Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Strona serwera minecraft - jak zrobic, aby ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... aby gdy sie zalogujemy na moim serwerze to mozna sie wtedy zalogowac na stronie ?

chyba wiecie o co mi chodzi :

Minecraft : (np. login - Gerby19)

/register haselko haselko

Strona :

LOGIN (Gerby19) HASLO : (haselko)

trzeba byc zarejerstrowanym na GerbyCraft aby sie zalogowac na stronce. Co potrzebne ? Mam hostowany

Opublikowano

Może połączenie skryptu/pluginu z gry tak aby przy rejestracji wysyłał te dane do bazy strony o.O

Ten skrypt rejestrując w grze pewnie też wysyła dane do bazy, więc można dopisać linijkę aby dodatkowo

dodawał to samo do innej tabeli/bazy. 

Opublikowano

Masz plugin AuthMe albo xAuth, w obu tych na początku z tego co pamiętam jest miejsce na wypełnienie danych do bazy danych, host, nazwa bazy danych, użytkownik i hasło, wypełniasz to takimi danymi jak stworzyłeś bazę danych i później to już php - system logowania na stronie.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Authme ma możliwość połączenia do bazy, jednak bez znajomości przynajmniej PHP nie uda ci się tego zrobić. Więc potrzebujecie nauczyć się PHP. Za darmo skryptu raczej nikt nie napisze. Jednak po co wam logowanie na stronę, jeśli itemshopu i tak nie uda się zrobić?

Opublikowano

,

Można także logowanie na stronie zrobić np aby podpiąć jakiś gotowy panel czy cokolwiek, jakieś statystyki, systemy zgłoszeń itp na co są gotowe skrypty/pluginy w necie.

Do tego na logowania też jest dużo skryptów tylko wystarczy podpiąć pod tą bazę co plugin na logowanie, dla początkujących w php się przydadzą gotowce :)

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...