Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nasus - Gauntlet vs Trinity

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż już bardzo długo grałem Nasusem pod full tanka, i miałem gauntlet, lecz się zastanawiam czy lepiej grać nim pod tanka czy takiego mniej tanka i czy lepiej składać trinity czy gauntlet. Za pomoc dam like!

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

IMO Trinity lepsze - daje mu wszystko czego potrzebuje.
Gauntleta kupuje się sytuacyjnie, żeby mieć jak "peelować" dla naszej drużyny.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Pod tanka z Trinity =D

Szczerze to nie mogę Ci nic polecić bo nim nie gram. Wiem tylko, że Trinity jest na niego dużo, dużo lepsze nić gauntlet (jak jesteśmy do przodu to lecimy w Trinity jeśli nie - musimy sobie darować).
Ostatnimi czasy nasus koksi w jungli wiec stawiałbym na coś takiego: Merce (lub Mobi) /SotAG/Trinity/Randuin/SpiritVisage/ Frozen Hearth lub coś innego, zależy co trzeba.

wikmk9.jpg

Opublikowano

@up a co to SotAG?

A lepszy build to:

1. Tabi/Merki

2. Gauntlet

3. Oblicze

4. Omen

5. Plemienna

6. GA/Atma

Czy

1. Tabi/Merki

(Tu daje jeszcze sheena)

2. Lodowe Serce

3. Moc Trójcy

4. Oblicze

5. Omen

6. GA/Plemienna/Atma

Dajcie jeszcze pare propozycji na build bo ja korzystałem zawsze z tego pierwszego lecz teraz po nerfie gauntleta chcę go zmienić.

Opublikowano

SotAG - Spirit of The Ancient Golem - przedmiot dla tank junglerów - nie gram na polskiej wersji ale zapewne brzmi jak: Dusza Pradawnego Golema czy coś w tym stylu.

To jaki build wybierzesz nie ma tak naprawdę znaczenia, bo co gra to inna sytuacja, więc z góry powiedzieć, że będziesz rushować Trinity czy Gauntleta jest głupio.
Powiedzmy, że Gauntlet to tani zamiennik dla Trinity a jak snowballujesz to kupujesz Trinity i jesteś super koksem od którego nikt nie ucieknie ;D. Poza tym, będąc w jungli tak naprawdę dużo CDR nie jest nam potrzebne - z pewnością nie tyle co na linii, już dawno nie widziałem Nasusa na linii.

wikmk9.jpg

Opublikowano

A jak się składa pierwsze Sheena to trzeba dokończyć trinity czy jako drugie bo ja zazwyczaj teraz kupuje Frozen Heart potem Trinity (mając jako pierwsze Sheena) to kupuje później Trinity. 

Opublikowano

Ja idę full tank zawsze. Pierwszy SV (przeciwko AP) lub Frozen Heart (przeciwko AD) ew. Randuin's. To są moje 3 core itemy, potem czasem Trinity składam jak chce backdoorować albo po prostu czuję że potrzebuję trochę tego dmg i movspeedu. Dodatkowo robię Banshee jak dużo AP, czasem Warmoga gdy mają true damage (Master, Vayne, Olaf). Buty Merce + Distortion (Niebieskie ulepszenie), skraca cooldowny na ghost/flash (to co na nasusie) i teleport, czyli perfekcyjnie dla Nasusa i dodatkowo zwiększa mov speed na ghoście z 27% na 40% i po teleporcie daje 30% mov speed na 3 sekundy. Z tego buildu wychodzi 30% CDR, więc polecam zakupić 6 Glyphów na cdr = 5% cdr, a w masterkach 4 punkty w Sorcery (Offense) = 5% cdr, i wtedy z tym buildem mamy 40% cdr.

Opublikowano

na full tanka 

to pierwszy item frozen heart ew. sv jeśli ap na topie potem albo to albo to, potem buty na cd najlepiej bo musisz cały czas stakować optymalnie 20 min ok. 400 stakow

potem trinity reszta w sunfire cape możesz sytuacyjnie skladasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...