Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet

Fighen

Pytanie

Opublikowano

Witam. Na samym początku powiem że rzadko kiedy wchodzę na mpcforum dlatego nie za bardzo orientuję się w jakim dziale to napisać. Ale przejdźmy do rzeczy. Otóż kiedyś, kiedyś używałem Windows'a 7. Postanowiłem zmienić go na 8, wszystko bez żadnych problemów. Ostatnio zachciało mi się powrotu to Windows'a 7. Po formacie, komputer chodzi tak jak chciałem. Tylko jest jeden problem. Prędkość internetu strasznie spadła...praktycznie o połowę. Zauważyłem to przy pobieraniu sterów. Aktualnie mam Win7 z SP1 i z dawnej prędkości(tj. ok 1-1.5 mb/s downloadu), jaką miałem na 8 i wcześniej na 7 również, zrobiło mi się zaledwie 500 kb/s. I teraz pytanie. Czy zainstalowanie SP3 coś da? Co muszę zrobić aby odzyskać starą prędkość neta?

Od razu uprzedzam pytania. Internet mam z neostrady.
Modem: ZTE ZXDSL 831

Płyta główna: MSI 760GM-P21 (FX)

To chyba by było tyle. Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję ;)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygąda jakby serwery mniejsze porcje puszczały, zawsze możesz spróbować zainstalować dedykowane sterowniki do karty sieciowej. Ew uruchomić optymalizator połączenia i sprawdzić czy jest róznica. Sprawdź na speedtest.net czy łącze zgadza się z tym jakie macie wykupione.

Sprawdzałem, jest inne. Wyniki na speedtest.net są o połowę mniejsze niż przed formatem.

Zobacz w monitor zasobów co Ci bierze tyle neta, zakładam, że aktualizacje systemu, po kilku dniach powinno wrócić do normy.

Nie sądzę żeby to było spowodowane aktualizacjami systemu. W opcjach mam włączone żeby system sam nie pobierał aktualizacji.

Od formatu minął ponad tydzień, a internet dalej nie wykorzystuje swojej prędkości...Nie rozumiem tego.

Opublikowano

Zobacz w monitor zasobów co Ci bierze tyle neta, zakładam, że aktualizacje systemu, po kilku dniach powinno wrócić do normy.

Admin Cienia
Opublikowano

Wygąda jakby serwery mniejsze porcje puszczały, zawsze możesz spróbować zainstalować dedykowane sterowniki do karty sieciowej. Ew uruchomić optymalizator połączenia i sprawdzić czy jest róznica. Sprawdź na speedtest.net czy łącze zgadza się z tym jakie macie wykupione.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...