Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Co sie dzieje ! Pomocy

ButlaTM

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z komputerem, wlaczylem go dzsiaj i po napisie Zaraszamy pojawił sie tylko czarny ekran z kursorem, po okolo 2-3 min wszystko sie wlaczylo, ale po wlaczeniu gdy chcialem sie polaczyc z internetem komputer nie widzi modemu, nie pokazue tez dzwieku gdzy wchodze w dxdiag w dziale dzwiek nie pokazuje zadnego urzadzenia. Jak narazie to wszystkie objawy ktore widze. Prosze o pomoc !

Dodam jeszcze  ze w menadzer urzadzen nic sie nie pojawia ;/ , a jescze wczoraj wszystko bylo ok komputer wlaczylem noralnie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sory za ten offtop ale.

Po chuj zabierasz komuś czas jeśli prościej jest coś oddać i żeby to on za Cb zrobił?

Gdybyś sam to naprawił miał byś większe doświadczenie i mógł byś w przyszłości samemu takie rzeczy naprawiać a teraz to kij w oko ważne że będzie działał. Nie zdziwił bym się gdyby informatyk powiedział 'walnijmy formata to na pewno zadziała'

graphic.png
Opublikowano
Nie dodam logow bo nie czyta pendriva  0 reakcji

Specyfikacja komputera 

Pentium Dual Core E5300

4 GB ramu

Nividia geforce gt 430

Zasil Colorist 450W

Opublikowano

Sory za ten offtop ale.

Po chuj zabierasz komuś czas jeśli prościej jest coś oddać i żeby to on za Cb zrobił?

Gdybyś sam to naprawił miał byś większe doświadczenie i mógł byś w przyszłości samemu takie rzeczy naprawiać a teraz to kij w oko ważne że będzie działał. Nie zdziwił bym się gdyby informatyk powiedział 'walnijmy formata to na pewno zadziała'

Jestem w technikum informatycznym i wiem jak 80% informatyków naprawia problemy i jest to dosłownie rozłożenie i złożenie kompa, format C i aktualizacja sterowników bo to działa w 90% przypadków. Ale jak dla mnie wirus na 80% albo komputer został zalany (lub inaczej uszkodzony) i zostało uszkodzone kilka rzeczy w tym usb, port rj45 i porty audio.

Opublikowano

upewnij się że wpisałeś dobrą literkę. ew. wpisz w wierszu poleceń "notepad" kliknij na "plik" następnie na "zapisz" i wejdź w "mój komputer" i zobacz jaką literkę ma pendrive. jak ma np. F to wpisujesz w cmd F:/OTL.exe jak ma np. P to wpisujesz P:/OTL.exe itd itd.

Opublikowano

Pobierz OTL z tej strony, zgraj go na pendrive i zapamiętaj literkę jaką pendrive ma. w tym przypadku jest to literka "D". podłącz pendrive do komputera (przy wyłączonym komputerze) włącz go i wejdź w tryb awaryjny z obsługą wiersza poleceń. wyświetli ci się tylko wiersz poleceń w którym wpiszesz X:/OTL.exe gdzie x to literka pendrive'a którą miałeś zapamiętać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...