Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Relne pieniądze z serwera. Jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Posiadam serwer Minecraft 70 slotow. Serwer ma swoj ItemShop na hostingu i gracze moga kupowac rangi. Chcialbym sie dowiedziec jak zrobic zeby gracze kupowali rangi SMSem a pieniadze za to szly mi na konto i zebym mógł je wypłacać w realu. Czy jest to mozliwe? Jak to zrobic?
Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Na takich hostingach Minecraft raczej w to wątpię (hostingi chcą te pieniądze wydać na swoje usługi). Zamiast wbudowanych ItemShopów, możesz użyć jakiegoś sklepu, jednak na to potrzebujesz jeszcze jakiś hosting www, DotPay, etc.

Opublikowano

Zrób to w prosty sposób, który Ci tutaj streszczę:

Najlepiej załóż konto na ProfitSMS, ponieważ tam masz najłatwiejszy dostęp do wypłat. Poszukaj w internecie jakiś itemshopów/paneli gracza, wrzuć je na stronkę podepnij konto ProfitSMS i gotowe. Mówie tak, ponieważ dużo lepiej jest zrobić odrębne konto do SMSów niż to co Ci oferuje hosting. =D

Opublikowano

Możesz tez nakłonić ludzi na płacenie przez paysafecard :) i potem wpisywać kody i założyć sobie konto na

Skrill.com
i robić zakupy itd :) ja z tego korzystam od ok 6 miesiecy ;) tylko że ja mam wykupiony dedyk i wynajmuje na nim miejsce :D
891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Według mnie profitsms jest dobry. Może prowizje są duże, lecz wypłaty dochodzą już w ciągu 3 dni roboczych, a nie tak jak na innych hostingach, gdzie zlecenie wypłaty może trwać nawet miesiąc.

Opublikowano

profitSMS odbija sobie ~2% reszta to podatki + prowizja dla operatora sieci komórkowej
Może cashbill , dotpay, homepay ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Znam pewien hosting na , który daje możliwość wypłacania pieniędzy  ( Od 50 zł ) na np. PayPal.

LINK:

FiberHost.pl

Nie chcę robić reklamy, ale chcę pomóc dla użytkownika ( Proszę nie mówić , że sprzedałem się , bo to nie prawda. Chcę pomóc i tyle ;) )

Pomogłem? Daj + " , to nic nie kosztuję , a mnie motywuję.

10 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 200 | 300 400 | 500 | 600 | 700 | 800 | 900 | 1000

Opublikowano

Po prostu musisz mieć skrypt sklepu, powiązać go z płatnością i załadować na serwer strony. Jeżeli byś potrzebował skryptu napisz do mnie, gdyż mam coś takiego. Wszystko bym Ci wyjaśnił.

Opublikowano

@ArganPL2 

Nie ma za co ;) Od tego jest te forum, żeby pomagać.

Pomogłem? Daj + " , to nic nie kosztuję , a mnie motywuję.

10 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 200 | 300 400 | 500 | 600 | 700 | 800 | 900 | 1000

Opublikowano

Możesz tez nakłonić ludzi na płacenie przez paysafecard :) i potem wpisywać kody i założyć sobie konto na

Skrill.com
i robić zakupy itd :) ja z tego korzystam od ok 6 miesiecy ;) tylko że ja mam wykupiony dedyk i wynajmuje na nim miejsce :D

Z tym paysafecard to niezły pomysł. Tyle tylko, że tym chyba nie da się płacić przez sms. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...