedmiot.png + 32px-Buty_Szybko%C5%9Bci_przedmiot.png

2 powrót: 32px-Latarnia_Wriggle%27a_przedmiot.png + 32px-Tabi_Ninja_przedmiot.png lub 32px-Obuwie_Merkurego_przedmiot.png albo 32px-Buty_Pr%C4%99dko%C5%9Bci_przedmiot. - buty dobieramy w zależności: Tabi - enemy ad są nafeedowani, Merk. - enemy ap są nafeedowani, Prędkości - łatwo się gra, więc kupujemy je aby kogoś co najwyżej dogonić ^^.

3 powrót: 32px-Omen_Randuina_przedmiot.png lub 32px-Oblicze_Ducha_przedmiot.png - Zależy czy mają więcej bohaterów ad lub ap, oraz którzy są bardziej nafeedowani.

4 powrót: 32px-Lodowe_Serce_przedmiot.png lub 32px-S%C5%82oneczna_Peleryna_przedmiot.p albo  32px-Ca%C5%82un_Banshee_przedmiot.png - Tutaj zależy: Lodowe serce - brakuje nam many i armora, Peleryna - brakuje nam hp i armora, Banshee - jeżeli enemy mają ogłuszenia to się przydaje + daje nam trochę hp i magic resist.

5 powrót: 32px-Lodowy_M%C5%82ot_przedmiot.png - Przydaje się do spowalniania wrogów, oraz daje wiele hp i troszkę ad.

6 powrót: 32px-Anio%C5%82_Str%C3%B3%C5%BC_przedmio - Zawsze to składam to jako ostatni item. Bardzo się przydaje jeżeli jest teamfight a my umrzemy to odradzamy się z 30% hp B)

3.Summoner Spelle:

Smite.png - Obowiązkowe.

Flash.png - Przydatny do ucieczek, oraz do gonienia.

Ghost.png - Tak samo jak flash.

Teleport.png - Umożliwia lepsze ganki.

4. Kontry:

Ashe - suka nas spowalnia + może zarzucić stunem - polecam odwrót, chyba że jest słaba.

Teemo - jego oślepienie jest denerwujące, nie możemy mu nic zrobić na naszym stylu tygrysa - polecam się na niego wbić i tak nic nie zrobi ponieważ jesteśmy zbyt tanky :D

Kayle - straszny harras + slow, do tego sama się leczy i przyspiesza - polecam uciekać, a wbijać się tylko wtedy kiedy jest blisko i mamy szanse ją ogłuszyć

Jax - nic mu nie bijemy dzięki jego "e", a do tego ma duży dmg dzięki ultowi. - polecam wbijać się tylko wtedy kiedy jesteśmy pewni, że padnie.

Elise - jej dmg jest chory + te jej pająki - jeżeli dajemy jej radę to wbijać się śmiało

Olaf - true dmg + mega lifesteal - polecam uciekać jak najdalej.

5.Combo na Udyrze wygląda następująco:

Lecimy na wroga na stylu niedźwiedzia ( e ), następnie jeżeli przeciwnik jest ogłuszony to używamy stylu tygrysa ( q ) i jak tylko będzie się dało to stylu żółwia ( w ). Da nam to większy attack speed i lifesteal na żółwiu.

Do ucieczek używamy cały czas Stylu niedźwiedzia oraz Stylu Żółwia.

6. Runy:

Znaki - 9x po 0,95 ad.

Glify - 9x po 0,16 mr per lvl.

Pieczęcie - 9x po 1 armora.

Esencje - 3x po 26 hp.

7.Specjalizacje:

21/9/0

Atak: 21

Obrona: 9

Użytkowe: 0

8.Przebieg gry:

Early game - Robimy jungle gankując od czasu do czasu i staramy się już składać latarnie. Radzę gankować tylko jeśli jest potrzeba, lub jeżeli jest możliwość zdobycia killa lub asysty. Staramy się robić jak najwięcej jungle i counter jungle.

Mid game - Staramy się stackować latarnię jak najdłużej, przy okazji kupując inne przedmioty.

Late game - Tutaj jest najciężej. Zaczynają się teamfighty, w których my mamy bronić naszego adc, a zarazem zabijać wrogów. Staramy się zabić wrogiego apc/adc równocześnie chroniąc naszego adc.

9.Rozdawanie Skilli - Maxujemy Q, następnie W, oraz na końcu R.

Dziękuję za przejrzenie poradnika. Proszę o wypisanie błędów, a postaram się je edytować jak najszybciej.

W poradniku starałem się najbardziej rozwinąć build, nie zależało mi na opisie postaci oraz opisie skilli, ponieważ chyba każdy je zna :)

Opublikowano

poradnik pod phenix czy tiger?

"runy": juz nie ma armora tylko jest flat hp, a quinty pod attack speed a nie hp.

"fazy gry" co masz na mysli poprez early, mid, late game?

dopiero w late game zaczynają sie teamfighty? czyli gdzies 35 minuta +?

latarnia powinna byc nastackowana juz w 15 minucie max a potem na ganki i zjadamy ludzi szczegolnie takiego ad carry

udyra glownie ccki kontruja

latwy solo baron mozna zrobic w 20 minucie juz

<>

Opublikowano

Lodowy mlot ssie, lepiej zrobic botrka. Ogolnie poradnik taki sobie, widac ze pisal go ktos kto nie ma duzego pojecia o buildach poniewaz na jdyra jest duzo wiecej viable itemow

sygnatura3.png
Opublikowano

7.Specjalizacje:

21/9/0

Atak: 21

Obrona: 9

Użytkowe: 0

czyli jebać go w AP ? >,<

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Zbyt ogólnie, wymaxowanie E to jest podstawa, trzeba się zdecydować czy robisz Tiger czy Phoenix jungle. Masterki 21/9/0 są słabe, robisz się pod full tanka przecież.

Opublikowano

obecnie teraz w jungli phoenix lepszy masakryczny dmg z feral

build:

latarnia->buty to 2 core itemy potem jak mamy jakiegos tanka to mozemy zlozyc kolejny item dps. najlepszy bedzie 3force.pozniej cos w tanka, patrzymy co bedzie bardziej viable, mozemy kupic omena,sunfire lub spirit visage, reszta sytuacyjnie

polecam maxować sile

R,E,R,E maksujemy R potem E potem Q potem W

na poczatku nic nie dodajemy do Q i W bo nie potrzebne

pozdrawiam

(670 gier udyrem w s3, w s4 210)

Opublikowano

Wyszedłem udyrem na platynę II ... Co to kur*a za build? ... Typowo brązowo noobowo chu*owy. Sorry za krytykę, ale nie bierze się za pisanie poradników do postaci, którymi nie potrafi się grać.

Udyr tygrys - build lekko tnakowaty z sporą dawką DMG... Twój build ewentualnie bardzo chu*owym buildem na fenixa ... 

Opublikowano

Merk. - enemy ap są nafeedowani

A ja myślałem, że Merki się kupuje dla tenacity ale dzięki za pouczenie.. ja to jednak tępy jestem, beka XDD

Opublikowano

6 powrotow na cala gre masz udyrem? musialbys itemy w calosci kupowac :) co do buildu sie nie zgodze,moglbys podac ss'a masterek bo 21/9/0 to rownie dobrze moga byc ap ..

baner.png

Opublikowano

To chyba jakiś żart, poważnie.

Kolejność maksowania Q - W - R. Nie wiem jak to mam skomentować. Udyra robisz albo pod tigera, albo pod phoenixa.

I tak w ogóle jak zrobisz dmg bez trinity? TOTALNY CORE NA UDYRA, KUPUJESZ W 99% PRZYPADKÓW. Frozen Mallet nie ejst zbyt dobrym itemem.

I nie dość, że masterki 21/9 nie są zbyt dobre, to jeszcze nawet nie napisałeś lub nie dałeś ss'a jak je rozłożyć.

Opis 2 krótkie zdania (?)

Te szczegółowe opisy poszczególnych faz gry, ten zawalisty wygląd wizualny!

Sorry bardzo, ale wziąłeś się za pisanie poradnika do postaci, której zwyczajnie nie ogarniasz.

Dobry poradnik jak zostać zreportowanym.

0.5/10

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

poradnik pod phenix czy tiger?

"runy": juz nie ma armora tylko jest flat hp, a quinty pod attack speed a nie hp.

O K***A JEBŁEM, FLAT HP ZAMIAST ARMORY NA JUNGLI xD

Play to have fun, not to win.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...