Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] rodSPAWN - Różdżka teleportująca na spawn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rodSPAWN

Witajcie, po dłuższym czasie udało mi się zrobić kolejny mój plugin pod nazwą

rodSPAWN

dodający do naszej gry różdżkę teleportująca na spawn.

Plugin posiada własny config do owej różdżki.

Dodatkowo po kliknięciu różdżki musimy odczekać 10 sekund na to aby zostać przeteleportowanym na spawn.

Jednakże trzeba pamiętać że nie wolno się poruszyć podczas TP! Inaczej teleportacja zostanie anulowana

a różdżki nie odzyskamy :P

Plugin posiada jedną komendę:

/rodsetspawn - Ustawia spawn dla rodSPAWN

Permisja: rodspawn.setspawn

----------

Crafting różdżki wygląda tak:

en-mirosyvfwglxdckdifii.jpg

----------

Niedługo w changelogu powinien pojawić się jakiś config do tego pluginu.

----------

Download:

Version 1.0:
http://www71.zippyshare.com/v/87234426/file.html
- Wydanie pluginu

Skan:

Version 1.0:
https://www.virustotal.com/pl/file/74d7b76ba9a0e025d4209c37aff5df1093d99a32e0b37bcce5e0881120d914ad/analysis/1397928474/

----------

Opublikowano

Świetne . Dodaj tylko do konfiguracji ustawianie craftingu. Komendę na otrzymanie takowej róźdzki bez craftingu. Zmiana komunikatów w konfiguracji też by się przydała. Nie wiem czy jest, ale może dodaj też czasową teleportację z blokada ruchu i np.używanie różdżki co jakiś czas.

Opublikowano

Świetne . Dodaj tylko do konfiguracji ustawianie craftingu. Komendę na otrzymanie takowej róźdzki bez craftingu. Zmiana komunikatów w konfiguracji też by się przydała. Nie wiem czy jest, ale może dodaj też czasową teleportację z blokada ruchu i np.używanie różdżki co jakiś czas.

Ustawienia craftingu postaram się dodać, komendę też, zmianę komunikatów też da radę, a odstęp czasowy już jest, zaraz dodam do tematu wiadomość że odstęp jest :)

Opublikowano

Ogólnie spoczko, ale polecam Ci zapisywać lokację do pamięci, aniżeli pobierać ją w real-time z configu. Dodatkowo wypadało by nazywać klasy z dużej litery ;)

Opublikowano

Ogólnie spoczko, ale polecam Ci zapisywać lokację do pamięci, aniżeli pobierać ją w real-time z configu. Dodatkowo wypadało by nazywać klasy z dużej litery ;)

Uczę się dopiero :) A klasy nazywam jak chcę! xDD

Opublikowano

Ok dodałem permisions wszystko śmiga :) Lecz chcę zrobić jeszcze jedno. Zmienić przedmiot, nazwę, czas teleportacji. Da się tak, bo ja nie mogę kurcze tego znaleźć.

Opublikowano

Ok dodałem permisions wszystko śmiga :) Lecz chcę zrobić jeszcze jedno. Zmienić przedmiot, nazwę, czas teleportacji. Da się tak, bo ja nie mogę kurcze tego znaleźć.

Niestety tego jeszcze nie ma :c Próbuję to zrobić, możliwe że niedługo pojawi się jakieś update :)

Opublikowano

Mam pytanie czy jak gracz ruszy myszką/jest w pvp anuluje się  tp?

Opublikowano

Mam pytanie czy jak gracz ruszy myszką/jest w pvp anuluje się  tp?

Jak się ruszy to anuluje, jak jest w pvp to nie anuluję tp.

A jak poruszy myszką też nie anuluje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lapiej gdyby to był patyk a nie blaze rood . Bo  po tepnięciu nie zabiera tego blaze roda tylko zabiera mu enchanty

....

Opublikowano

Plugin ok, mam na serwie ale jezeli ktos sie ruszy albo sie tp na spawn to zostanie mu blaze rood usun to, rozdzka powinna zostawac dopuki sie na spawna nie tepniemy... Prosze o fast repair..

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm...
Przepatrzyłem sobie kod przez JD-Gui i wydaje mi się, że gdzieś już podobny widziałem ;P

Dobra rada na przyszłość: nie sprawdzaj po ID, tylko po Material'u i sprawdzaj też inny Action  :)

if(event.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_AIR) || event.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_BLOCK)){
  if(event.getPlayer().getItemInHand().getType().equals(Material.BLAZE_ROD)){

+