Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ile kosztuje dobry komputer?

gucio6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od ostatniego czasu myślę nad nowym komputerem. Temat nie służy do złożenia mi komputera, tylko ile kosztuje komputer, ze wszystkim (skrzynia,monitor,klawiatura,myszka,głosniki etc.). Komputer taki, żeby ruszyły wszystkie gry na medium ok 60 stałych fps, oraz do przeglądania internetu etc.

bb68.png

Opublikowano

Za 3000-3500 można dobrego kompa już złożyć (sama skrzynka) a reszta to 500 zł MAX

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Myślę że w 1500-2000 się zmieścisz, byle by wpakować najtańszą i5 + R7 260X i 4/8GB RAM (choć 4 powinno w tym wypadku styknąć). Pograsz w większość gier na przynajmniej wysokich bez dropów FPS.

Do tego z 350 zł na fajny monitor, reszta to już zależy czego wymagasz.

Opublikowano

(skrzynia,monitor,klawiatura,myszka,głosniki etc.). 

Zależy jakie.

Komputer taki, żeby ruszyły wszystkie gry na medium ok 60 stałych fps, oraz do przeglądania internetu etc.

ok. 2500zł i masz gra na wysokich/ultra.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zależy jakie.

ok. 2500zł i masz gra na wysokich/ultra.

w chu* tanie xD ale zeby pochodziły z rok.

i zalezy mi na conajmniej 8 ramu i i5 3570k (?) jakso tak on miał. i gtx .

i ogólnie ile musze nazbierać ... bo juz granie chociazby w lola na 20 fpsach i w minecrafta kiedys z lagiami to prosze was ... .xD

bb68.png

Opublikowano

3570k to budzet 3000+ bo zamiast oc lepiej zainwestowac w gpu lepsza i ew. Xeona. Do lola.starczy pc za 1k uzywany zeby 100 fps na maxie bylo

Opublikowano

Tak do 3000zł ze wszystkim powinieneś się zmieścić i pograć bez problemu w BF4.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

tylko do przykładu podałem minecrafta jak za "gówniarza" gralem...

czyli szykwoać budzet 3k-3,5k ze wszystkim i moge liczyc na swobodne granie, przeglądanie internetu oraz ustawienie 1 wirtualnej maszyny? + jak w przyszłsoci bede chciał dodac monitor to da rade w budzecie 3k za samą skrzynie?

bb68.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...