Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki macie pomysl? Co ma być na serwerze opartym na prawdziwym życiu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wraz z kolegami (Pisza oni pluginy/skrypty) chcemy stworzyć serwer oparty na prawdziwym życiu.

Więc drodzy forumowicze proszę abyście podali przykład co ma się na nim znaleźć? Co mamy wybudować.

Rekrutacja OFF. Proszę was o pomoc :D

Co wybudować:

- Szpital

- Policja

- Banki

- Sklep

- Rynek

- Ratusz

- Port

- Kilka wiosek

- Stajnie

- Hotel

Co ma się na serwerze znaleźć (jakie rangi co maja dostać, jak ma wyglądać rozgrywka):

- Ekonomia
- Mieszkancy (Citizens)
Proponowal bym też zrobić taki jak by Rynek na którym w budkach NPC sprzedawali by różnego rodzaju towary np w jednej budce gość z Rybami troszkę dalej gość z jedzeniem (wołowina, schab, jabłka), Alchemik sprzedający mikstury (po dość dużych cenach)
Nowe Bronie,Rangi, 
Bankomaty 
/ Miejsca Pracy 
/ Linie Kolejowe
/ Własne Firmy 
/ Samochody 
/ Loterie 
/ Hazard
Gangi 
/ Złodziejstwo w Banku 
/ Ochrona

Pozdrawiam

Opublikowano

Wybudować to możesz jeszcze:

Banki
Sklep
Rynek
Ratusz
Port
Kilka wiosek 
Stajnie

A co dodać to np ekonomie czyli kasa na seriwe prace noi citiznesem porobić mieszkaniowców npc ;)

Opublikowano

Wybudować to możesz jeszcze:

Banki

Sklep

Rynek

Ratusz

Port

Kilka wiosek 

Stajnie

A co dodać to np ekonomie czyli kasa na seriwe prace noi citiznesem porobić mieszkaniowców npc ;)

Dziekuje za odpowiedz. Ekonomia będzie. Fajny pomysł z mieszkańcami.

Opublikowano

czyli serwer RolePlay ? Hmm, możesz tak że dodać jakiś Motel/Hotel czy Tawernę w której będzie możńa wynajmować pokoje ;) Np za 24 H (Dzień i noc w Minecrafcie) opłata 30 monet ;)

Proponowal bym też zrobić taki jak by Rynek na którym w budkach NPC sprzedawali by różnego rodzaju towary np w jednej budce gość z Rybami troszkę dalej gość z jedzeniem (wołowina, schab, jabłka), Alchemik sprzedający mikstury (po dość dużych cenach) i tak dalej :)

Hmm Rangi Rangi Rangi, co do Rang proponował bym takie jak:

Mieszczanin

Barbarzyńca

Rycerz

Szlachcic

może być np. Złodziej

albo np. Kleryk

Cheretyk

i tak dalej ;)

(RANGI POD ŚREDNIOWIECZE BARDZIEJ)

Liczę Na "Lubie To" [!]

Opublikowano

Mieszczanin

Barbarzyńca

Rycerz

Szlachcic

może być np. Złodziej

albo np. Kleryk

Cheretyk

i tak dalej ;)

(RANGI POD ŚREDNIOWIECZE BARDZIEJ)

Nie robimy serwer średniowiecze tylko prawdziwe współczesne zycie

Opublikowano

Pmysły :)

Następny Pomysł Leci

Rangi:

Nie robimy serwer średniowiecze tylko prawdziwe współczesne zycie

Jest Ok ;)

A Więc Rangi Mogą być typu:

-Miesczuch

-Kumpel

-Ziomek

-Policjant

-Inżynier

-Architekt

-Premier

-TUSK :D (Negatyw)

-Prezydent

-Bandyta (Negatyw)

-Kryminalista (Negatyw)

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Bronie / Texturepack / Auto Ranga

Chciałbym jeszcze poddać pomysł realizacji tzw. Broni ;) Jest plugin który zmienia np kilof w shotguna (albo jakąś inną bron nie pamiętam)

Do tego można dodać jakiegos texturepacka który zmienia też narzędzia w bronie :)

Można zrobić pewny System, że np zabicie dowolnego gracza robi z ciebie Bandyte :D zabicie np 5 graczy robi już Kryminaliste i tak dalej...

@ Edit

Następny Pomysł Leci :D

JetPack

Możesz Zrobić Skrypt Na [JetPacki] albo poprosić kogoś aby go dla ciebie zrobił ;)

Polegający np na tym, że po zdobyciu/kupieniu (nie wiem jak tam chcesz) jakiegoś przedmiotu np.

339 - Papier

który by było TRUDNO zdobyć

Trzymając go w ręku możesz latać ;) jeśli zmienisz item na jakiś inny to już spadasz w dół np :) mam nadzieję, że rozumiesz :P

@ Edit

Kręgielnia

Kręgielnia :)

Mozna zrobić coś w postaci wlasnie kręgielni, ze np kulą będzie kulka szlamu :)

Można trafiać np na płytki naciskowe a kula by się ślizgała po lodzie ;) i np jeśli kula trafi na taką płytkę

dostaje się nagrodę ;)

(blok kmend pod płytną naciskową automatycznie by to robił) :)

@ Edit

Bankomaty / Miejsca Pracy / Linie Kolejowe / Własne Firmy / Samochody / Loterie / Hazard

Koniecznie będziesz musiał zrobić Bankomaty

i wybudować Biurowce (Możliwość kupienia własnego lokalu do pracy)

Możliwość zakładania własnej Firmy... (Widziałem bodajrze na PolandCraft.pl czyli na Metropolic, ale nei jestem pewny bo to dawno było...)

Autka ;) Koniecznie plugin na autka (Salon Samochodowy w którym można kupić sobie autko)

Zrobił bym tak, że Tramwaje oraz linie Kolejowe ze stacją (Automatyczniy pociąg) ale i tak, że metro ;)

Hmm, zapewne powinnoo także być dużo lokali takich jak kluby/puby/bary i tak dalej

W pewnym sensie możesz dodać także Loterie i gry hazadrowe

(Nie Zapomnij Zrobić Automawów z Napojami w Barach/Na Kręgielni i tak dalej )

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Gangi / Złodziejstwo w Banku / Ochrona

Dodał bym jeszcze możliwość założenia Gangu

(Np. Gang złodzieii próbujący obraboiwać bank) Można w każdym bądź wypadku zrobić coś aby Bank jakimś sposobem dało się oraść Np w sejfie banku będą niepozabezpieczane skrzynki które każdy będzie mógł otworzyć... i kto wejdzie do sejfu (po za Adminami) dostaje rangę (złodzieja) i automatycznie atakują go NPC Ochroniarze i w tym przypadku odgrywają rolę BRONIE zamiast narzędzi

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Gokardy !

Proponuję zrobić tor gokardowy / wyścigowy 

Mniej więcej wyglądało by to jak z Mojego Starego Serwera:

Obejrzyj a zrozumiesz. Takie coś jest jednym z lepszych pomysłów

Liczę Na Ponowny "Lubie To" [!]

Opublikowano

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Bronie / Texturepack / Auto Ranga

Chciałbym jeszcze poddać pomysł realizacji tzw. Broni ;) Jest plugin który zmienia np kilof w shotguna (albo jakąś inną bron nie pamiętam)

Do tego można dodać jakiegos texturepacka który zmienia też narzędzia w bronie :)

Można zrobić pewny System, że np zabicie dowolnego gracza robi z ciebie Bandyte :D zabicie np 5 graczy robi już Kryminaliste i tak dalej...

Jestem za Texturpack zrobimy ;D

@ Edit

JetPack

Możesz Zrobić Skrypt Na [JetPacki] albo poprosić kogoś aby go dla ciebie zrobił ;)

Polegający np na tym, że po zdobyciu/kupieniu (nie wiem jak tam chcesz) jakiegoś przedmiotu np.

339 - Papier

który by było TRUDNO zdobyć

Trzymając go w ręku możesz latać ;) jeśli zmienisz item na jakiś inny to już spadasz w dół np :) mam nadzieję, że rozumiesz :P

Moim zdaniem jest to zbędne ponieważ ktoś widział JetPacki niby pokazują w telewizji ale na krotki czas  lecą i na wysokość. Moim zdaniem jest to zbedne.

@ Edit

Kręgielnia

Kręgielnia :)

Mozna zrobić coś w postaci wlasnie kręgielni, ze np kulą będzie kulka szlamu :)

Można trafiać np na płytki naciskowe a kula by się ślizgała po lodzie ;) i np jeśli kula trafi na taką płytkę

dostaje się nagrodę ;)

(blok kmend pod płytną naciskową automatycznie by to robił) :)

Fajny pomysł my nie będziemy tego budować ale damy do zrobienia jako (Firma)

@ Edit

Bankomaty / Miejsca Pracy / Linie Kolejowe / Własne Firmy / Samochody / Loterie / Hazard

Koniecznie będziesz musiał zrobić Bankomaty

i wybudować Biurowce (Możliwość kupienia własnego lokalu do pracy)

Możliwość zakładania własnej Firmy... (Widziałem bodajrze na PolandCraft.pl czyli na Metropolic, ale nei jestem pewny bo to dawno było...)

Autka ;) Koniecznie plugin na autka (Salon Samochodowy w którym można kupić sobie autko)

Zrobił bym tak, że Tramwaje oraz linie Kolejowe ze stacją (Automatyczniy pociąg) ale i tak, że metro ;)

Hmm, zapewne powinnoo także być dużo lokali takich jak kluby/puby/bary i tak dalej

W pewnym sensie możesz dodać także Loterie i gry hazadrowe

(Nie Zapomnij Zrobić Automawów z Napojami w Barach/Na Kręgielni i tak dalej )

I tu zacznę się rozpisać. Plugin na loterie i Samochody widziałem. Co do samochodów to były wózki dlatego dodamy trudniejszy crafting i tylko bogaci będą mieli własne auto(W Texturpacku zmienimy wyglad wózka. Super pomysł. Na czym miały by polegać Firmy. Proponuje coś takiego, że żeby założyć firme to trzeba założyć działalność (kurde ile będzie rang ;D) i właśnie osoba z tą rangą i permisją będzie mógł założyć firmę. Działalność tak jak i założenie firmy będzie kosztowała. Co do Firm w mieście będzie można kupić wolne parcele i budynki. Co do Budynków To będzie można było edytować tylko środek. Co do jedzenia to nie będzie można było zdobyć samemu. Chodzi ty oto, że osoba z daną pracą bedzie miała tylko dostęp, chodzi tu oto aby można aby można było na tym zarobić. Tak samo będzie to górnictwo. I jeszcze raz jak ma wyglądać system firm??

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Gangi / Złodziejstwo w Banku / Ochrona

Dodał bym jeszcze możliwość założenia Gangu

(Np. Gang złodzieii próbujący obraboiwać bank) Można w każdym bądź wypadku zrobić coś aby Bank jakimś sposobem dało się oraść Np w sejfie banku będą niepozabezpieczane skrzynki które każdy będzie mógł otworzyć... i kto wejdzie do sejfu (po za Adminami) dostaje rangę (złodzieja) i automatycznie atakują go NPC Ochroniarze i w tym przypadku odgrywają rolę BRONIE zamiast narzędzi

Dzięki za ten przykład bo bym rozmyślał godzinami ;D Co do pomysłu to dodamy. Skrzynka będzie napełniana raz na tydzień ;D w weekend.

@ Edit

Następny Pomysł Leci

Gokardy !

To jest zbędne bo to jest to samo co samochody

Mod na rodzine :D

Bedą tylko pluginy i skrypty więc ... Co do pluginy na rodziny nie widziałem. Będzie na pewno plugin na małżeństwa. Poza tym jak ten mog wygląda to może napiszemy go od 0.

Ps. Zaraz zaktualizuje Temat :D

Opublikowano

Moim zdaniem prawdziwe życie w Minecraft, to już przesada...
No, ale jak szukasz pomocy.

Lepszy efekt głodu (zmęczenie itp.)

500uTLa7.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem prawdziwe życie w Minecraft, to już przesada...

No, ale jak szukasz pomocy.

Lepszy efekt głodu (zmęczenie itp.)

Dzięki za pomysł. Później zaktualizuje

Opublikowano

Dodajcie skrypt : Family , dodaje on rodziny . ktoś tam go napisał nie pamietam

mc.x-hardcore.eu!
OTWARCIE SOBOTA o 17:00! (29.08.15)r)

Opublikowano

Moim zdaniem jest to zbędne ponieważ ktoś widział JetPacki niby pokazują w telewizji ale na krotki czas  lecą i na wysokość. Moim zdaniem jest to zbedne.

I tu zacznę się rozpisać. Plugin na loterie i Samochody widziałem. Co do samochodów to były wózki dlatego dodamy trudniejszy crafting i tylko bogaci będą mieli własne auto(W Texturpacku zmienimy wyglad wózka. Super pomysł. Na czym miały by polegać Firmy. Proponuje coś takiego, że żeby założyć firme to trzeba założyć działalność (kurde ile będzie rang ;D) i właśnie osoba z tą rangą i permisją będzie mógł założyć firmę. Działalność tak jak i założenie firmy będzie kosztowała. Co do Firm w mieście będzie można kupić wolne parcele i budynki. Co do Budynków To będzie można było edytować tylko środek. Co do jedzenia to nie będzie można było zdobyć samemu. Chodzi ty oto, że osoba z daną pracą bedzie miała tylko dostęp, chodzi tu oto aby można aby można było na tym zarobić. Tak samo będzie to górnictwo. I jeszcze raz jak ma wyglądać system firm??

Dzięki za ten przykład bo bym rozmyślał godzinami ;D Co do pomysłu to dodamy. Skrzynka będzie napełniana raz na tydzień ;D w weekend.

Bedą tylko pluginy i skrypty więc ... Co do pluginy na rodziny nie widziałem. Będzie na pewno plugin na małżeństwa. Poza tym jak ten mog wygląda to może napiszemy go od 0.

Samochody a Gokardy to jednak nie to samo ;) Napisałem tam pomysł o PLUGINIE Na AUTA... ale niżej podałem pomysł na Gokardy (-,.-)" co wcale nie oznacza, że móiłem o 2 osobnych pluginach (-,.-)" po prostu podałem pomysł ?

A co do Autek to jak zrobicie z craftingiem to wasza sprawa ja dałem tylko pomysły :) Dlatego napisałem o Salonie Samochodowym i tak dalej (-,.-)"

Co do Rang Też Podałem Pomysły a im więcej Rang np za zabicia (5 zabić zabójca 10 zabić kryminalista itp) to tylko pomysły... gdzie jest napisane, że muszą być wszystkie ?

Co do FIRM napisałem tak samo pomysł i nie interesuje mnie za bardzo czy zrobicie to permisjami i rangami czy jak to tylko pomysły (-,.-)"...

JPRDL

ps. Plugin na Rodziny jest nie jeden :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...