Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odżywianie się

obanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie to znów ja, znów z niewielką ale interesującą poradą. Tym razem nie z programem który wam pomoże w nocy czy z pomocą podczas długiego ładowania listy serwerów. Tym razem mały sposób aby zapewnić sobie łatwe lootowanie w miejscach takich jak norad czy airport(dokładniejszy poradnik nt. tych miejsc też pewnie napiszę przy okazji pt. gdzie boxy / gdzie warto zostawić flary / w jakis sposób to zrobić itp) gdzie mamy słaby dostęp do jedzenia / wody ale za to tego co misie lubią najbardziej od zajechania - czyli expa i broni palnej.

Co nam będzie potrzebne:
Postać która nie jest nam potrzebna na "zwykłej" mapie
Konto na MPC forum (to chyba każdy ma : D )
Trochę czasu lub dostęp do konta raz na godzinkę :  )

A więc zaczynajmy. Przede wszystkim potrzebujemy wejśc do tego tematu
   Oraz wejść na serwer stronghold, jego mapka wygląda tak (pamiętajcie że ma być to serwer stronghold MPC Forum - tam na pewno znajdziemy farmy!!)

Stronghold.jpg

Gdzie się teraz kierujemy? Do jedynego miasta na mapie "Greenwood". Zaraz w mieście, pod safe MPCforum jakiś ulubieniec postawił kilka farm które będą naszym celem. Dokładniej miejsce o którym mowa wygląda tak:

7nRUGbr.jpg?1

Co w nich znajdziemy? Coś z tej oto listy:
RzoqLtH.jpg?1?4145

Co jest z tego według mnie najlepsze? Ziemniak daje praktycznie CAŁY głód a annanas około 40% tego i tego. Poza tym dobrez regenerują też banany i sałata, pozostałych 2 nie używam zazwyczaj chyba że mam na 2 postaci w razie W : )

Regeneracja takiej farmy trwa około godziny, mimo wszystko pilnujcie się zbierając jedzenie - zawsze ktoś może się zalogować i was ściągnąć zanim się zdążycie "obudzić"

Opublikowano

Dodam, że serwer już niedługo się skończy.

Stworzyłem go na miesiąc, jako taki bonus do działu :)

Za kilka dni się wyłączy i nie będzie możliwe już zbieranie.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Regeneracja takiej farmy trwa około godziny, mimo wszystko pilnujcie się zbierając jedzenie - zawsze ktoś może się zalogować i was ściągnąć zanim się zdążycie "obudzić"

Ja siedząc na pustych serwerach co chwile klikam tab, żeby sprawdzić czy ktoś wbił.

Poradnik fajny :P

Opublikowano

Owszem ale takie farmy można nawet samemu zrobić na jakimś serwerze ale to innym razem opiszę mniej więcej jak będę miał czas i chęci na crafting

Opublikowano

Serwer już nie działa. 

Zastanawiam się nad wydłużeniem terminu serwera, ale nie wiem, czy na pewno to zrobię.

Co nie zmienia faktu że są też inne serwery stronghold na których można też znaleźć farmy : P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...