Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Main Zed

Qinia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Bardzo silna postać, wyłącza adc z tf'a. niestety papierek i trzeba umeic trafic all sillami aby punktów na combo starczyło C:

bb68.png

Opublikowano

Ja osobiście mainuję Zeda i dobrze z tym wychodzę. Ale tylko na mida.

A jak Kata strzeli combo to przy tobie to ty ult i combo na nią.

@up Zed nie jest papierem jeśli się umie grać i mieć feeda.

Opublikowano

Zed jest silną postacią, jednak teraz nie jest meta asasynów, no i jeśli przypomnę go sobię gdzieś z przed roku przed nerfem i porównam do aktualnego to tamten było niebo lepszy :) Jednak jest nawet popularny ; p Ma świetną mechanikę, trzeba go ogarnać.

Opublikowano

Owszem. Zed jest bardzo mocnym pickiem.

Bardzo mobilny. Przyjemna farma. Slow.

Ale nie jest łatwym champem. Potrzeba sporo czasu by robić nim plejsy aka Faker.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Tak. Bardzo silna postać, wyłącza adc z tf'a. niestety papierek i trzeba umeic trafic all sillami aby punktów na combo starczyło C:

Zależy jaki Zed.

Dla mobilnych adc np. Vayne,Ezreal jest słaby.

I wystarczy dobry CC na niego np. Vi.

Jak ma się G.A to zed raczej w elo gold + nie wiele zrobi.

Takie jest moje zdanie. 

Przyjemna farma ,dobry harras ,energia i różny fun i sztuczki.

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

3.0-4.5 assasyni [*]

jeśli nie bedzie nerfa exhausta to sie nie oplaca go mainowac, wszyscy assasyni oprocz lb wypadli z mety praktycznie przez tego spella 

nie oplaca sie 

Opublikowano

3.0-4.5 assasyni [*]

jeśli nie bedzie nerfa exhausta to sie nie oplaca go mainowac, wszyscy assasyni oprocz lb wypadli z mety praktycznie przez tego spella 

nie oplaca sie 

Kassadina nie bolał exhaust... bolał nerf...

Można jeszcze się kłócić o Fizza nadal jest OP i myślę ,że tak zostanie..

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Nie. Kupiłem go i niby jest ok, ale zabijasz kogoś a później dosyć mało robisz. Lepiej mainować lb, mniejsze cd na core skille i na ult.

Opublikowano

Imo Zed jest dobry tylko jak masz ogarnięty team. Co z tego jak zabijesz adc jak Twój rakowy team chuja zrobi, Ty bez ulta raczej nikogo nie zabijesz tak instantowo jak mając ulta. Ale tak, jest dobry i opłaca sie

Opublikowano

Kassadina nie bolał exhaust... bolał nerf...

Można jeszcze się kłócić o Fizza nadal jest OP i myślę ,że tak zostanie..

rework kassy wszedl przed buffem exh wiec nie mozemy powiedziec jak na niego exh by wplynal (pewnie nadal 96% ban ratio, mobilnosci i porypane przeliczniki bolaly)

Opublikowano

Tak. ogarniajac duchy z W i z ulta moze zdzialac cuda :) duzo nim pograsz,to mozesz dobrze sie pobawic i zmiazdzyc enemy :D wylaczasz z tf enemy apc/adc i gg :) ale do zeda team musi cos ogarniac

baner.png

Opublikowano

Ja osobiście mainuję Zeda i dobrze z tym wychodzę. Ale tylko na mida.

A jak Kata strzeli combo to przy tobie to ty ult i combo na nią.

@up Zed nie jest papierem jeśli się umie grać i mieć feeda.

Aha nie jest papierem jak się umie grać.. Czyli rozumiem taki Faker ma +2k hp za to, że jest dobry? 

Opublikowano

Aha nie jest papierem jak się umie grać.. Czyli rozumiem taki Faker ma +2k hp za to, że jest dobry? 

Obejrzyj sobie ten film, mniej więcej od 33 sekundy i sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Opublikowano

Owszem. Zed jest bardzo mocnym pickiem.

Bardzo mobilny. Przyjemna farma. Slow.

Ale nie jest łatwym champem. Potrzeba sporo czasu by robić nim plejsy aka Faker.

"Plejsy aka Faker" robi się po ~30 grach (może nawet mniej, zależy od gracza). 

Nie. Nie jest w mecie i dość łatwo na niego wygrać. 

3431810405.png

Opublikowano

Pierwsze słyszę  :huh:  QQS i po sprawie. W dodatku jak to jest ogarnięta Caitlyn to zniszczy go w sekundę. 

@topic

Opłaca się. Jest dość trudny. Trzeba ogarniać sytuację, kiedy zagrać ultimate i włączyć active itemków.

Opublikowano

Bardzo sytuacyjny żeby słaby nie powiedzieć. Kontrują go 2-3 przedmioty xxx skilli i 3 sumonerki. Ogólnie cierpi na to co ahri. Wielką zależność od ulta oraz jego combo jesT stosunkowo wolne w porównaniu do khazixa/talona nie mówiąc już o lb. Z tym że ahri ma do tego bardzo mocne cc i mimo wszystko,większy dmg. No i 90% osób grających zedem to mentalne gimby także nie wiem czy nim jeTesś czy chcesz być z takimi kojarzony.

Opublikowano

Bardzo sytuacyjny żeby słaby nie powiedzieć. Kontrują go 2-3 przedmioty xxx skilli i 3 sumonerki. Ogólnie cierpi na to co ahri. Wielką zależność od ulta oraz jego combo jesT stosunkowo wolne w porównaniu do khazixa/talona nie mówiąc już o lb. Z tym że ahri ma do tego bardzo mocne cc i mimo wszystko,większy dmg. No i 90% osób grających zedem to mentalne gimby także nie wiem czy nim jeTesś czy chcesz być z takimi kojarzony.

dlaczego gimby?  o.O

ale tutaj racja, kontruje go zbyt wiele (qss, mozna po prostu od niego uciec), + buff exh ostatnio wiec zed nie jest oplacalny na mainowanie po patchu 4.5 (chyba ze jestes w poziomie bronz-niski gold)

w mecie jest dobry aoe dmg i utility więc mainuj ziggsa, oriane, lulu itd

Opublikowano

@up Lulu <3. A co do gimbów. To gigantyczna większość zedów jakich spotykałem się zachowywała się jak typowe gimby. Banowali pod siebie "mid or troll" a w samej grze pluli się o każdy "ks" flemowali się o byle co gdy "konicząc" linie 5/4 4/4 3/3 itp uważali się za bierksenów a po wykonaniu comba i cofnięcia się do cienia jak fakerzy. Pickowali zeda na wszystko a potem płakali na junglera że dostali w tyłek. I było tego serio za dużo by to jakiś zbieg okoliczności. Zresztą taki sam syndrom u jaśków.

Opublikowano

Zed bardzo silny, tylko trzeba mieć taktykę gry opracowaną i dobrą celność, bo jak wiadomo Zed ma "duszka" który celuje tak samo jak postać. Jak ogarnie się dobrą taktykę, to bez problemu wygrywa się linię.

Opublikowano

@up Lulu <3. A co do gimbów. To gigantyczna większość zedów jakich spotykałem się zachowywała się jak typowe gimby. Banowali pod siebie "mid or troll" a w samej grze pluli się o każdy "ks" flemowali się o byle co gdy "konicząc" linie 5/4 4/4 3/3 itp uważali się za bierksenów a po wykonaniu comba i cofnięcia się do cienia jak fakerzy. Pickowali zeda na wszystko a potem płakali na junglera że dostali w tyłek. I było tego serio za dużo by to jakiś zbieg okoliczności. Zresztą taki sam syndrom u jaśków.

gratuluję dywizji. 

@Edit no i się kurwa samo nie edytowało, co to ma byc, raz sie edytuje raz nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...