Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FTB - wybór mod pack'a i hostingu

Frex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem niemal dwuletnią przerwę od minecrafta, przez co niestety straciłem orientacje jeśli chodzi o mod packi. Teraz chciałbym pograć ze znajomymi ( 3-5 osób ) na własnym serwerze.

Chciałbym abyście mi doradzili aktualnie najlepszy/najprzyjemniejszy mod pack techniczny. Nie potrzebne mi są pluginy przeciw "griferom" itp. Kiedyś grałem na mod packu Direwolf20, jednak zauważyłem, że powstało sporo innych mod packów pod serwery. Zauważyłem także, że sporo serwerów opiera się o mod pack "FTB Monster".

Drugą rzeczą jest wybór hostingu. Ile RAM'u potrzebuje serwer, by uciągnąć taki mod pack, wraz z 3-5 graczami? Po szybkim obejrzeniu ofert różnych hostingów, na razie stawiam na pukawkę, z ofertą "Minecraft RAM".

Opublikowano

Ram jak na 3-4 osoby to i z 1,5 gb powino być w sam raz a co do hostingu zastanawiałbym się nad lvlup.pro oraz fiberhost obie firmy są naprawdę w porządku a ich serwery działają jak należy takie jest moje zdanie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...