Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinanie gier na samsung tab 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Otóż kupiłem samsung galaxy tab 3, kilka dni temu i od tego czasu spróbowałem grać w kilka różnych gier, gta 3, asphalt 8 oraz jakies jeszcze, i tutaj mam pytanie, Dlaczego na tym tablecie zacinają się gry, nie wiem czy po prostu to wina jakiegos softa czy co, jezeli ktoś wie to proszę napisać.

Opublikowano

Może urządzenie jest na nie za słabe? Spróbuj także czyścić RAM przed grą Clean Masterem :)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jeżeli jeszcze dużo na tym tablecie nie robileś to możesz wgrać jakiegoś custom rom'a lub zrobić poprostu reset.

Opublikowano

Jeżeli jeszcze dużo na tym tablecie nie robileś to możesz wgrać jakiegoś custom rom'a lub zrobić poprostu reset.

Bez sensu Custom ROM bo nowy tablet, nie powinno tak być.  Może masz włączony tryb oszczędzania baterii? Nie instalowałeś jakiegoś syfu?

Opublikowano

@up Nie do końca prawda, bo sam mam Tab 3 i większość gier chodzi płynnie. Spróbuj usunąć duże gry (zajmujące dużo miejsca), a jak nie to dokup kartę pamięci

Opublikowano

Ten tablet nie jest do gier, sorry

Na gorszych sprzętach Asphalt chodzi.

Wyczyść Clean Masterem. W tym programie masz też Game Booster, czy coś w tym stylu - użyj tego.

Opublikowano

Ja osobiście, też posiadam Samsung Galaxy Tab 3 7.0 . Niestety, to jest problem tego tabletu, że aplikacje na nim się tną. Instalowałem Asphalt 8 i zacinał się jak nie wiem co. Osobiście używam go do oglądania YT i do jakichś gierek 2D, typu Drag Racing i.t.p.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Hmm zrób benchmark Antutu, bo jestem ciekawy :P Porównamy do wyniku przeciętnego, jak coś to pokombinujemy.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark&hl=pl

Opublikowano

z tego co pamiętam jak miałem taba 3, to w testach wypadał mniejwiecej jak HTC Sensation czyli bardzo marnie. Przypuśćmy moja xperia SP wyciąga 23tys (w ww apce) a tab 10-12k bodajże

Więc jeśli chodzi o gry 3D to nie ma co się oszukiwać.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

@UP

Ale NFS raczej dobrze chodzi na wielu telefonach. Spróbuj na Tabie GTA VC czy cuś ;c

Opublikowano

@UP

Ale NFS raczej dobrze chodzi na wielu telefonach. Spróbuj na Tabie GTA VC czy cuś ;c

Mój S3 dochodzi do 13000, a gry działają świetnie, więc trochę bez sensu. Ale zrób ten benchmark, zobaczymy jak u niego. Może masz za dużo apek, które lagują RAM? Albo coś takiego. Sprawdź.

PS

Tak, mam syf na telefonie.

@Mów mi Panie

Tak tylko 13 tysięcy :/ Spróbuję jeszcze raz :/

@Mów mi Panie

Ok, zrobiłem, ponad 18 tysięcy ;) Rzeczywiście coś było nie tak :)

Opublikowano

@UP

NFS jest bardziej wymagający od Asphalt'a

Mi na Tab 3 NFS Most Wanted chodzi bezproblemowo, tylko czasem są małe ścinki ale szybko uciekają ;)

Mówisz o 7 calowym tabie?

Opublikowano

Mój S3 dochodzi do 13000, a gry działają świetnie, więc trochę bez sensu. Ale zrób ten benchmark, zobaczymy jak u niego. Może masz za dużo apek, które lagują RAM? Albo coś takiego. Sprawdź.

PS

Tak, mam syf na telefonie.

s3 i 13k tylko?

chyba zły test coś bo s3 dociąga do 18k :D

może robisz test innym benchem

Opublikowano

Ja zawsze byłem zdania że benchmarki to mało wiarygodne źródło informacji,
Ja mam sgs t-210 czyli galaxy tab 3 7.0 bez antenki i potwierdzam że tablet sam w sobie jest cienki.
Ale myślę że to wina słabo dopracowanego softu, śledzę xda cały czas i tam ni widu ni słychu o cyanogemodzie
Na ubuntu touch też nie masz co liczyć bodajże przedwczoraj pojawiła się pierwsza wersja na 10tkę i to z 'a lot of bugs'
Samsung obiecał że w kwietniu dostaniemy aktualizację do Kitkata.

Obojętnie czy będzie do aktualizacja do 4.4 czy 4.4.2 ja osobiście się jaram, to może być strzał w dziesiątkę, no ale może zobaczymy jak to będzie.
Generalnie polega to na tym że 4.4, który jest największą aktualizacją od czasów 2.3 ma nową architekturę translowania danych w javie, można to ustawić w opcjach programistycznych, szukaj dalvik itd. 

Ale póki co Samsung ma nas w poważaniu, cmteam też, ja latam na S.E.A.L ROMie z nowym kernelem (na xda znajdziesz info) i niebo a ziemia chociaż też wymagam dużo więcej od urządzenia. Jak bardzo szkoda Ci gwarancji  to wstrzymaj się już do batonika a jak to nie pomoże szukaj nowych kerneli ROMów czekaj na nieoficjalne cm albo odrazu oddaj urządzenie.
hehe

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tablet sam w sobie jest dobry, 7-calowego nie używałem (podobno ma gorszą konfiguracje od 10-calowego).

Myśle że po wyrzuceniu apek od samsunga powinno działać lepiej (ja wyrzuciłem i działa o wiele wiele płynniej i nie żre tak baterii)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Samsung galaxy tab 3 - wszystkie są do dupy. Lepsze są już dwójki.

>Słabe rozdzielczości ekranów

>Kijowe kąty widzenia

>Brak amoledów

>Kiepskie parametry

---------------------------

Look. Mam Galaxy S3 z 2012 roku - w pizdu śmieci tam jest. Siedzę na oryginalnym TouchWizie od producenta. Na oszczędzaniu energii Asphalt 8, Dead Trigger 2, i inne zajebiste gierki śmigają płynnie. Zero zacinek itp.

=====

Trochę nieprzemyślany zakup jak dla mnie :/

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...