Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka broń na templara?

Derion64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam pytanie w sprawie Templara.

Dokładniej dotyczącej zbroi oraz broni do niego, szukałem w internecie ale znalazłem tylko ze zbrojami z czego prawie nic się nie dowiedziałem..

Jakie zakładać?

Płytowe? A może skórzane?

I co do broni:

Lepiej chodzić z tarczą + miecz czy może 2 miecze?

I można chodzić z dwoma mieczami dwuręcznymi?

mca.png
Opublikowano

Jeszcze jedno, jak mogę użyć broni : Broń Drzewcowa?

Pisze żebym użył jakiegoś skilla ale nie wiem gdzie on jest ;_:

mca.png
Opublikowano

Jako templar musisz używać eq z typu Plate (płytowe).

Odnośnie broni to masz do wyboru:

• Sword + Shield - lepsze do tankowania
  • Mace + Shield - lepsze do PvP jeśli dobrze ogarniasz drzewko PvP.
  • Greatsword - "Wielki miecz" czy "Dwuręczny miecz" - nie wiem jak to nazwano dokładnie w PL wersji. Podstawowa broń do bicia wszystkiego - masz na nim lepszy dmg.

Jako Templar nie możesz używać Polearmów (broni drzewcowej) ani tym bardziej korzystać z dual wieldingu i biegać z dwoma swordami czy czymś.

...

I można chodzić z dwoma mieczami dwuręcznymi?

Zapytam tylko i wyłącznie z ciekawości - jak chcesz trzymać dwa miecze dwuręczne?

Opublikowano

Co mam napisać po polsku? Z całości tylko dual wielding może być niezrozumiały jeśli się pierwszy raz gra w gry MMORPG... Jest to walka dwoma broniami.

Ale niech będzie - tłumaczę po kolei od góry wszystko o co można się przyczepić:

eq -> equipment - ekwipunek.

tankować -> trzymać moby (potwory) oraz bossa (dużego potwora) na sobie by nie atakowały innych graczy

sword, mace, shield -> miecz, buława, tarcza.

PvP -> Player vs Player - Gracz kontra Gracz.

dmg -> damage - obrażenia.

O czymś zapomniałem?

Wrzuć mi proszę screena jak jakiś gracz trzyma dwa miecze dwuręczne - Greatswordy ("Wielkie miecze"). Można trzymać dwa miecze jednoręczne i może to robić tylko sin (asasyn) lub gladiator przy użyciu odpowiedniego skilla, ale nie można dwóch dwuręcznych.

Opublikowano

To jest jedna broń tylko wszystkie dwuręczne są tak pokazywane, że zajmują obydwie dłonie. Najedź na pierwszy, a później na drugi slot - zawsze. Jeśli byś podejrzał sina to będzie miał dwie bronie jednoręczne ale będą to 2 różne bronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...