Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć porządnie grę

artekq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacząłem w to grać, gdyż koledzy mnie namówili. Mam 3 lvl magiem i średnio ogarniam. Mógłby ktoś mnie wprowadzić co najlepiej robić na początku, w jakie statystyki walić itd. Nie chodzi mi o tłumaczenie, że np. dla maga najlepiej iść w inteligencje i wytrzymałość itd. Tylko jakie misje robić na początek, czy opłaca się kupić tego gryfa, na co wydawać grzybki czy może je zbierać czy wydać na coś? Może jakiś doświadczony gracz napisać mi np. w punktach co najlepiej robić teraz a co później, żebym wyszedł na tym jak najkorzystniej.

Opublikowano

Gre najlepiej zacząć wraz ze startem serwera ze statami tak właśnie jest że dajesz w podstawową state postaci i wytrzymałość nie kupuj gryfa ani nic na małym lvlu lepiej tego za 1grzyba a grzybków na nic nie wydawaj zbieraj

Opublikowano

Misje - na początku bierz te za które dostaniesz najwięcej doświadczenia, dlaczego ? Od 10lv w misjach będzie się pojawiał klucz do pierwszego lochu, który będziesz sprzedawał w zbrojowni za 250 golda. Jest to dość dużo, a tą czynność będziesz powtarzał do około 20lv. Tak jak up napisał, nie wydawaj grzybków na przedmioty z gabinetu czy zbrojowni na małym lv, ponieważ szybko wbijesz teraz kolejne levele i eq będzie tam co raz lepsze i często będziesz teraz zmieniać. To tylko takie wprowadzenie. Co do statystyk na magu, najważniejsza jest oczywiście inteligencje, lecz nie zapominaj o wytrzymałości i szczęściu. Siła i zręczność również się przyda i będziesz w to dodawał, ale na wyższym lv. Jeśli chcesz zyskać informacje o jakiejś rzeczy z shakesa np. o lochach wpisz w google "sfgame forum lochy", jak o lustrze "sfgame forum lustro" itd. Pierwszy od góry będzie to temat napisany przez moderatora w którym dokładnie opiszę to co ma opisać, dzięki tym tematom nikt nie wprowadzi Cie w błąd.

Opublikowano

a golda wydawać na statystyki? Teraz mam 10 golda, wydać wszystko na inteligencję? I ogółem na co jeszcze golda zbierać. Przykładowo będę miał ten klucz, który sprzedam za 250g i oprócz statystyk na co jeszcze warto zbierać i wydawać?

Opublikowano

A ten klucz ile razy mam sprzedać? Bo opłaca się też go użyć tak? I w arenie warto walczyć, jakieś może rady jeszcze macie co jeszcze mam robić?

Opublikowano

A ten klucz ile razy mam sprzedać? Bo opłaca się też go użyć tak? I w arenie warto walczyć, jakieś może rady jeszcze macie co jeszcze mam robić?

Owszem na arenie opłaca się walczyć, ponieważ zdobywasz cześć. Im więcej jej, tym Twoja posada w rankingu jest wyższa. dla początkującego zapoznaj się z tym tematem:

http://www.mpcforum.pl/topic/1185721-shakes-fidget-co-i-jak/#entry10145594

Istnieje również bot do S&F link:

sfbot.com

A tutaj temat z konfiguracją bota:

http://www.mpcforum.pl/topic/925193-naprawa-sfbot-dziala-na-100/

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Nie za bardzo wiem jak to jest z tymi kluczami. Teraz od 10 lvla będzie mi locił klucz do pierwszych lochów i będzie locił do 20 lvla? Czy po 20 lvlu też? Jak go sprzedam i mi znowu wyloci to znowu sprzedać? Co jeśli będę tak sprzedawał i osiągnę 20 lvl, nie będę mógł już zrobić 1 lochów? Jak zrobić, żebym wyszedł na tym jak najkorzystniej?

Opublikowano

Nie za bardzo wiem jak to jest z tymi kluczami. Teraz od 10 lvla będzie mi locił klucz do pierwszych lochów i będzie locił do 20 lvla? Czy po 20 lvlu też? Jak go sprzedam i mi znowu wyloci to znowu sprzedać? Co jeśli będę tak sprzedawał i osiągnę 20 lvl, nie będę mógł już zrobić 1 lochów? Jak zrobić, żebym wyszedł na tym jak najkorzystniej?

Od 10 lv masz szanse na zdobycie klucza do 1 lochów.  Będzie on do zdobycia do momentu kiedy nie otworzysz lochów.  Masz go sprzedawać aż twoja postać nie osiągnie 20 lv. Osobiście nie praktykowałem bo lochy to gold exp i szansa na artefakt.

2sbu2dv.png

Opublikowano

@up

no niby tak ale lepiej sprzedać klucz i będziesz miał kilkanaście razy tyle niż jakbyś miał normalnie walić lochy :> po 20 lvl tez ci dropnie ale już nie warto sprzedawać bo statystyki będą po 200-250 zł czyli to jest jeden klucz, lipa :) ja kupiłbym gryfa na 1 lvl bo wtedy jest najkorzystniej ;) szybko wybijesz się przed innych :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...