Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DayZ - Czy warto kupywac?

MRDawid0702

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż nie dawno wysłałem pieniądze na moje konto żeby sobie kupić arma 2 i arma 2 operation arrowhead

i nie wiem czy warto ponieważ kupuje to tylko dla DayZ chociaż i tak na pewno do Army zajrzę chce się zapytać czy naprawdę jest tyle bugów i błędów ile kiedyś, oglądałem filmiki na YT które zostały nagrane około rok temu i nie wiem czy ta gra nadal ma tyle bugów ile kiedyś. Im więcej oglądam filmiki o DayZ tym bardziej zniechęcam się do tej gry

76561198056293092.png

Opublikowano

Bugi? Grałem wiele godzin i spotkałem się z może dwoma, już większy problem jest z cheaterami, ale to jak grasz na zabezpieczonych serwerach to nie stanowi problemu. Ja na twoim miejscu bym zaczął grać zarówno w DayZ, jak i w Arme. Obie gry są ciekawe i dostarczą ci wiele emocji :P

Opublikowano

Warto tak samo jak WarZ. 2 Swietne gry o przetrwaniu z zombie.

Co do WarZ to bym się zastanawiał, o wiele więcej cheaterów, przetrwanie jest tylko na początku, ale to już wiele razy było wspominane w dziale I:SS

Opublikowano

WarZ - Przetrwanie w chuj, F10 i masz sklep gdzie kupujesz sobie itemy np. Jak masz mało hp dajesz F10 i kupujesz ( za kase, która wypada z zombie ) jakiś przedmiot. - Nie polecam xD.

DayZ - Jeżeli już chcesz kupować, kupuj DayZ Standalone jak na razie jest beta, ale multum ludzi na serwerach, grafa wyj*bana w kosmos, przyjemnie się gra w teamie. - Wiadomo są jeszcze bugi gdzieniegdzie, ale to beta co chwile są update. 

xq0lgJF.png

Opublikowano

WarZ - Przetrwanie w chuj, F10 i masz sklep gdzie kupujesz sobie itemy np. Jak masz mało hp dajesz F10 i kupujesz ( za kase, która wypada z zombie ) jakiś przedmiot. - Nie polecam xD.

DayZ - Jeżeli już chcesz kupować, kupuj DayZ Standalone jak na razie jest beta, ale multum ludzi na serwerach, grafa wyj*bana w kosmos, przyjemnie się gra w teamie. - Wiadomo są jeszcze bugi gdzieniegdzie, ale to beta co chwile są update. 

Co do WarZ zgadzam się to już nie jest taki survival jak był kiedyś są auta i ten głupi sklep, posiadam WarZ ale powoli żałuje że kupiłem może się to kiedyś ten survival poprawi ale wątpie.

A jak jest ogólnie ten mod jeszcze się jakoś rozwija? są jeszcze jakieś aktualizacje czy porzucili stare dobre DayZ i skupili się na Standalone?

76561198056293092.png

Opublikowano

WarZ to gra na zasadzie PayToWin. Gdyby nie ten za przeproszeniem idiotyczny system mikropłatności gra mogła by dorównywać DayZ, ale tak to jest jedynie nędzną podróbką. Co do DayZ na pewno posiada mniej bugów niż WarZ. Oczywiście mówię tu o modzie bo DayZ Standalone jest we wczesnej alfie i posiada mnóstwo bugów. Moim zdaniem się opłaca. Ja gram od roku i jakoś poważnych bugów nie zauważyłem. Wręcz w ogóle nie zauważyłem bugów. Krótko mówiąc jeśli gra cię zainteresowała kupuj a na pewno cię wciągnie. ;) Pozdrawiam

Opublikowano

a coś o aktualizacjach tej gry mi powiecie? 

Możliwe że wyjdzie jeszcze jakaś, ale obecnie skupiają się w 100% na standalone który jest dobry, ale w żaden sposób nie dorównuję staremu dobremu modowi ;) Natomiast graczy w Standalone jak i w modzie jest mnóstwo :)

Opublikowano

Na steam jest prmocja 75% więc radzę zastanowić się do 29 kwietnia  :D

już się zastanowiłem i wczoraj kupiłem combined operations za 5 euro dzisiaj rano zacząłem pobierać i za 15 minut będę miał DayZ opisze wrażenia z tej gry ale sama ArmA 2 wygląda świetnie nie mogę się doczekać jak w końcu uruchomię DayZ  :)

ok... jest kolejny problem wyskoczyło mi takie okienko "nie udało sie uruchomić gry (brakujący plik wykonywalny)" proszę o szybką pomoc

mod pobrałem również ze steama

76561198056293092.png

Opublikowano

ok mój problem również naprawiony gra jest super najlepsza gra survival w jaką grałem gram przez DayZ commandera, znalazłem już pare pojazdów i kampie sobie nad czerno ze snajperką. Dzieki że mi pomogliście w wyborze wielkie dzięki nie żałuje kupienia

76561198056293092.png

Opublikowano

Warto tak samo jak WarZ. 2 Swietne gry o przetrwaniu z zombie.

WarZ świetna gra o przetrwaniu z zombie :D

To mnie teraz rozbawiłeś. To jest FPS z dodatkiem zombie.

W DayZ są bugi i nie da się ukryć. Niektóre potrafią wkurzyć, ale są takie które działają na naszą korzyść np. kopiowanie itemów, odnawianie magazynka, przechodzenie przez ściany itp :D

Na szczęście wiele tych bugów jest indywidualnych dla modów i serwerów :)

Ps. Nie polecam zwykłego DayZ, gdyż nie ma w nim takiej zabawy jak kiedyś i szybko się nudzi.

Polecam DayZ Epoch który dodaje wiele nowych rzeczy, a z tych najlepszych to budowa własnych baz, chowanie itemków w sejfach oraz handlarze :) 

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

WarZ świetna gra o przetrwaniu z zombie :D

To mnie teraz rozbawiłeś. To jest FPS z dodatkiem zombie.

W DayZ są bugi i nie da się ukryć. Niektóre potrafią wkurzyć, ale są takie które działają na naszą korzyść np. kopiowanie itemów, odnawianie magazynka, przechodzenie przez ściany itp :D

Na szczęście wiele tych bugów jest indywidualnych dla modów i serwerów :)

Ps. Nie polecam zwykłego DayZ, gdyż nie ma w nim takiej zabawy jak kiedyś i szybko się nudzi.

Polecam DayZ Epoch który dodaje wiele nowych rzeczy, a z tych najlepszych to budowa własnych baz, chowanie itemków w sejfach oraz handlarze :)

właśnie ostatnio sobie w epocha gram ale długo sie bawiłem z tymi walutami ale już to rozkminiłem, epoch dużo lepszy od zwykłego DayZ. 

Jeszcze sie nie bawiłem w budowanie ale muszę zacząć

76561198056293092.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...