Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najbardziej dochodowy język programowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, jaki wedlug was jest najbardziej dochodowy język programowania podczas jego nauki i dlaczego?

według mnie to

1.PHP(+SQL)

2.Java

poniewaz czesto sa jakies zlecenia na menu, sklepy itp.

Opublikowano

nwm ja tylko łoje kase na javie. Więc najbardziej dochodowym dla mnie jest ten jezyk.

Opublikowano

nieemoge sie wypalic, wystarczy ze w szkole nauczyciela idiote mam ktory nie umie nauczyc programowania i trzeba samemu radzic. Dzis przerzucilem sie z c++ na jave.gdy ogarne grafike, zajme sie  prostymi aplikacjami na androida z aplikacjami(by moc wystawiac aplikacje na google play trzeba zaplacic chyba 20 euro)

z czego c++  podstawy umialem.

Opublikowano

Najprawdopodobniej Java - wiele gier do modyfikowania (mc, runescape) oraz andro. Jednakże - jeśli tak podchodzisz do nauki programowania, to zarobisz najpewniej nic większego. Poza tym wielki wzrost wynagrodzenia widać wśród programistów innego jvm'owego języka - Scali, ale to już raczej inne środowisko.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Ostatnio całkiem niezłe $$ da się wyciągnąć na ruby + rails.

Patrząc pod tym kątem szybko się wypalisz.

Niby tak, ale z drugiej strony nie ma nic złego w podejściu do programowania stricte komercyjnego.

mjut.png
Opublikowano

Tu jest takie mniej więcej szacunkowe porównanie zarobków programistów poszczególnych języków, nie wiem, na ile wiarygodne:

http://programistamag.pl/ile-zarabiaja-programisci/

Także tak - wg tych danych najbardziej dochodowym językiem jest java. 

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Patrząc pod tym kątem szybko się wypalisz.

I tu jest racja leci dla Cb like kolego.

@Topic

Gdybym to ja leciał na kasę robiąc szablony w html5 i css3 to by mi się to szybko znudziło ogólnie już mi się nudzi jedyne to co trzyma mnie przy tych językach to nauka innych prowadzę kurs w mojej szkole.

Java też jest ok uczę się jej około 4 godziny i potrafię napisać program który nic nie robi :D.

int a = 14;
int b = 25;

if (a >  {

System.out.println("Poprawna odpowieź to" + a);
}

else if {

System.out.println("Poprawna odpowieź to" + ;
}

Java to podobno trudny język lecz jeżeli znajdziesz fajny poradnik to łatwo się da nauczuć.

PS: poradnik jak narazie nauczł mnie tego co widzicie wyżej lecz jeszcze kilku rzeczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tutaj masz ogólnoświatowy ranking języków programowania wraz ze spadkiem i wzrostem

http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html

Tak naprawdę im więcej języków i technologii znasz tym dla Ciebie lepiej.

Zrób sobie taki mały research Twojego lokalnego rynku pracy i dowiedz się na jakie języki jest największe zapotrzebowanie.

Jeśli jednak planujesz działać zdalnie to poszperaj czego najbardziej potrzeba.

U mnie akurat bardzo popularny jest C# i w większości firm w moim mieście się w nim programuje. 

Jednak nie patrz tylko pod kątem finansowym tylko takim jak dany język Ci leży i co faktycznie chcesz robić bo w ten sposób będziesz mógł się jakoś ukierunkować. Nie da się robić wszystkiego. Trudno programować we wszystkich językach świata. 

Lubisz Pythona to ucz się pythona, wolisz Jave to niech będzie Java.

Opublikowano

@NeqGPlay

pełno łopato tłumaczących poradnikow do javy.

jesli znales jakis jezyk wczesniej i po 4h napisales takie cos, to troszke bardziej sie przyłóż.

To był ogólnie początek, a ja mam dużo czasu i na lajcie się uczę wolę przeczytać kilka razy jedną lekcję aby ją lepiej zrozumieć :).

Opublikowano

To dobrze, że jesteś zmotywowany do nauki. Pamiętaj, że studia i szkoła nie nauczą Cie niczego sensownego. One mogą wskazać Ci jedynie drogę a Ty sam musisz jak najwięcej praktykować i rozwiązywać trudne problemy.

Opublikowano

To dobrze, że jesteś zmotywowany do nauki. Pamiętaj, że studia i szkoła nie nauczą Cie niczego sensownego. One mogą wskazać Ci jedynie drogę a Ty sam musisz jak najwięcej praktykować i rozwiązywać trudne problemy.

W Polsce.

Opublikowano

@up Prawdopodobnie więcej nauczą itp ale bądź co bądź uczysz się wszędzie tylko budowy programowania, a później musisz sam "złożyć" ten program za pomocą znajomości języka oraz myślenia jak program ;)

@topic nie wiem czy ci to coś da który jest najbardziej przychodowy ;) i tak będziesz musiał długo się uczyć żeby zarabiać w miarę na programach (chyba że się szybko uczysz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...