Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postac do carrowania-Silver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jak w temacie dzisiaj wyszedłem z jebanego brazu i mam pytanie jakiego champa kupic (do 6300 te za tyle tez moga byc) zeby carrowac.Do tej pory grałem na Ryze i Kacie(Jak sie jest 1st pickiem to możliwie że wezmą na Ciebie kontre).Nie mam VIP'a

sygna.png

Opublikowano

Ja wbiłem golda używając tylko i wyłącznie tego skryptu na kate + FGE

http://botoflegends.com/forum/topic/7129-script-katarina-the-sinister-blade-2118-apr-2nd/

Brałem ją zawsze na first picka.

Grałem nią na wszystkie możliwe kontry i fakt faktem przeciwko np dianie czy talonowi (+ jeszcze milion counterpicków)  na midzie traciłem sporo farmy bo tylko stałem z tyłu a bot lasthitował z Q ewentualnie W..

Przez jakieś 150 gier w early game może z 2-3 razy zostałem zabity przez gank wrogiego junglera (zawdzięczam to wbudowanemu wardumpowi który już od 1 lvl jest bardzo przydatny dzięki darmowemu wardowi) nie stawiamy go nigdy w krzakach tylko trzymamy do wardjumpa. (dlatego też nie marnujemy "E" i nie atakujemy kontry bez pomocy naszego junglera). Do tego dochodzi FGE koniecznie tylko musimy je skonfigurować tak aby podczas trzymania spacji postać omijała jedynie CC. 

Ważne jest również wyczucie czasu inicjacji w tf.. jak i wyczucie czasu na roam.. Nawet jak masz 10/0 pamiętaj, że bot tylko wykonuje combo ale ciągle jesteś papierem.. więc jeśli wpakujesz się w kogoś i masz na wszystkie skille CD szanse ucieczki maleją.

Największe problemy sprawia CC czyli głownie dobre supporty, np blitz który czeka na Ciebie z ultem, czy janna. 

Na pewno nie znajdziesz lepszej postaci do carrowania dla free usera niż kata.

Gram praktycznie tylko na kontry - jest to całkiem zabawne bo sojusznicy zawsze mnie flamią "noob 1st pick kata"  "omg they have 5x CC, not good for u kata" a potem carruję gry ;d

Nie radzę grać ryze.. po nerfie jest moim zdaniem kupą.. i nawet na fizza (choć ryze to najlepsza kontra) ja pickuje katę myśląc o late gamie. Sygnalizuj gdy Twój sojusznik znika z linii.. biegnij w stronę którą poszedł (oczywiście mniej na uwadze ewentualnie zasadzony na ciebie trap.. bo jak pobiegniesz za fizzem w krzaki to dostaniesz na ryj ulta + combo co spowoduje rychłą śmierć :) ) Nie obrażaj nikogo.. jeśli widzisz że mimo twojego ostrzeżenia "SS" bottom line nadal się nie cofa to pinguj im 50 razy i staraj się pomóc, ale nigdy nie obrażaj :D

Mógłbym tak pisać dużo więcej, ale mi się nie chce. Może kiedyś zrobię takiego ogólnego tuta. 

Pozdrawiam

Edit: aha no i koniecznie ustaw focus na początku gry, bo bez tego nic nie osiągniesz.

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

@Bomick, a powiedz mi, jak ustawić, aby nie przerywało ULTA Katariny? :/ Bo często mi przerywa ;/

57035311957739143937.png

GRAFIK ~ DJ 

Opublikowano

@Bomick, a powiedz mi, jak ustawić, aby nie przerywało ULTA Katariny? :/ Bo często mi przerywa ;/

Przerywa ci ult jak używasz spację? Prawdopodobnie właśnie evadeee omija cc. Lepiej przerwać ult i wycastować combo bez ulta niż nie przerywać combo i paść przez cc. 

3431810405.png

Opublikowano

Przerywa ci ult jak używasz spację? Prawdopodobnie właśnie evadeee omija cc. Lepiej przerwać ult i wycastować combo bez ulta niż nie przerywać combo i paść przez cc. 

boze ludzie wypowiadajacy sie tutaj czasami mnie dobijają ;c

@top. kate uzywa sie tylko z activatorem, timerami etc. bez evadeee etc...

bb68.png

Opublikowano

Nie używam z evadeee only Activator i ProTracker ;)

to albo puszczas spacje, etc..

bb68.png

Opublikowano

czasami przerywa ulta bo dostajesz silenta

Opublikowano

Dokładnie masz rację. Można skonfigurować FGE tak aby podczas trzymania spacji przerywał ulta tylko aby uniknąć lecącego CC (które i tak by nam ulta przerwało)

boze ludzie wypowiadajacy sie tutaj czasami mnie dobijają ;c

@top. kate uzywa sie tylko z activatorem, timerami etc. bez evadeee etc...

bzdura. Jesteś jedynym wypowiadającym się tutaj który mnie "dobija".

Wprowadzasz ludzi w błąd, krytykujesz mądre komentarze a sam piszesz bzdury gucio. FGE jak i evadeee warto używać zawsze - wystarczy je dobrze skonfigurować. (czyli zaznaczamy only CC dodge i bindujemy na ten sam klawisz co combo)

bez evadeee etc? to dzięki evadeee wygrywa się linię np vs brand bo już całkiem nie jest w stanie kontrować katy jeśli nie trafia z Q i nawet z pillara (tutaj dobrze zainwestować w szybkość poruszania się naszej postaci - dzięki czemu wychodzi nawet z samego środka pillara bez problemu)

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Dokładnie masz rację. Można skonfigurować FGE tak aby podczas trzymania spacji przerywał ulta tylko aby uniknąć lecącego CC (które i tak by nam ulta przerwało)

bzdura. Jesteś jedynym wypowiadającym się tutaj który mnie "dobija".

Wprowadzasz ludzi w błąd, krytykujesz mądre komentarze a sam piszesz bzdury gucio. FGE jak i evadeee warto używać zawsze - wystarczy je dobrze skonfigurować. (czyli zaznaczamy only CC dodge i bindujemy na ten sam klawisz co combo)

bez evadeee etc? to dzięki evadeee wygrywa się linię np vs brand bo już całkiem nie jest w stanie kontrować katy jeśli nie trafia z Q i nawet z pillara (tutaj dobrze zainwestować w szybkość poruszania się naszej postaci - dzięki czemu wychodzi nawet z samego środka pillara bez problemu)

bo jak jesteście takimi scierwqmi że nie umiecie ominąć 1 spela to i tak d golda nie wyjdziecie. Evadeee używa sie tylko że skryprami bez evadingu znawca. Pozdro jak byś chciał używać na spider woman...

bb68.png

Opublikowano

bo jak jesteście takimi scierwqmi że nie umiecie ominąć 1 spela to

aa czyli jednak ból dupy masz ;d 

i tak d golda nie wyjdziecie.

ja wyszedłem

Evadeee używa sie tylko że skryprami bez evadingu znawca. Pozdro jak byś chciał używać na spider woman...

Skrypty bez evadingu?  A jakie evadingi ma skrypt na katę? Nie rozumie co napisałeś

2ex0sgm.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...