Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

SirPrimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z pingiem dlatego że już od 3 dni skacze z 50 do... 500. Skacze prawie ciągle pomiędzy skokami mam z 2/3 s normalnie a jak dobrze pójdzie to dojdzie do 10 s bez skoku -_-. Net z neostrady 10mb. Robiłem test na speedtest i ciągle wychodzi inny. W innych grach niż lol też tak jest więc nie wiem co to jest...

Możliwe że to od laptopa brata który ciągnie internet przez WiFi? Zwykle tylko ogląda filmy na YT, chyba że wrypał coś na lapka co mu ciśnie internet...

Ja sam na kmpie mam od LiveBoxa.

Jak potrzebne inne informacje to podam.

Edit.

No teraz to test dojeba*. Ping na minusie widze nowe możliwości.

Opublikowano

możliwe, że wifi szfankuje, albo problemy u neostrady. Najlepiej zadzwoń i zapytaj się ich o rade :)

bb68.png

Opublikowano

A możliwe że to przez kabel? Nie u samego livebox'a tylko dalej kawałek. Kabel ja bardzo padnięty, jak sie tyknie to wywala internet... Ale był taki od dawna ale lagów nie było... Tylko jakiś czas temu z niczego internet wywala... ;d Więc ja mam podejrzenie że to kabel.

Opublikowano

A możliwe że to przez kabel? Nie u samego livebox'a tylko dalej kawałek. Kabel ja bardzo padnięty, jak sie tyknie to wywala internet... Ale był taki od dawna ale lagów nie było... Tylko jakiś czas temu z niczego internet wywala... ;d Więc ja mam podejrzenie że to kabel.

No to wymień kabel, być może coś przerywa i nie dostarcza tego czegoś, co powinno być normalnie.

8372383248.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...