Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Vayne

OnLay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ogarniasz jej mechanikę w late, to spoko, mainuj. Jest nawet OP.

Właśnie tutaj napisałem dlatego że dziś ją kupiłem ok to zacznę ją mainować a jaką skórke kupić i podajcie rady do niej jak ją zacząć mainować jak uciekać gonić przeciwnika nie przegrywać lini jej mechanike co każdy skill jej robi bo to mi sie raczej przyda do jej mainowania.

Opublikowano

Właśnie tutaj napisałem dlatego że dziś ją kupiłem ok to zacznę ją mainować a jaką skórke kupić i podajcie rady do niej jak ją zacząć mainować jak uciekać gonić przeciwnika nie przegrywać lini jej mechanike co każdy skill jej robi bo to mi sie raczej przyda do jej mainowania.

Skillsy są proste, jeśli grasz w Lola po Polsku, to problem z głowy, przynajmniej jeden. Maxuj Q lub W, zależy. Uciekać to proste, poprzez Q i E (E odpychasz enemy, Q turlasz dropsa Vayne po mapie). Ogólnie to na Vayne staraj się używać skilli z głową, przybij enemy do ściany, doskocz z Q, odskocz, znów dobij, odskocz i tak w kółko :P 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Skillsy są proste, jeśli grasz w Lola po Polsku, to problem z głowy, przynajmniej jeden. Maxuj Q lub W, zależy. Uciekać to proste, poprzez Q i E (E odpychasz enemy, Q turlasz dropsa Vayne po mapie). Ogólnie to na Vayne staraj się używać skilli z głową, przybij enemy do ściany, doskocz z Q, odskocz, znów dobij, odskocz i tak w kółko :P

Czyli rozumiem że mam przybić gościa do sciany wtedy go można powiedzieć zestunuje na 1 sek doskoczyć q walnąc 3 hity żeby ten lepszy hit był z W i odskoczyć żeby nie miał tamten zasięgu do mnie znowu go w sciane i tak w kółko dobrze zrozumiałem? a w jakich sytuacjach jak maksować? i co budować? jaką skórke? I jak grać jak np zaczyna sie gra i gość nie jest w połowie lini tylko go tak pushuje ze on stoi pod wieżą to nie moge go w ściane.

Opublikowano

Dam ci prostą radę bo to jest adc którego nie lubię bo niby strzela a zachowuje się jak normalnie bijący champ to znaczy

ma bardzo mało zasięgu ale to czyni ją skrytobójcą w porównaniu do cait jest poprostu słaba na początku.

Vayne bazuje się na potężnych ciosach. Jak dla mnie to jest postać late i lepiej wybierz np.cait.

Poprostu kogoś co ma spory zasięg i jest dobry zarówno late i na początku.

Ale to jest twój wybór ja ją nie polecam ale nie mówię ,że jest zła.

Ja ci tylko podpowiadam i to jest moja opinia.

Opublikowano

Moim zdaniem warto. Jest bardzo mocnym adc. Jeśli wyfarmisz się w early itd to w late niszczysz wszystko co napotkasz na swej drodze.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Moim zdaniem warto. Jest bardzo mocnym adc. Jeśli wyfarmisz się w early itd to w late niszczysz wszystko co napotkasz na swej drodze.

Jakies porady? build? 

Opublikowano

Jakies porady? build? 

botrk pd ifninity/lw (lub lw/ifinity) i ga

Przynajmniej ja tak buduje ale słyszałem że startując z BT też jest spoko

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Porady? po prostu przez całe early game nie idź na wymiany ciosów między enemy adc tylko last hituj miniony. Musisz mieć ich sporo, gdyż Vayne jest gównie mid/late adc'kiem który robi tak sieczke. Jak będziesz mieć Botrka to możesz już solować enemy adc. 

TIP: Dodatkowo jeśli włączysz ulta i Q to będziesz niewidzialny przez 1/2sekundy? nie pamietam dokladnie.

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Skina do Vayne kup sobie SKT T1, bo będą za chwilę w sklepie inne też są fajne ale ten nowy jest najlepszy

Dlaczego ma kupić SKT T1 ? on jest ochydny, co do skina polecam Pogromczyni Smoków, co do mainowania to warto ! farma 150+ do 20minuty i kosisz. Tylko, że musisz mieć dość dużą farme.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Postać jest postrachem late. dmg w %, więc tanków już nie ma, niestety słabe early i najlepiej support z healem (skyll) + zamiast barierki lepiej hil... do tego jungler jak w early przyjdzie i zgarnie kila to teoretycznie win.

bb68.png

Opublikowano

Postrach w late? Enemy buduje Thornmaila i Vayne umiera... Ostatnio tak przegrałem grę, bo enemy team miał same Thornmaile i sam się zabijałem bo ten Lifesteal gówno dawał.

Opublikowano

Postrach w late? Enemy buduje Thornmaila i Vayne umiera... Ostatnio tak przegrałem grę, bo enemy team miał same Thornmaile i sam się zabijałem bo ten Lifesteal gówno dawał.

Wychodzi na to, że w Twoim teamie był sam AD dmg, poza tym mało kto buduje thornmaila na ADC, czy też MID, a to oni powinni być Twoim głównym celem. Co do Vayne postać bardzo dobra opłacalna do mainowania i przy dobrym early niszczy late. Postać skłonna do wygrywania gier w Solo Q. :)

Opublikowano

Wychodzi na to, że mieli Shena na supporcie pod tanka, Aatroxa na topie pod offtanka i Rammusa na jungli pod Tanka i wszyscy mieli Thornmaile, więc zanim zaczął się TMFG już byłem martwy bo na mnie wbijali.

Opublikowano

Vayne jest całkiem spoko, ale musisz miec team ktory bedzie cie chronil. Meta z kha'zixem ktory składa na combo do tego LeBlanc itp. Nawet nie zauważysz i zdechniesz, a  co do armora w enemy to true damage robi swoje i ogarnieta vayne jest w stanie wycarrowac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Vayne jest bardzo mocna, ugrasz tym ADC i topa w sumie też. True dmg co 3 auto, niewidzialność na ulcie, bardzo silna postać.

Opublikowano

Oczywiście że się opłaca, to jedna z najlepszych postaci na pozycję adc, nie wspomnę że topa też nią ugrasz i to całkiem przyzwoicie. Kup i skilluj ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...