Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski][Skrypt] Sektory na serwery typu Jail.

Drison

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sektory by AveRies to skrypt do pluginu Skripts, który dodaje nam na serwerze przejście za pieniądze do sektorów.

Wymagany jest do tego plugin Essentials oraz PermissionsEx. Najlepiej stworzyć grupy o nazwie C, B oraz A.

Grupa C jest grupą domyślną. Będąc w grupie C, po wpisaniu komendy /sektorb pobiera nam z konta 20000 pieniędzy i przenosi nas do grupy B. Funkcje komendy /sektorb nie działają, gdy jesteśmy już w tym sektorze.

Następnie po wpisaniu /sektora przenosi nas do grupy A, oczywiście po zapłaceniu 50000 pieniędzy.

Komenda /sektora nie będzie aktywna dla kogoś, kto jest w grupie C.

Komendy:

/sektorb - komenda odblokowująca nam sektor B.

/sektora - komenda odblokowująca nam sektor A.

Sektor A:

Permisja: skript.sektora

Wiadomość, gdy nie mamy tej permisji: Pierw odblokuj Sektor B!

Sektor B:

Permisja: skript.sektorb

Wiadomości, gdy nie mamy tej permisji: [AveRies]Odblokowales juz Sektor B!

Gdy nie mamy wystarczającej ilości kasy, wyskakuje wiadomość, która informuje nas o tym, że musimy posiadać tyle i tyle kasy.

Pozdrawiam, AveRies.

W razie problemów proszę pisać na numer gg podany w skrypcie.

Download:

xxx

Hasło:

averies
Opublikowano

Więc tak..

•  

Wiadomości, gdy nie mamy tej permisji: [AveRies]Odblokowales juz Sektor B!

Dlaczego jak gracz nie ma permission to taka wiadomość? A nie po prostu "Nie posiadasz uprawnień"?

• Zbytnio się nie napracowałeś nad skryptem, 2 sektory tylko gdy zazwyczaj na serwerach jest A-Z a nie A-B.

• Łatwiej by było zrobić że po kliknięciu na tabliczkę lub też komenda i po prostu komenda /sektor i sprawdza czy gracz ma kasę na kolejny sektor jeśli ma to kupuje mu inną rangę.

• Brak skanu, takie pliki się udostępnia na pastebin itp a nie w .rar i bez skanu.

• Kodu nawet nie sprawdzałem bo tak jak pisałem up, nie ma skanu więc nie pobieram. Nie sprawdziłem kodu to więcej nic nie napiszę co jest źle . ; )

• Kolejna rzecz co do tych permission.

Wiadomość, gdy nie mamy tej permisji: Pierw odblokuj Sektor B!

Jak ktoś ma odblokować B skoro zazwyczaj pierwszym sektorem jest A i nie ma do tego uprawnień? o_O

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...