Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakie postacie na rankedy?

Shinaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Doradził by mi ktoś jakie postacie powinienem mieć na rankedy słyszałem, że trzeba mieć po 3 postacie na każdą pozycję i za niedługo chciałbym zacząć grać rankedy postacie które mam to:

Alistar 

Annie

Ashe

Garen

Jax

Kassadin

Master yi 

Nasus

Ryze 

Soraka

Teemo

Tristana

Veigar

Warwick

Yasuo

Najlepiej gram teemo i yasuo ale na rankedy muszę mieć postacie na każdą pozycje napiszcie mi jakie jeszcze mogę kupić postacie i z tych które mam na jakich pozycjach mogę grać. 

Opublikowano

Graj tymi postaciami którym ci dobrze idzie a nie że ktoś napisze ze masz grać nidalee bo jest op a ty nie będziesz umiał nią grać 

oiadeb.gif

Opublikowano

jax, master, teemo i yasuo

jax. stun, w late op, oraz no poprostu epicki

master. dobry jungler, który zrobi solo quadre. posiada dmg i jest niesamowity w late

teemo. grzybki <3 wygrywacie prawie kazdy tf bo enemy wchodzi z 50 hp do tf'a

yasuo. maszynka do pent

bb68.png

Opublikowano

Generalnie lepiej grać tym czym się umie, ponieważ każda postać w dobrych rękach może być op. Warto też sprawdzać sobie tier listy.

Generalnie teraz jak najbardziej w mecie są:

Top - Renekton, Shyvana, Trundle, Jax, Ryze -> tutaj radziłbym uczyć się grać z teleportem (jak najwięcej farmić/zgarniać kille na bocie po teleportacji do warda/miniona)

Jungle - Xin, Kha zix, Warwick, Master Yi (generalnie większość na co opłaca się składać latarnie, na Kha składamy jaszczura ^^)  

Mid - Le Blanc, Nidale, Diana, Yasuo

Adc - tutaj praktycznie każdy w odpowiednich rękach się spisuje

Support - Thresh, Morgana, Leona, Lulu <3

Opublikowano

Hmm. Wszędzie jest ciężko, szczególnie wtedy, kiedy dostaniesz trolli w teamie :).

Top - Renekton/Jax/Rumble/Riven/Ryze

Jungle - Jax/Evelyn/Sejuani/MasterYi/KhaZix/Xin/LeeSin

Mid - Cassopeia/Ryze/Syndra/LeBlanc/Yasuo/Ziggs

ADC - Jinx/Lucian/Cait

Support - Thresh/Leona/Lulu

8372383248.png
Opublikowano

TOP- Jax/Ryze (to już masz) dokup sobie renektona (OP),Trundle(Kontrowanie tanków)

Jungle- Masz mastera który narazie jest mocny pod flare więc warto nim popykać (Póki nie znerfią flary :D),Możesz dokupić Lee sina,jarvana IV jak na moje.

Mid- Yasuo, dokup ziggsa op aoe dmg i katarine jeśli jestes na mniejszych dywizjach snowballujesz i wygrywasz

ADC- Jinx/Lucian najlepiej coś z tego :)

Supp - Nie znam sie na nich ale mysle ze tresh/sona

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

SUPP: Annie, Alistair oraz dokup sobie fiddla

TOP: NASUS (OP BARDZO ale za to trudny), Jax, Garen możesz dokupić wukonga bo łatwo nim carrować w brązie.

JUNGLA: JAX, dokup sobię Lee Sina i Wukonga, WW

MID: Tristana, Ryze, Yasuo

ADC: Kup sobie Gravesa, Varusa i Vayne( Chociażnie wiem bo w sezonie 4 praktycznie w cale w lola nie grałem ale jeszcze jakieś pół roku temu była OP)

Opublikowano

Top: shyvana, jax, renekton, trundle, irelia. Mid: ziggs, nidalee, orianna, lux, leblanc, zed. Jungla: Vi, jax, shyvana, master yi, kha'zix, xin zhao. Support: thresh, morgana, karma, annie, leona, nami. Adc: jinx, lucian, draven, caitlyn, ezreal.

Opublikowano

Top/Renekton,Shyvana,Ryze,wukong
Mid/Nida,Zed,LB
Jungle/Master,WW,Lee
ADC/Vayne,Ez,Cait
Sup/Tresh,Leona,Sona,Soraka

QcT.png

Potrzebujesz pomocy na temat top lane lub midzie? pisz na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...