Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra strasznie zamula.

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam. Po patchu na 9.0 i dodaniu modów gra strasznie mi zamula w momencie jak chce wejść do bitwy: wiesza się na około 5s, nawet pokazuje brak odpowiedzi i także jak wchodzę z powrotem do garażu: to dopiero po 5s są napisy wczytywania garażu. Przedtem tak nie miałem a grałem prawie ciągle na jednych i tych samych modach. 

Moje mody to:

- XVM (Jimbo's config)

- Info Panel: Solo's Minimalistic ViewRange+Reload Only

- Damage panel: Standart Damage Panel w/ Damage received and enemy reload by GambitER

- NoFog/Increased View Range

- ZoomX x2 x4 x8 x12 x16

- NoBinoculars/NoScope Shadow

- NoDynamic Camera Recoil
- Meltys Effective Armour Calculator
- Accurate Damage Indicator
- Gun Traverse Indicator for SPG and TD.
- Team Roughnecks Gunsights

W poprzednich patchach nie miałem problemów z grą jak miałem te mody wgrane. Nie wiem co się dzieje a te zawieszki są strasznie irytujące.

P.S. Mój sprzęt:
- Intel core i3 2.93Ghz
- 8,0 Gb RAM
- 500 GB dysk twardy
- ATI Radeon HD 4800

Z góry dzięki za pomoc.
Budowniczy
Opublikowano

Właśnie ustawienia mam na niskie jeżeli chodzi o grafike.

A takie pytanie czy moze to byc wina jednego z modow? Bo mi się zdaje że to tak przez XVM'a zamula przy wczytywaniu bitwy i garażu lecz mogę się mylić.

Opublikowano

Właśnie ustawienia mam na niskie jeżeli chodzi o grafike.

A takie pytanie czy moze to byc wina jednego z modow? Bo mi się zdaje że to tak przez XVM'a zamula przy wczytywaniu bitwy i garażu lecz mogę się mylić.

Zauważyłem, że najbardziej zamula mod na kilka rzędów czołgów. Jestem tego pewny, bo zostawiłem sobie kopie gry bez tej modyfikacji i miałem 50fps na niskich, po wgraniu tego moda klatkuje bardzo.

Budowniczy
Opublikowano

Gra w garażu nie zamula. Gra zamula mi podczas przejść

z garażu do bitwy (widnieje czesto napis brak odpowiedzi) i

z bitwy do garażu (na 5s jest czarny ekran a potem ładuje). Nie są to jakieś wielkie ścinki (około 5s) ale przedtem tak nie było, a trochę jest to irytujące.

Opublikowano

Gra w garażu nie zamula. Gra zamula mi podczas przejść

z garażu do bitwy (widnieje czesto napis brak odpowiedzi) i

z bitwy do garażu (na 5s jest czarny ekran a potem ładuje). Nie są to jakieś wielkie ścinki (około 5s) ale przedtem tak nie było, a trochę jest to irytujące.

Miałem identyczny problem, ale po wywaleniu tego moda na 2/3 rzędy czołgów all było ok.

Budowniczy
Opublikowano

Tego moda na kilka rzędów czołgów nie mam wgranego. Czyli to musi być jeden z tych co napisałem wcześniej. Tylko wszystkie te mody nie zajmują dużo miejsca jedynie celownik a xvm od jimbo's ale celownik to nie jest bo przedtem miałem go ciągle i nie było problemów. Mam przeczucie że to albo noDynamic camera albo noFOG. Ale nie jestem na 100% pewny. Co sądzicie?

Opublikowano

Ja robiłem tak - wgrałem kilka modów i sprawdzałem. Kopia zapasowa i dogrywam. Gdy wgram wszystkie potrzebne i/lub znajdę przyczynę jest po problemie.

Budowniczy
Opublikowano

Aha ok to jutro się pobawię i sprawdzę, który mod sprawia mi problemy. Jakby ktoś miał jakieś pomysły proszę pisać bo zaoszczedziłoby mi to dużo czasu.

Opublikowano

Mozliwe ze to NoFog, poniewaz zwieksza pole widzenia, a co za tym idzie mniej fps.

Budowniczy
Opublikowano

Cześć. Pozwólcie że odkopię trochę temat ale nie potrafię rozwiązać drugiej połowy mojego problemu a mianowicie długie wczytywanie garażu jak wracam z bitwy. Nie wiem już co mam zrobić. Kończąc bitwe musze czekać około 10s zanim mi się załaduje garaż a żadnych modów zmieniających wygląd garażu nie pos iadam. Są tylko te co wcześniej lecz odinstalowałem noFOG i Solo's info panel. Nie wiem czy to wina jednego z pozostałych ale trochę to głupie bo ładują się one tylko na bitwe a nie do garażu. Może ktoś miał taki przypadek i jakoś sobie z nim poradził? Bardzo proszę o porady bo jest to irytujące tak długo czekać aż się garaż załaduje.

P.S. i neszcze takie pytanko: czy może to być wina jakiegoś moda że mi się wydaje że gra podczas bitwy trochę opóźnia? (chyba że mi się tak tylko wydaje).

Budowniczy
Opublikowano

Aha ok dzięki za info w sprawie aktualizacji bo już nie wiem czy to wina modów jakie mam zainstalowane czy wina serwera.

Opublikowano

Aha ok dzięki za info w sprawie aktualizacji bo już nie wiem czy to wina modów jakie mam zainstalowane czy wina serwera.

Serwera na pewno nie, wina leży po stronie klienta, który zostanie naprawiony w piątkowym patchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...