Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź gry H1Z1

loleq2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie na temat zapowiadanej nowej gry ?  

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=84488

Po zobaczeniu krótkiego filmika z gry wydaje się całkiem spoko. Co prawda możliwość craftingu już jest w Rust, jednak tam nie ma chyba już zombie (?). Grafika jest nawet fajna oraz niby będzie można budować jakieś farmy/kuźnie czy inne rzeczy dzięki których zdobędziemy przedmioty.

/nie wiem w jakim to dziale ma być ale pisze, że MMO gra jest.

Opublikowano

Cieszy mnie wiadomosc ze ma to byc gra FreeToPlay :D Chcialbym zobaczyc jak beda wygladaly te serwery mogace pomiescic tysiac osob.

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Cieszy mnie wiadomosc ze ma to byc gra FreeToPlay :D Chcialbym zobaczyc jak beda wygladaly te serwery mogace pomiescic tysiac osob.

"Free To Play" bo przecież mamy mikropłatności ;) Ciekawe co będą one oferowały - miejmy nadzieję, że nie za dużo.

HB5fLf7.png

Opublikowano

"Free To Play" bo przecież mamy mikropłatności ;) Ciekawe co będą one oferowały - miejmy nadzieję, że nie za dużo.

Gra będzie raczej płatna bo gracze prosili o usunięcie mikropłatności i dodanie stałej ceny. Gra ma kosztować około 60zł, a na początku będzie w przecenie.

Opublikowano

Może być niezłym konkurentem dla DayZ.

Gra będzie raczej płatna bo gracze prosili o usunięcie mikropłatności i dodanie stałej ceny. Gra ma kosztować około 60zł, a na początku będzie w przecenie.

Jest to pewna informacje?

Opublikowano

Jest to pewna informacje?

Pomyliłem się, za 20 dolarów będzie można kupić przepustkę aby móc grać przed startem gry. Przed chwilą przeczytałem, że jednak propozycja na temat płatnej gry została odrzucona. Gra będzie darmowa, która będzie zawierała mikropłatności. Twórcy (niby) zapewniają, że pieniądze nie dadzą przewagi w grze - nie będzie można kupować za prawdziwe pieniądze broni czy innych rzeczy, które dadzą przewagę w walce. Będzie można kupić stroje, narzędzia oraz niektóre rzeczy zmieniające wizualną część gry. Dodali, że bez wydawania pieniędzy będziemy mogli to wszystko wycraftować, jednak trzeba trochę czasu na to poświęcić.

Może być niezłym konkurentem dla DayZ.

Według mnie nie będzie przypominać DayZ tylko Rust/7 days to die. W Rust jest możliwość budowania budynków - nawet wyglądają tak samo jak ten z filmiku, który dałem. Tak samo WarZ i DayZ walczyły ze sobą, chociaż to tak na prawdę są dwie inne gry. W DayZ kładziemy nacisk na survival, gdyż  wiele czynników działa na naszą postać oraz walka z graczem jest bardzo nie przyjemna - strzały nie są celne, gracze mają dużo zdrownia. W Infestation jest praktycznie samo PvP, po paru dniach survivalu. Moim zdaniem będą problemy między wyborem gry Rust czy H1Z1. W obydwu grach mamy możliwość craftingu oraz budowania schronienia - potem może się przeobrazić nawet w twierdzę. Co prawda w Rust nie ma już chyba zombie, jednak grafika jest podobna (wygląd broni, drzew). Jeżeli grupa Sony chce coś osiągnąć musi wprowadzić coś nowego i polepszyć grafikę, bo może być nie wypałem jak THE DEAD LINGER.

Opublikowano

Czyli ta gra bd płatna? Ojjj to nie zagram :/ fajnie by było F2P :D dużo osób by grało

76561198115213832.png

Opublikowano

Czyli ta gra bd płatna? Ojjj to nie zagram :/ fajnie by było F2P :D dużo osób by grało

Jeszcze nie wiadomo ;)

Albo będzie "F2P" z mikropłatnościami albo P2P ze stałą stawką startową (ta druga opcja to jeszcze nie potwierdzona informacja).

HB5fLf7.png

Opublikowano

A potem będzie, jeśli chcesz zaatakować przeciwnika zapłać x zł, wyczerpał się limit biegania - zapłać  x zł xD

Ja bym wolał dać 20-25 zł bo to nie jest majątek i żeby w grze była wirtualna waluta za którą możemy coś kupić w sklepie - nie można kupić za hajs realny. Niby mikropłatności nie będą dawać przewagi ale tak zawsze piszą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie troszkę odświeżyć.

Pewne już jest, że gra będzie w modelu F2P, podobno jeszcze w maju ma być Early Access na steam'ie, który będzie kosztował 20$.

Twórcy mówią, że gra nie będzie P2W, w sklepie nie będzie broni, a rzeczy które możemy kupić za prawdziwe pieniądze da się wycraftować. Również warto wspomnieć, że rzeczy typu: bluzki,  czapki, spodnie, które kupimy za $ nie znikną nam nawet po śmierci.

W grze nie będzie poziomów/lvl. 

Ogólnie zapowiada się bardzo ciekawie i klimatycznie, jak dla mnie jedynym - jest model płatności, wolałbym zapłacić te 100zł i grać bez mikropłatności... Dostęp do EA też zapewne wykupie :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...