Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Auto] Klasa A lub S za IGC

xKajzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w nazwie tematu - potrzebuję jakiegos autka. za kasę z gry, cena nie gra roli.

wszystcy piszą żeby wybrać:

- porshe 911 gt3 rs 4.0

- corvette zr1

- ford mustang boss 302 2012r.

- lamborini murcielago

- lexus lfa

- nissan gtr specv

co wybrać?

Opublikowano

Porsche 911 gt3 rs (biały), 2kk IGC, świetne w obu klasach.

W A tak, ale w S żadne auto teraz, co można kupić za igc nie dorówna królom. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

To zależy od skilla, ja moim porsche full ultra, 792 zjadłem typa z mclarenem f1 elite, ale jednak jest pod górkę.

Kup sobie również Forda mustanga bossa '12, dobre auto, warte swojej ceny.

Opublikowano

Czyli w klasie A najlepsze porshe, i tylko ono może coś zrobić w klasie S?

Aktualnie tak, i tak jest lepiej niż dawniej, kiedyś do S można było wrzucić tylko lexusa lfa, który jest tak słabym autem że bez bocenia żal hajsów na niego. Rób porsche full ultra + skille na przedłużenie nitra, doskonałego startu, zakres doskonałego startu i odnowienie nitra, jak nie bocisz za wiele to też skill na kasę za wyścigi.

Opublikowano

Więc tak...

Może krótko opiszę Ci te auta, abyś wiedział czego możesz się po nich spodziewać ;)

Porsche 911 GT3 RS - dobrze się prowadzi, ma mocne nitro, dobry v-max i dobrze przyspiesza, jest jednym z niewielu aut, które były (lub są) dostępne za IGC, które można stunIngować do klasy S. Porsche 911 GT3 RS wygrywa z nimi konkurencję w tej klasie pod każdym względem. Niestety nadal pozostają rywale posiadający auta za SB, z którymi mimo dość dużej różnicy można konkurować na niektórych (krętych) trasach.

Chevrolet Corvette ZR1 - druga co do osiągów reprezentantka modelu z serii "Corvette", bardzo dobrze przyspiesza, ma dobrą prędkość maksymalną, a jego wadą jest nie najlepsze nitro i mały kąt skrętu. Można nim powalczyć w klasie A, lecz nie będzie to auto z czołówki.

Ford Mustang BOSS 302'12 - aktualnie jedyne auto z tych dostępnych za gotówkę z gry, które nie tylko można ulepszyć do klasy S to jeszcze będzie tam siać pogrom na ucieczkach drużynowych i pościgach - ma duża masę, dobrego kopa - jeśli chodzi o przyspieszenie, nie mały v-max (chociaż przy zabawie z policją nie jest to istotne) oraz całkiem przyzwoite, aczkolwiek często nadsterowne prowadzenie, które czasami powoduje ślizg auta na zakrętach, lecz można skorygować zastosowaniem odpowiedniego setupu części.

Lamborghini Murcielago LP640 - auto, które przy aktualnej rotacji samochodów ma wielkie szanse na wygraną w klasie A, ma dobre nitro, dobrze się prowadzi, ma dobry v-max i dobrze przyspiesza, poza tym jest dość stabilne na łukach, zakrętach, wyskokach i nierównościach.

Lexus LFA - ciekawe auto, jeszcze niedawno jedyny z pojazdów za IGC, którego dało się zrobić do klasy S. Radzi tam sobie nie najlepiej, jego przyspieszenie jest bardzo dobre tylko do 200km/h, a później jest ono coraz słabsze. Przy odpowiednim setupie można wyregulować moc auta na wyższych obrotach, ale mimo to nie będzie on dobrym konkurentem. Bardziej polecany jest jako auto kolekcjonerskie lub do "zabawy" w klasie S, bo można nim czasami coś ugrać.

Nissan GT-R Spec-V - auto z dobrym nitro, bardzo dobrym przyspieszeniem, dobrej v-max, ale fatalnym prowadzeniem odczuwalnym przy wysokich prędkościach. Można próbować nim szczęścia na wyścigach drag, ale są samochody, które poradzą tam sobie o wiele lepiej (np. Murcielago LP640/LP640-4 roadster, Audi R5 5,2 FSi Quattro). Daje sobie radę na prostych odcinkach w wyścigach typu sprint/tor, lecz i tam zostanie w tyle, jeśli trafi na mocnego konkurenta z dobrym prowadzeniem, a takich teraz nie brakuje.

Kurcze... nie wyszło tak krótko jak miało być :D

Ale myślę, że te informacje pomogą Ci przy wyborze auta.

PS. Podsumowując, polecam:

Porsche 911 GT3 RS - na wyścigi do klasy S

Lamborghini Murcielago LP640 - na wyścigi w klasie A

Ford Mustang BOSS 302'12 - na pościgi i ucieczki w klasie A/S

HB5fLf7.png

Opublikowano

A będą dodawać jakieś nowe samochody do NFS które będzie można kupić za IGC ?

Czasami dodają, powinni raz na tydzień wymienić po jednym w każdej klasie, ale coś im to nie wychodzi ostatnim czasem.

Opublikowano

Nie rozumiem jak można mieć problem samemu podjąć decyzję co do auta o.O widać samochód , widać statystyki i wybierasz a nie pytać się jeszcze na forum . Mam Koenigsegg CCX i całkiem spoko się lata .  

This is only a test .

Opublikowano

Nie rozumiem jak można mieć problem samemu podjąć decyzję co do auta O.owidać samochód , widać statystyki i wybierasz a nie pytać się jeszcze na forum . Mam Koenigsegg CCX i całkiem spoko się lata .  

Statystyki nie zawsze odzwierciedlają zachowanie danego auta w praktyce ;)

Czasami lepiej zapytać, niż kupić jakiś szit.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Prędkość , przyspieszenie i sterowanie ma , powinno wystarczyć . Jeśli nakreślili tam że dane auto jest szybkie to zawsze jest . To samo z przysp. i sterowaniem . Wszystko inne jakieś niuanse i niewiadome są słodką tajemnicą :) Ciężko mówić o ryzyku zakupienia shitu skoro łapał się za Koenigsaggi ;)

This is only a test .

Opublikowano

Prędkość , przyspieszenie i sterowanie ma , powinno wystarczyć . Jeśli nakreślili tam że dane auto jest szybkie to zawsze jest . To samo z przysp. i sterowaniem . Wszystko inne jakieś niuanse i niewiadome są słodką tajemnicą :) Ciężko mówić o ryzyku zakupienia shitu skoro łapał się za Koenigsaggi ;)

Oj nie zawsze ;)

Patrząc na statystyki:

Lamborghini Aventador LP700-4 ma kosmiczne osiągi (przyspieszenie, v-max, prowadzenie), ale mimo to McLaren F1 z o wiele niższymi ratami z nim wygrywa.

Drugi przykład - Porsche Carrera GT - również ma jedne z najwyższych statystyk w grze, lecz nie jest to coś specjalnego.

Nie mówię już np. o mocy nitro, której nie ma opisanej w statystkach dostępnych w grze, a również jest to bardzo ważna cecha dobrego auta.

Poza tym autor tematu nawet nie wspomniał o Koenigseggu.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Kuźwa nie tu napisałem gdzie trzeba z tymi Koenigseggami :P

Na surowo McLaren F1 i Aventador LP700-4 są niemal że takie same w osiągach . Musiałbym polatać McLarenem F1 i zobaczyć czy rzeczywiście mam lepsze czasy od tych z udziałem Lambo . Tylko tak można to sprawdzić bo na pewno nie na podstawie rywalizacji z innymi gdzie każdy ma inne umiejętności i powrzucane do auta różne dodatki . 

Odnośnie tematu to rzygać się chce od tych Porsche i Lexusów . Nasrane tyle tego co Polonezów i Fiatów 126p w PRL-u . Auta są DOBRE dlatego rozumiem taki wybór graczy ale nie rozumiem twórców gry jak można dać tak mały wybór . Aston Martin i Corvetta najbardziej mi się podobają .

This is only a test .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chociaż mogę kupić te wszystkie bo... bocę na tranierze by GMZ który osobiście polecam.

Jak masz 60 level to za free pareset miejsc parkingowych i możesz kupować wszystko co wyjdzie za IGC :P

Opublikowano

Czy tylko ja pamiętam o BMW M1 Procar do klasy A ? Do klasy S Porsche 911 GT3 RS

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Na Wyścigi S to porsche GT3, na wyścigi A Procar/Murci, i na Dragi w A Murci/Audi R8

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...