Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie karty graficznej

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Nie dawno zostałem posiadaczem GTX 650 TI BOOST. I zastanawiałem się czy da się podkręcić tą kartę.Ze sterownikami dołączony jest program ThunderMaster. I jest w nim opcja OverClock. Czy da się podkręcić tą kartę ? Jeżeli tak,to czy tym programem się da ? I czy jest to bezpieczne ?

Karta jest od Palita

Opublikowano

Graphics i memory clock po 10-20mhz podnosisz, testujesz programem do obciążania i tak póki nie zacznie wywalać artefaktów i freezów. Jak ci wywali to cofasz te 10mhz.

graphic.png

Opublikowano

A jest jakis poradnik tutaj o podkrecaniu podobnej karty ? I jak ustawic FurMark,zeby poprawnie wykorzystal ta karte graficzna? Mam stary monitor i max rodzielczosc to jest chyba 1280x720 ,cos takiego.

Opublikowano

Ustaw rozdzielczosc 3840x1080 i bedzie OK, monitor nie wyswietli ale tak bedxzie renderowalo... AA x8 msaa

puszczasz  na 15-20m i jak temperatury przekrocza wtedy 75-80*C na wentylatorze na maxa to odkrecasz 10-20mhz od najwyzszej wartosci, testujesz 1h, jak bedzie ponizej 85*C to zrzucasz jeszcze 10MHz i zostawiasz, jak nie to robisz od poczatku -20mhz od tej wartosci, 1h testu etc

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...