Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Mocne klatkowanie na mocnym laptopie

Muder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Piszę do Was bo jesteście chyba ostatnią nadzieją, bo ja już pomysłów nie mam. Tak jak w temacie, na moim laptopie sie nie da grać, Procesor Intel i5, grafika GT 540 2 GB, 4 GB ramu, system win 7 Ultimate 64 bit, gdzie battlefield 3 na ultra ma 30 FPS, na wysokich 45-50. A zajebisty WarRock ma 15-20 :) Komputer świerzo po formacie, wszystkie sterowniki ma, wyczyszczony CC, rejestr również, nie przegrzewa sie wcale, więc co jest grane ? Musze kupic Laptopa za 5 koła żeby mi to śmigało ? Na innych, o polowe gorszych trupach działa o wiele lepiej dlatego ja tutaj czegos nie rozumiem. Przez odpaleniem gry oczywiscie wszystko wyłączone (i tak jest czysty to max. 10 procesów mam ). Jak ktoś ma jakiś sposób na takie chore gówno to niech podzieli sie :) Napewno nie tylko mi pomoże, bo inni z lepszymi komputerami, którzy chcieliby pograc w to, a irytujące klatki nie pozwalają na to, też chcieliby znać recepte  ;). Czekam na odpowiedzi :)

bezziomka.jpg
Opublikowano

Zainstaluj Service Pack 1 na Windows 7.

Może być tak, że po prostu komputer jest za dobry na starą grę typu WR gdzie rekomendowane specyfikacje to Intel Pentium 4 oraz 512MB Ram.

Opublikowano

Zainstaluj Service Pack 1 na Windows 7.

Może być tak, że po prostu komputer jest za dobry na starą grę typu WR gdzie rekomendowane specyfikacje to Intel Pentium 4 oraz 512MB Ram.

Komputer nie może być za dobry na WR'a skoro ludzie z i7 biegają  o.O

Co to tematu.

Pobierz sobie razer game booster i odpal przez niego WR'a. Powyłącza wszystkie zbędne zżerające RAM procesy.

Polecam ci też ustawić grafikę w następujący sposób:

0oKsK1J.png

Możliwe jest też to, że odpalasz WR'a poprzez zintegrowaną kartę graficzną. Kliknij na WR'a prawym przyciskiem myszy i tam powinieneś mieć wybór karty (nie pokaże, bo nie mam laptopa aktualnie :/)

@Down

Są przypadki sam nawet tego doświadczyłem, ale nie w WR.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Komputer nie może być za dobry na WR'a skoro ludzie z i7 biegają  o.O

Co to tematu.

Pobierz sobie razer game booster i odpal przez niego WR'a. Powyłącza wszystkie zbędne zżerające RAM procesy.

Polecam ci też ustawić grafikę w następujący sposób:

0oKsK1J.png

Możliwe jest też to, że odpalasz WR'a poprzez zintegrowaną kartę graficzną. Kliknij na WR'a prawym przyciskiem myszy i tam powinieneś mieć wybór karty (nie pokaże, bo nie mam laptopa aktualnie :/)

Tu się mylisz bo są takie przypadki, że komputer jest za dobry na daną grę.

A to co nie masz laptopa to prawym przyciskiem myszy na ikonę WR'a i będziesz miał napisane: Uruchom z procesem graficznym i tam będziesz miał Zintegrowana karta graficzna oraz Procesor NVIDIA o dużej wydajności (jeżeli posiadasz grafikę od GeForce) i wybierz to drugie czyli Procesor NVIDIA o dużej wydajności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...