Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Widoczność w nocy

obanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to znów ja! : ) Tym razem pokażę wam mały trick na poprawienie widoczności w nocy... a więc po kolei:
1. Szukamy w google gammaadjuster oraz pobieramy go. / Pobieramy go z mojego linku A tutaj skan
2.Odpalamy ISS (uznajmy że mamy noc)  wygląda to mniej więcej tak:
IGQ0P4m.jpga teraz nasz programik odpalamy i ustawiamy tak:
AM85ojQ.jpgEfekt niestety nie będzie widoczny na zdjęciu ponieważ zmienia to jasność monitora ale odpalcie program na screenach a zrozumiecie różnicę :)

Opublikowano

po co komuś gamma adjuster? program, który jedynie zwiększa jasność i może być podejrzany dla pb. Przy starym oświetleniu to jeszcze jakieś efekty dawało, teraz nie daje nic ciekawego. Najlepiej skorzystać już z wbudowanych programów jakie mamy przy instalowaniu sterowników graficznych tj, panel sterowania nvidia i ati control center (coś takiego, ale nie jestem pewien, bo nie posiadam radka). Nie dość, że mamy dostęp cały czas do panelu z ustawieniami, bez żadnych, dodatkowych programów, to jeszcze idzie ustawić jasność, kontrast, gamme. Wystarczy troszkę pokombinować i można całkiem fajny efekt osiągnąć. Ja tam od momentu wyjścia v2 nie założyłem ani razu noktowizji. Przyzwyczaiłem się i dzięki czemu w globalu mam z 150 noktowizorów, których nie używam. Najważniejsze jest jednak to, że to jest sposób legalny. W przypadku tego programu miałbym już jakieś wątpliwości.

Opublikowano

Jest to tak samo legalny sposób jak zmienianie ustawień w grafice tylko szybszy bo wystarczy że przesuniesz suwak w któryś bok. Co do PB - nie ingerujesz w gre więc jakim cudem ma on być podejrzany? Idąc twoim tropem grająć w warz musimy zamknąć wsztkie inne programy bo przecież mogę być podejrzane

Opublikowano

szybszy?  nie wiem jak w przypadku radka, ale w nvidii wystarczy 1 kliknięcie i mam ustawioną gamme, kontrast. Kiedy gramy w trybie okienkowym cały ten proces trwa dosłownie sekundę, więc gl, gf. Nie hejtuje za poradnik, ale szkoda czasu i prądu na zabawy.

Odnośnie pb nie chce mi się już pisać, bo znów bym się rozpisał, a szkoda czasu i nie ukrywam to troszkę odbiega od tego tematu (spam, offtop whatever...). Pb nie działa tylko na takiej zasadzie, że wykrywa zmiany w plikach itd. Są przecież teraz takie cheaty, że możemy sobie je przypisać pod dowolny proces np. skype, steam i cheat będzie wisiał w procesach jako skype.exe 

więcej na temat pb można poczytać chociażby u cioci wiki. O haxach tam nie piszą, ale o funkcjonalności już tak :D

Opublikowano

Albo coś słabo ustawiłeś bo na zdjęciach także powinno to jako tako widać. Ja nie używam tego programu tylko normalnie od karty, wszystko zależy jak se ustawisz. U mnie akurat to naprawde dużo daje. Zawsze poradnik dobry bo nie każdy o tym wiedział

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

nie słabo ustawił tylko przy robieniu zdjęć robione są zrzuty z domyślnych ustawień. Gra nie widzi tego programu i tego, że user rozjaśnił ją sobie, więc zdjęcia są takie jakie były przed użyciem gammy. Gamma adjuster to taka bardziej nakładka niż program, ale to już obanek pod ostatnim zrzutem ładnie napisał.

Z tego co wiem nawet na ustawieniach z nvidii przy robieniu zrzutu, screen będzie ciemny. Mam nadzieję, że wiecie o co mnie się rozchodzi xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Punkbuster tego nie wykrywa, dużo rozjaśnia lecz trzeba dobrze ustawić. Ja używam zmian poprostu w karcie graficznej zamiast ściągania tego programu

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Punkbuster tego nie wykrywa, dużo rozjaśnia lecz trzeba dobrze ustawić. Ja używam zmian poprostu w karcie graficznej zamiast ściągania tego programu

U mnie to jest masa bawienia się(wchodzenie w sterowniki) a ten program to jedno kliknięcie

mało to pojaśnia jeszcze punkbuster mógł by to złapać w tedy byś dostał

Widać że spojrzałeś tylko na screeny zamiast przeczytać temat, PB tego nie wykrywa jako cheata

Opublikowano

U mnie to jest masa bawienia się(wchodzenie w sterowniki) a ten program to jedno kliknięcie

masa bawienia? PPM> panel sterowania NVIDIA i u mnie już domyslnie przechodzi do zakładki, gdzie mogę sobię gamme, kontrast, jasność ustawić. Jeszcze pamięta moje ustawienia więc tylko klikam 1 oczko,a  potem jak chce wrócić do normalnych ustawień klikam 2 oczko. No, ale jak kto woli. Jeżeli komuś wystarczy samo rozjaśnianie i biały ekran to spoko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...