Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - TES IV:Oblivion

MrEmicon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio postanowiłem wrócić do gry, w którą grałem chyba z 2 lata temu-The Elder Scrolls IV: Oblivion. Kiedyś mnie bardzo wciągnęła, a teraz ponownie wracam do giercowania w nią :P . Niestety z powodu bardzo słabego komputera, jestem zmuszony grać na bardzo niskiej grafice. Problemem moim jest to, że jest jak dla mnie zbyt jasno, co mnie w oczy razi oraz cienie, przez które nic nie widać :/ . Cienie są brązowe i wo gule nie przezroczyste, a jasność jest tak mocna, nawet na najciemniejszym kontraście  magie iluzji oraz pochodnie są zbędne, co moim zdaniem obniża grywalność. Moje pytanko: czy istnieje jakiś mod/plugin, który usunie tą jasność i te cienie oraz czy istnieję możliwość naprawy tych "złości" graficznych bez modów/pluginów? Z góry dzięki!!

@Edit

Błąd z cieniami już naprawiłem! Pozostaje jeszcze problem z jasnością :/

@Edit2

Po dłuższym pograniu zauważyłem również, że tekstury się "zjadają", np. jak chodzę po ścieżce, to zamiast tekstur ścieżki jest teksturka np. kamienia albo jakiegoś zaoranego pola, czy czegoś takiego. Kolejny i raczej ostatni problem. Proszę o szybką odpowiedź, bo w google coś niczego znaleźć nie mogę!! :C

Opublikowano

Tego raczej już nie naprawisz, chyba że podniesiesz jakość grafiki :D Poszukaj modu "Oldblivion" który wyłącza zbędne duperele w grafice i poprawia wydajność na słabych komputerach. Może to pomoże :)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Mógłbyś przesłać ScreenShot'a? Byłoby mi łatwiej ci pomóc :) Zacytuj moją Odpowiedz a będę wiedział ze odpisałeś :D!

([YOLO])

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mógłbyś przesłać ScreenShot'a? Byłoby mi łatwiej ci pomóc :) Zacytuj moją Odpowiedz a będę wiedział ze odpisałeś :D!

Niestety nie mam pojęcia jak się robi screeny, ale uważam to za zbędne, ponieważ już to wyłączyłem i nie pamiętam jak włączyć :P

Tego raczej już nie naprawisz, chyba że podniesiesz jakość grafiki :D Poszukaj modu "Oldblivion" który wyłącza zbędne duperele w grafice i poprawia wydajność na słabych komputerach. Może to pomoże :)

Nie wiem czemu żadnych modów nie mogę zainstalować :C . Może to dlatego, że nie mam zainstalowanego patcha najnowszego? W każdym razie jak już kupiłem grę (angielska wersja) to spolszczyłem. Gdy już się znudziła mi oryginalna gra, to zacząłem szukać modów. Nie działały. pobrałem więc najnowszego patcha (chyba) i zainstalowałem. w  grze ludzie przestali mówić i wogule poruszać ustami, tylko napisy szły, a do tego mody nie działały. Dlatego też nie za bardzo opłaca mi się pobierać tego moda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...