Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop się zacina :/

Tawos

Pytanie

Opublikowano

Witam ,

Mam laptopa , który ma niecałe 3 lata . Raz był formatowany , od tygodnia ma tak , że co chwile się zacina . Nawet filmy które mam na dysku też się przycinają , Co zrobić ??

2 gb ramu 

win 7

Celeron Dual-Core CPU T3100 @1.90GHz x2

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie powiedziałbym :P

Chodziło mi tylko o infekcje adware z którymi avast sobie nie poradzi. nie widziałem żadnego antywirusa który usuwa adware z komputera nawet sposobem "na siłę".

Każdy ma własnego antyvira ;P. Ja tam wole prostotę i non-opierdoling.  Np. taki avg to mi każdy plik .exe blokował bo miał ślady virusa. A opcji żeby to odb. na wierzchu nie było a ja nie jestem osobą która uwielbia się wpierdzielać w ustawienia.

graphic.png
Opublikowano

Fajnie tylko że każdy hack/crack jest traktowany jako wirus ale mniejsza. Jak lapek mojego kolegi się zacinał to musiał formatować może tego unikniesz.

Musiał formatować bo nie wiedział jak naprawić. proste. wkurwiają mnie takie odpowiedzi "no, mój kolega też miał taki problem. zformatował i wszystko dobrze działa" 

Opublikowano

zrób logi OTL zgodnie z tym tematem. 

antywirusa masz? polecam zeskanować jakimś lepszym antywirem, miałem tak na poprzednim laptopie, że cały zamulał, bo był zawirusowany. przeskanowałem, jedynym wyjściem był format i od nowa wgrać system, ale to pomogło. także jak nie masz antywirusa, albo masz jakiegoś gorszego, to przeskanuj lepszym. darmową wersję (testową) avasta możesz pobrać ze strony

http://avast.com

Opublikowano

antywirusa masz? polecam zeskanować jakimś lepszym antywirem, miałem tak na poprzednim laptopie, że cały zamulał, bo był zawirusowany. przeskanowałem, jedynym wyjściem był format i od nowa wgrać system, ale to pomogło. także jak nie masz antywirusa, albo masz jakiegoś gorszego, to przeskanuj lepszym. darmową wersję (testową) avasta możesz pobrać ze strony

http://avast.com

gówno prawda, formatem wszystkiego nie naprawisz. jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Poza tym nie znasz stanu jego laptopa a podajesz mu kolejny program który jeszcze bardziej spowolni pracę tego laptopa. Dodam również że winą wolnego działania tego sprzętu może być duża ilość adware którego avast nie wykryje. 

Nadal czekam na logi OTL, bez nich dużo nie zdziałam(y)

Opublikowano

gówno prawda, formatem wszystkiego nie naprawisz. jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. Poza tym nie znasz stanu jego laptopa a podajesz mu kolejny program który jeszcze bardziej spowolni pracę tego laptopa. Dodam również że winą wolnego działania tego sprzętu może być duża ilość adware którego avast nie wykryje. 

Nadal czekam na logi OTL, bez nich dużo nie zdziałam(y)

Avast może nie wykryje all ale nie blokuje co 2 pliku .exe jak to niektóre gówna.

Mam go od 4-5 lat i jakoś 2 razy miałem trojana i to tylko i wyłącznie były inicjatory do gier. A potrafie pobrać do 100GB miesięcznie.

xbc1hys41l8e.png Albo i więcej..

Anyway podaj logi OTL.

graphic.png
Opublikowano
 Avast może nie wykryje all ale nie blokuje co 2 pliku .exe jak to niektóre gówna.

Nie powiedziałbym :P

Chodziło mi tylko o infekcje adware z którymi avast sobie nie poradzi. nie widziałem żadnego antywirusa który usuwa adware z komputera nawet sposobem "na siłę".

Nie ma opcji żeby ci każde exe blokował. najwyraźniej miałeś jakiegoś polimorficznego wirusa :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...