Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagłe spadki FPS

gouran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od aktualizacji bodajże 3,11 zacząłem odczuwać nagłe spadki FPS w grze. Nie wiem czym to może być spowodowane tym bardziej że sprzęt zły nie jest i przed tą aktualizacją gra śmigała w 120FPS+ teraz przy 45-50 i w TF potrafię mieć 4-5 FPS wie ktoś czym to może być spowodowane i jak to naprawić?

Opublikowano

Może PC w środku zakurzony? Może virus? przeskanuj komputer w poszukiwaniu zbędnych rzeczy, odinstaluj niepotrzebne programy oraz przeczyść go np. CCleanerem.

bb68.png

Opublikowano

Może PC w środku zakurzony? Może virus? przeskanuj komputer w poszukiwaniu zbędnych rzeczy, odinstaluj niepotrzebne programy oraz przeczyść go np. CCleanerem.

Komputer czyszczę raz w miesiącu syfu nie mam na nim, na pc mam filmy 2 gry i google chrome a CCcleaner uruchamia mi się przy każdym odpaleniu pc.

Opublikowano

Mam to samo tylko może w tf nie spadają do 5, ale są spadki i odczuwalne ściny. Przykładowo biegam sobie mam stałe 59-60. TF 1 sek. 40 fps i znowu 60 i taka ścina że masakra. Pisałem do supportu i nic mi nie odpisali. Sprzęt mam dobry, antywirus jest, komputer w środku jak nowy, tempertatury niskie, ccleanerem czyszczę, robiłem 2 razy defragmentację i karta gtx 660ti 2gb+i5 3350p

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Sterowniki... Z każdym patchem jest zalecenie aktualizowania setrowników. Jeśli to nie pomoże to masz zaśmieconego kompa, i nie pie*dol że nie.

Opublikowano

Malware Anty-Bytes i ADWCleaner. Jeżeli nadal będą spadki to masz po prostu słabego kompa. Z każdą aktualizacją wymagania LoL'a rosną. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Xoni,Fejs Bf3 na ultra stałe 60FPS mi działa sterowniki mi się automatycznie aktualizują, inne gry np Borderlands2 i Saints Row 4 na ultra stałe 60FPS a lol nie coś tu jest nie tak wcześniej było wszystko ok.

Opublikowano

Ściągnij od nowa LoL'a, daj logi z OTL.exe i podaj jaki masz sprzęt i jaki masz zasilacz, bo może w czasie gry LoLa może mieć niestabilne napięcie i są spadki FPSów. Ja raz miałem spadku FPS'ów w LoLu a nie w innych grach dltaego, że miałem podłączony komputer do gniazdka który nie miał uziemienia. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Jaka marka zasilacza? Pewnie jest to zasilacz z czarnej listy, teraz sprawdzam log z OTL. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Byc moze to jest od nowego patcha. napraw lola a jak nie pomoze napisz do supportu.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano
:OTL

O8 - Extra context menu item: Free YouTube to MP3 Converter - C:\Program Files (x86)\Common Files\DVDVideoSoft\plugins\freeytmp3downloader.htm ()
O9:[b]64bit:[/b] - Extra Button: Free YouTube Download - {EE932B49-D5C0-4D19-A3DA-CE0849258DE6} - Reg Error: Key error. File not found
O9:[b]64bit:[/b] - Extra 'Tools' menuitem : Free YouTube Download - {EE932B49-D5C0-4D19-A3DA-CE0849258DE6} - Reg Error: Key error. File not found
[2014-04-20 13:50:59 | 000,002,467 | ---- | C] () -- C:\Users\Public\Desktop\SlimDrivers.lnk

:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt. Po restarcie uruchom OTL i użyj opcji Sprzątanie.

Użyj ADWCleaner.

Potem daj nowy LOG z takimi opcjami w OTL:

gallery_81043_764_68639.png

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nie widzę żadnej infekcji, odinstaluj MK Jogo, użyj Dr.WEB CureIT! - Jezeli nie będzie poprawy możesz znów zainstalować MK Jogo, sprawdź temperatury (polecam HWMonitor) i podaj markę zasilacza (odkręć bok obudowy). 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Sterowniki... Z każdym patchem jest zalecenie aktualizowania setrowników. Jeśli to nie pomoże to masz zaśmieconego kompa, i nie pie*dol że nie.

Dziwne ja i moi koledzy też mamy ten  problem, może po prostu rito przez te patche pomieszał coś w grafice i trzeba już mieć lepszego kompa ;d?

Opublikowano

Dziwne ja i moi koledzy też mamy ten  problem, może po prostu rito przez te patche pomieszał coś w grafice i trzeba już mieć lepszego kompa ;d?

BF3 na ultra nowe gry też a lol nie?

Opublikowano

Zastosuj się do moich rad, które wcześnie ci dałem. Spróbujemy rozwiązać twój problem. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Zasilacz nie jest taki mega dobry, ale jest ok. Nie mam pomysłów :/ Sprawdź temperatury podczas gry. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Niskie, nawet na ULTRA LOW mam dropy fps.

W innych grach wymagających naprawdę zacnego pc jest stałe 60FPS 

Wat are u doing riot :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...