Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Godziny ciemności" znów powracają. :O

Sality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak co roku temat jest poruszany na wielu forach.

Opowieść o "filmie" powraca jak bumerang.
Nie wiem jak jest z wami, ale Ja chociaż w święta bywam w koście i niemal co rok słyszę kazanie o rzekomym filmie...

Film niby jest o oparty na książce Maiera Paula L. "Oścień Śmierci".

Film niby jest o tym jak archeologowie znajdują grób Chrystusa i zaczynają się wielkie wojny i tak dalej. (ma pokazać jak wyglądałby świat bez wiary)

O filmie jest głucho, nikt go nie widział, nigdy nie było o nim w wikipedii, filmwebie, ani na żadnym innym portalu.

Co myślicie na ten temat?

Wiem że to nie forum "katolickie", ale jestem ciekaw waszej opini.

Czemu księża kłamią że WIDZIELI ten film i o nim opowiadają?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Bo to tylko ludzie.Więc mogą kłamać a nie jak część osób wierzy w każde ich słowo.Jak powiedzą że zbierają na ogrzewanie do kościoła to 1/3 idzie dla nich. Jeżeli nigdzie go nie ma to nie istnieje i godziny ciemności to jak dla mnie żart.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Bo to tylko ludzie.Więc mogą kłamać a nie jak część osób wierzy w każde ich słowo.Jak powiedzą że zbierają na ogrzewanie do kościoła to 1/3 idzie dla nich. Jeżeli nigdzie go nie ma to nie istnieje i godziny ciemności to jak dla mnie żart.

Przestań pleć bzdury o  tym że kapłani kradną większość środków na ogrzewanie , zapewne sam nigdy nie dałeś na składkę . Kościół się sam  pewnie ogrzeje ? Tego typu koszty idą w dziesiątkach tysięcy .

CO do tego filmu , też o nim słyszałem w kościele i w telewizji ale też nie mogłem go wyszukać . Z tego co się teraz dowiedziałem to jeśli ten film istnieje to jest już stary z kilkadziesiat lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...