Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co dodać do serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuje małej pomocy od graczy :) Mam postawiony 20-slotowy serwer  i potrzebuje pomysłów na to co mógłbym jeszcze dodać gdyż serwer jest udostępniony dla wszystkich około 2-5 dzień a chciałbym graczy zachęcić do pozostania na nim dłużej niż te 5-10 minut .-. Jestem początkujący , więc postawiam też dodatkowe pytanie: Co jest teraz ''modne" na serwerach?

Lista pluginów które posiadam [Oprócz tych podstawowych typu WorldEdit]

-PlotMe

-AzRank

-Jobs

-IConomy

-ChestShop

-Kit's

Lista Atrakcji Które Są:

-Arena PVP

-Okolice wokół spawnu

Potrzebuje pomysłów , bo nie chce stracić czasu który poświęciłem serwerowi. Wszystkie Ciekawe Odpowiedzi Nagradzam !

([YOLO])

Opublikowano

Dodaj może ranking pvp zawsze to każdy będzie się starał być 1 w topce bynajmniej tak mi sie wydaje również możesz robić eventy co jakisś czas albo dać nether otwarty od 22 do 6 więc jeżeli ktoś będzie chciał iść do netheru to raczej będzie grał i czekał aby do niego pójść ;)

Opublikowano

Dodaj może ranking pvp zawsze to każdy będzie się starał być 1 w topce bynajmniej tak mi sie wydaje również możesz robić eventy co jakisś czas albo dać nether otwarty od 22 do 6 więc jeżeli ktoś będzie chciał iść do netheru to raczej będzie grał i czekał aby do niego pójść ;)

Dobry pomysł z tym rankingiem PVP, eventy są , ale nether musiałem wyłączyć bo nie wiem jak wyłączyć spawnowanie  Czarnych Szkieletów , boje się że ktoś może zespawnić mi Witchera czy to na działkach czy na surowcach ;/

([YOLO])

Opublikowano

Nie musisz wyłączać spawnowania się Czarnych Szkieletów, wystarczy wgrać plugin OtherDrops oraz skonfigurować go tak aby z tego moba wypadało np. tylko złoto. Dodatkowo zamiast pluginu Kit's polecam skonfigurować plugin Essentials, jeżeli go nie posiadasz to jeszcze wgrać. Kolejnymi pomocnymi pluginami mogą okazać się MultiverseCore oraz MultiversePortals. Pozwalają one nam na tworzenie nowych światów oraz teleportów bez wpisywania komend, klikania guzików oraz tym podobnych. Wystarczy tylko przejść przez ustalony wcześniej portal. Gdybyś miał problemy z oszustami wspomagającymi się XRAY'em jest taki plugin o nazwie Orebfuscator plugin może lagować więc polecam wgrać jakiś plugin typu NoLagg.

Opublikowano

Nie musisz wyłączać spawnowania się Czarnych Szkieletów, wystarczy wgrać plugin OtherDrops oraz skonfigurować go tak aby z tego moba wypadało np. tylko złoto. Dodatkowo zamiast pluginu Kit's polecam skonfigurować plugin Essentials, jeżeli go nie posiadasz to jeszcze wgrać. Kolejnymi pomocnymi pluginami mogą okazać się MultiverseCore oraz MultiversePortals. Pozwalają one nam na tworzenie nowych światów oraz teleportów bez wpisywania komend, klikania guzików oraz tym podobnych. Wystarczy tylko przejść przez ustalony wcześniej portal. Gdybyś miał problemy z oszustami wspomagającymi się XRAY'em jest taki plugin o nazwie Orebfuscator plugin może lagować więc polecam wgrać jakiś plugin typu NoLagg.

Zainstalowałem Plugin Other Drops , ale pojęcia nie mam jak go skonfigurować. Podesłać ci Config?

([YOLO])

Opublikowano

Prawda, zabezpieczy on ale jeżeli użytkownik CzarneWino wolałby wydobywać surowce w normalny sposób to lepszy jest Orebfuscator.

Opublikowano

@UP Mody? Będzie musiał launcher robić. -.-

Na serwer taki FreeBuild można dodać różny Mini Gry typu: PaintBall, SkyWars, TNTrun, Arena Futbol (piłka nożna), Chowany itp..

Częściej eventy rób typu: parkour, zagadki, pytania itp..

Zrób rekrutacje na Pomocników/modów itd..

Polecam też zrobić: Forum, może też być strona i oczywiście dobra reklama na YT/ innych forach.

Licze na + :)

Opublikowano

Polecam ci kilka pluginów:

HoloAPI: Hologramy (coś lepszego niż tylko tabliczki, np. zrobisz: Witaj %name%  i to się zastąpi i bd np.: Witaj jasiu123)

Minigames: PaintBall, SkyWars i TnTrun

Dzialk: PlotMe

Chat: MChatSuite

Opublikowano

Propozycje:

01. Teraz coraz częściej zamiast kitów, używa się starterpacków, czyli w formie skrzyń.

Download takiego pluginu:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/treasurechest/

Tylko bezpośrednio nad taką skrzynią nic nie może się znajdować (nawet tabliczka), bo skrzynia przestaje działać.

03. Warto też wgrać Citizenis (choćby ekipa w formie ludków ze skinami).

Download:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/citizens/

04. Uprawnienia - plugin PermissionsEX.

Download:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/permissionsex/

Gdybyś potrzebował pliku permów to masz tutaj mój (z całkiem dużego serwera):

http://pastebin.com/t2gdSrSQ

05. Rozumiem, że wgrałeś Essentials (Wszystkie), Modifyworld, Multiverse-Core i Multiverse-Portals.

Warto wgrać też CreativeGates (wymaga MCore).

Prawie wszystko o czym tutaj mówię opisuję w tutorialu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1191464-tutorial-jak-postawic-serwer-craftbukkit-dla-zaawansowanych/

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...