Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer?

Peffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema bo mam do was pytanie, zamowilem tydzien temu komputer i po swietach ma byc juz u mnie w domu naprawdopodobniej i chcialbym sie spytac ile fps uciagnie w minecrafcie?

Specyfikacje :

16 GB RAM DDR

Nvidia Geforce GTX 770 OC 2GB

Intel Core i7-4770k 4x3.4 GHz TurboBoost 8x3.9GHz, Cache 8MB

Opublikowano

Nie sądziłem, że wypowiem się kiedykolwiek w tych klockach, ale ok. CZŁOWIEKU DO CHUJA, CZY TY SERIO SIĘ KURWA PYTASZ ILE OSIĄGNIE TEN KOMP CZY SIĘ PO PROSTU CHWALISZ MILION FPS BĘDZIESZ MIEĆ WOW +10000 DO FEJMU ZADOWOLONY? TERAZ NARA PIXELOWCY.

Opublikowano

Nie sądziłem, że wypowiem się kiedykolwiek w tych klockach, ale ok. CZŁOWIEKU DO CHUJA, CZY TY SERIO SIĘ KURWA PYTASZ ILE OSIĄGNIE TEN KOMP CZY SIĘ PO PROSTU CHWALISZ MILION FPS BĘDZIESZ MIEĆ WOW +10000 DO FEJMU ZADOWOLONY? TERAZ NARA PIXELOWCY.

Nie ... Tylko sie pytam bo nie jestem obeznany w fpsach

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej. 100 na normalu. 120 z OF.

Poza tym powyżej 40 fpsów człowiek nie widzi różnicy xD

Opublikowano

Mi się wydaje, że spokojnie nawet na ponad 200+ uciągnie. MC jest wymagające pod względem RAMu i procka, co Ty masz bardzo dobre.

Mogę się mylić, ale jak będziesz instalował niepotrzebne rzeczy, to może być słabiej. Kolega ma dosyć słaby komputer i w porównaniu do tego to nie ma co gadać.

Wydaje mi się, że te 200 z optifinem i bez instalowania niepotrzebnych rzeczy.

Możliwe, że tak nie będzie. Firma RAMU? Nie powiedziałeś. Inne podzespoły? Zasilacz.

@down:

Wiem, tak powinno być. Jednak masa ludzi mając dobre komputery strasznie sobie je zamula poprzez zbędne programy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

100-200 FPS na i7 ? O czym wy mówicie ? Tutaj będzie około 1k FPS w szczególności z OptiFine. Na phenomie wartym 2-3 stówy mam 300+ FPS (w zależności od serwera, czasami 100-200, na singlu maksymalnie wykręciłem 1,3k stojąc w bezruchu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...