Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

STREAM

myhame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy dam rade streamować w 420p na takim sprzęcie ?

Procesor :AMD Phenom 2 545

Karta :AMD RADEON HD 6500 series

RAM:4GB

Sygnaturka_Swieta_2015.png

Opublikowano

Po co streamować jak takiej jakości nikt nie będzie chciał oglądać? Będziesz miał pokaz slajdów w League of Legends, 2 rdzenie na streamowanie i granie w LoLa to za mało. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Po co streamować jak takiej jakości nikt nie będzie chciał oglądać? Będziesz miał pokaz slajdów w League of Legends, 2 rdzenie na streamowanie i granie w LoLa to za mało. 

Pokaz slajdów, padłem XDDDDDDDDDD.

ZA ile kupie najtanszy procek 4 rdzenie ?

Popatrz, są różne rodzaje takich procesorów. Niektóre możesz kupić za 300-400 złotych, a niektóre za 2000 zł.

tak btw zapytam, jak mi nagrywa frapsem z 40fps to też dam radę streamowac?

Nagrywasz u siebie na komputerze, zrozum to masz 40 fpsów. To zależy także od uploadu twojego internetu. Jeżeli masz zbyt mały, możesz nadawać tylko ze słabą jakością.

Poczytaj sobie tutaj, wszystko od RIOT'a.

http://forums.eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=584199
8372383248.png
Opublikowano

Pokaz slajdów, padłem XDDDDDDDDDD.

A co ty myślisz? Streamowanie głównie leży na procesorze czyli najlepiej mieć te 4 rdzenie. I jeszcze jeżeli ma upload 0,5Mb/s to będzie niesamowity pokaz slajdów, a właśnie @AUTORZE TEMATU jaki masz upload? (speedtest -> google)

Popatrz, są różne rodzaje takich procesorów. Niektóre możesz kupić za 300-400 złotych, a niektóre za 2000 zł.

Nie ma procesorów za 2000 zł przeznaczonych do domowego użytku, wyżej są tylko procesory przeznaczone do stawiania serwerów (patrz Xeon). Na upartego można kupić Xeona za 3000 zł ale po co? Dlaczego?

@topic

Jeżeli macie nadawać transmisje na żywo w słabej jakości to sobie odpuśćcie, LoL jest grą dość dynamiczną więc jeżeli będzie jakiś teamfight to po prostu na streamie będzie pokaz slajdów (jeżeli ustawimy wysoki max bitrate i normalny avg bitrate będzie ok ale będą skoki pingu do nawet 300 jeżeli mamy słaby upload). Phenomy nie są wydajne a jeszcze taki staruszek jak on, dwu-rdzeniowy... Nazwy karty też dokładnej nie podałeś bo może być to HD6520G, HD6550D, HD6570. Ram też może być na DDR2 co nie sprzyja dobrze streamowaniu.

PMK3yt4.png

Opublikowano

ZA ile kupie najtanszy procek 4 rdzenie ?

Phenom II x4 jest za 350 zł już ale to jest padaka i dużo prądu ciągnie, polecam dozbierać na płytę B85 = 200 zł i procesor i5 4570 ktory kupisz juz za 700 zl. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

ja za 900 zł kupiłem kompa z q8400 (4 rdzenie) ze wszystkim, nawet cd i czytnikiem. Sam procek będzie drogo wychodził (min. 400zł)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co ty myślisz? Streamowanie głównie leży na procesorze czyli najlepiej mieć te 4 rdzenie. I jeszcze jeżeli ma upload 0,5Mb/s to będzie niesamowity pokaz slajdów, a właśnie @AUTORZE TEMATU jaki masz upload? (speedtest -> google)

Nie ma procesorów za 2000 zł przeznaczonych do domowego użytku, wyżej są tylko procesory przeznaczone do stawiania serwerów (patrz Xeon). Na upartego można kupić Xeona za 3000 zł ale po co? Dlaczego?

@topic

Jeżeli macie nadawać transmisje na żywo w słabej jakości to sobie odpuśćcie, LoL jest grą dość dynamiczną więc jeżeli będzie jakiś teamfight to po prostu na streamie będzie pokaz slajdów (jeżeli ustawimy wysoki max bitrate i normalny avg bitrate będzie ok ale będą skoki pingu do nawet 300 jeżeli mamy słaby upload). Phenomy nie są wydajne a jeszcze taki staruszek jak on, dwu-rdzeniowy... Nazwy karty też dokładnej nie podałeś bo może być to HD6520G, HD6550D, HD6570. Ram też może być na DDR2 co nie sprzyja dobrze streamowaniu.

1mb upload

Sygnaturka_Swieta_2015.png

Opublikowano

z 1mb uploadu nie dasz rady streamować. Ja z uploadem 2mb 8gb ram procek i3 i radeonem HD7770 tez nie daje rady choć w grze mam 200 fpsów i przy streamie nagle spada ;/

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...