Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GameCIH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrootowałem sobie S3 na Kernel 6.3 przed Odina wchodze do ustawien pokazuje mi że wersja jądra to 3.0.31-2372379 coś tam jakies bzdury to mnie zaniepokoiło bo chyba powinno być coś z napisem Kernel a ogólnie nie o to chodzi. Chodzi mi o to że kiedy wchodze w GCIH'a to cały czas Please wait... sciągnąłem gamekillera ale wyskakuje coś tam "root identify" coś takiego mam włączone Debugowanie USB a wersja Andka to 4.3 Jelly Bean czy to w tym tkwi problem? Po za tym mam SuperSu i gdy wchodze wyskakuje że mam wersje andka 4.3 i mam zrootować nosz kurwa o co chodzi?!

Wi-fi włączone nic nie moge z tym wszystkim zrobić cały czas google itd, itp...

Z góry dziękuje :) 

Opublikowano

Witam zrootowałem sobie S3 na Kernel 6.3 przed Odina wchodze do ustawien pokazuje mi że wersja jądra to 3.0.31-2372379 coś tam jakies bzdury to mnie zaniepokoiło bo chyba powinno być coś z napisem Kernel a ogólnie nie o to chodzi. Chodzi mi o to że kiedy wchodze w GCIH'a to cały czas Please wait... sciągnąłem gamekillera ale wyskakuje coś tam "root identify" coś takiego mam włączone Debugowanie USB a wersja Andka to 4.3 Jelly Bean czy to w tym tkwi problem? Po za tym mam SuperSu i gdy wchodze wyskakuje że mam wersje andka 4.3 i mam zrootować nosz kurwa o co chodzi?!

Wi-fi włączone nic nie moge z tym wszystkim zrobić cały czas google itd, itp...

Z góry dziękuje :)

Pobierz Root Checker i sprawdź czy masz tego roota rzeczywiście, bo nie wygląda.

EDIT

Mam SGS3 nie modyfikowane, mam takie samo jądro systemu jak ty (czyli masz oryginalne) więc coś ci nie idzie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Kurwa wiedziałem ale czemu jak przed zrootowaniem wchodziłem w GCIH'a to pisało że nie wykryto roota? o.O A teraz please wait?

Pobierz Root Checker i sprawdź czy masz tego roota rzeczywiście, bo nie wygląda.

EDIT

Mam SGS3 nie modyfikowane, mam takie samo jądro systemu jak ty (czyli masz oryginalne) więc coś ci nie idzie.

Faktycznie wyskoczyło mi Sorry! This device does not have proper root access ;c Czyli mam wszystko od nowa robić ? Stanie sie coś czy nie ;c?

Opublikowano

Kurwa wiedziałem ale czemu jak przed zrootowaniem wchodziłem w GCIH'a to pisało że nie wykryto roota? o.O A teraz please wait?

Faktycznie wyskoczyło mi Sorry! This device does not have proper root access ;c Czyli mam wszystko od nowa robić ? Stanie sie coś czy nie ;c?

Nie mam pojęcia co wcześniej zrobiłeś z telefonem, ale nie powinno się nic stać. Oczywiście robisz na własną odpowiedzialność. Rób pewniejszymi metodami ;)

Opublikowano

Ale jak wgram roota na 4.3 andka to będzie działać GCIH?

Możlwie że nie zrootowałem bo przed tym miałem wyłączony tryb debugowania ;c USB

Teraz w odinie takie coś wyskoczyło po ponownym zrootowaniu <ID:0/009> Added!!

<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..
<ID:0/009> Get PIT for mapping..
<ID:0/009> Firmware update start..
<ID:0/009> recovery.img
<ID:0/009> NAND Write Start!! 
<ID:0/009> cache.img
<ID:0/009> RQT_CLOSE !!
<ID:0/009> RES OK !!
<ID:0/009> Completed..
<ID:0/009> Added!!
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
<ID:0/009> Removed!

Wtedy nic praktycznie nie miałem ;)

Ni chyua cały czas to samo jądro w czym tkwi problem ?

Nie mam pojęcia co wcześniej zrobiłeś z telefonem, ale nie powinno się nic stać. Oczywiście robisz na własną odpowiedzialność. Rób pewniejszymi metodami ;)

Tak wgl możesz mi podać twoja wersje modemu? Ja mam I9300BVUGNB2 a jak wpisuje w google to tylko XXXXXX coś tam ...

Opublikowano

Ale jak wgram roota na 4.3 andka to będzie działać GCIH?

Możlwie że nie zrootowałem bo przed tym miałem wyłączony tryb debugowania ;c USB

Teraz w odinie takie coś wyskoczyło po ponownym zrootowaniu <ID:0/009> Added!!

<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..
<ID:0/009> Get PIT for mapping..
<ID:0/009> Firmware update start..
<ID:0/009> recovery.img
<ID:0/009> NAND Write Start!! 
<ID:0/009> cache.img
<ID:0/009> RQT_CLOSE !!
<ID:0/009> RES OK !!
<ID:0/009> Completed..
<ID:0/009> Added!!
<OSM> All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
<ID:0/009> Removed!

Wtedy nic praktycznie nie miałem ;)

Ni chyua cały czas to samo jądro w czym tkwi problem ?

Tak wgl możesz mi podać twoja wersje modemu? Ja mam I9300BVUGNB2 a jak wpisuje w google to tylko XXXXXX coś tam ...

Podobna I9300XX i coś tam dalej.

Jądro systemu to taki stockowy kernel.

Opublikowano

To znaczy stockowy że ? xD

Podobna I9300XX i coś tam dalej.

Jądro systemu to taki stockowy kernel.

Btw mam coś takiego do pobrania 

download.chainfire.eu/229/CF-Root1/CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.zip?retrieve_file=1

nie wiem co to :< 

I coś takiego które waży prawie 900MB o.O

O co chodzi ?
I9300XXUGMK6_I9300OXAGMK6_BTU.zip 
Opublikowano

To znaczy stockowy że ? xD

Że oryginalny, taki jaki był po wyjęciu z pudełka.

Opublikowano

Że oryginalny, taki jaki był po wyjęciu z pudełka.

Aha to lepiej zrootować ten telefon czy lepiej nie ;c? Czytam i czytam że coś tam SuperSU nie pobiera tych bibliotek biniarnych i to jest w 70% problem z rootem chce wgrac CF-Auto-Root-i9300 ale coś sie boje że zjebe coś i dupa ;<

Opublikowano

To zależy od Ciebie co chcesz zrobić :/ Jak mam nie zrootowany, bo uważam, że telefon rootuje się wtedy, gdy robi się coraz słabszy i trzeba to poprawić (tok myślenia @Haitz ).

Opublikowano

Aha to lepiej zrootować ten telefon czy lepiej nie ;c? Czytam i czytam że coś tam SuperSU nie pobiera tych bibliotek biniarnych i to jest w 70% problem z rootem chce wgrac CF-Auto-Root-i9300 ale coś sie boje że zjebe coś i dupa ;<

Kolega wyżej nie zna pełnych możliwości zrootowanego Androida. Może krótko podam kilka z nich:

• Możliwość podłączenia padów z, np. Play Station3
  • Używanie nieoryginalnych akcesoriów
  • Jeszcze większe możliwości personalizacji
  • Użycie urządzenia, jako myszkę etc.

Zepsuć nic nie zepsujesz. Nawet, jak coś pójdzie nie tak, to nic się nie stanie.

Opublikowano

wgrywaniem rootem nie da się zepsuć telefonu, wgraj go sobie nawet przez 3e, stockowe recovery

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Kolega wyżej nie zna pełnych możliwości zrootowanego Androida. Może krótko podam kilka z nich:

• Możliwość podłączenia padów z, np. Play Station3
  • Używanie nieoryginalnych akcesoriów
  • Jeszcze większe możliwości personalizacji
  • Użycie urządzenia, jako myszkę etc.

Zepsuć nic nie zepsujesz. Nawet, jak coś pójdzie nie tak, to nic się nie stanie.

Sterować kompem możesz nawet bez roota. To ma jeszcze więcej plusów typu możliwość wywalenia stockowego syfu, ale po co ryzykować utratą gwarancji, skoro urządzenie jest nowe i świetnie sobie radzi? Trzeba trochę pomyśleć a nie robić roota "bo wszyscy mają i jest fajny".

Opublikowano

Zepsuć może nie ale jeśli Twój telefon jest nowym, świeżo zakupionym urządzeniem to nie warto tracić gwarancji.

Opublikowano

Spróbuj jeszcze raz zrootować przez np. TWRP. Jeśli chcesz mogę ci w tym pomóc.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...