Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

hajs or hack? pomoc dla "nowego weterana"

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem po długiej przerwie grac w metin2 PL (ostatnio grałem gdy najnowszym serwerem był Grymuar chyba). Zauważyłem, że wielka ilość graczy korzystna z "pelerynek męstwa" i korzysta z nich w m1 na 10 lvlu zamiast zostawic np. na orków czy do v2. Sprawdziłem ile kosztują w IS i dochodzę do wniosku, że nie opłaca ich się kupować zwłaszcza, ze tyle osób ksuje.

Zauważyłem też, że większość korzysta przy tym też z wh, co mnie strasznie zdziwiło (mało osób bez hacków używa tych pelerynek, a przecież jak dostaną bana to po kasie, którą wydali).

Dlatego też mam pytanka:

1.Oni na serio kupują te pelerynki czy jest jakiś hack, który wygląda na pelerynki i przyciąga moby? (jeśli jest taki hack to podajcie jaki oraz czy łatwo gm go wykrywa)

2.Czy jest tutaj zasada taka jak w np. Darkrobit z kasą? (wydam trochę na IS i już GM będzie na mnie przymykać oko)

3.Gość pisał na czacie "będzie reset/konserwacja to te wszystkie hacki odpadną". Czy GM ma jakieś sposoby na wykrywanie hacków bez podchodzenia do nich.

4.Są jakieś boty na expa do PL (darmowe)? Jeśli tak to łatwo wykrywane? (jak coś ja i tak będę z nich korzystać tlyko przy 26-35 lvl, bo to najgorszy okres dla mnie)

5.Jakieś inne przydatne hacki/bugi do expa ale nei takie, że po 1 minucie bana wyłapię?

Opublikowano

Jest hack który przyciąga moby nazywa się kamer mod 

http://metin2mod.tk/metin2pl.html

masz linka doniego i w modzie też masz wykrywacz metinów,bossów,rud fish bot(Nie radziłbym używać go bo można szybko dostać bana po wysyła jakieś logi do gmów, speed hack ,speed attack hack,autopotowanie,farm bot wallhack  itp ja tego używam od miesiąca i nie dostałem bana więc możesz spokojnie no chyba że ktoś cie przyłapie na używaniu cheata i zrobi ss czy coś wtedy mozesz mieć bana a tak to gm zabardzo nie wykryje no chyba że użyjesz fishbota a co to 2 punktu do nie mam pojęcia

Opublikowano

Zacząłem po długiej przerwie grac w metin2 PL (ostatnio grałem gdy najnowszym serwerem był Grymuar chyba). Zauważyłem, że wielka ilość graczy korzystna z "pelerynek męstwa" i korzysta z nich w m1 na 10 lvlu zamiast zostawic np. na orków czy do v2. Sprawdziłem ile kosztują w IS i dochodzę do wniosku, że nie opłaca ich się kupować zwłaszcza, ze tyle osób ksuje.

Zauważyłem też, że większość korzysta przy tym też z wh, co mnie strasznie zdziwiło (mało osób bez hacków używa tych pelerynek, a przecież jak dostaną bana to po kasie, którą wydali).

Dlatego też mam pytanka:

1.Oni na serio kupują te pelerynki czy jest jakiś hack, który wygląda na pelerynki i przyciąga moby? (jeśli jest taki hack to podajcie jaki oraz czy łatwo gm go wykrywa)

2.Czy jest tutaj zasada taka jak w np. Darkrobit z kasą? (wydam trochę na IS i już GM będzie na mnie przymykać oko)

3.Gość pisał na czacie "będzie reset/konserwacja to te wszystkie hacki odpadną". Czy GM ma jakieś sposoby na wykrywanie hacków bez podchodzenia do nich.

4.Są jakieś boty na expa do PL (darmowe)? Jeśli tak to łatwo wykrywane? (jak coś ja i tak będę z nich korzystać tlyko przy 26-35 lvl, bo to najgorszy okres dla mnie)

5.Jakieś inne przydatne hacki/bugi do expa ale nei takie, że po 1 minucie bana wyłapię?

1. Jest to kamer mod ktory przyciaga sam moby-tak jest on latwo wykrywalny.

2.Nie nie wazne czy wydasz 10 zl czy wydasz 500 zl. Beda cie traktowac jak gracza ktory nic nie kupil.

3.Wszystkie hacki zostawiaja logi po sobie ( wpisy serverowe ktore informuja o tym, ze dany gracz ma szybszy atak, wiecej speeda itp itd ). Konserwacja nic nie da bo hacki jak byly tak beda do konca naszego zycia.

4.Tak sa magicMetin2, error bot itd wystarczy zajrzec do dzialy Hacki&Boty&Bugi i kliknac w Download tam sa wszystkie hacki.

5.Nie ma teori na to kiedy wylapiesz bana, przykladowo zaczniesz gre a GM bedzie siedzial na pierwszym spocie psow i jak uzyjesz hacka to po minucie beziesz miec bana. A mozesz miec farta i miesiac jechac na Wait hacku (sam bije moby, bez machania mieczem ) czy tez Dmg, fish bot i inne.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

1. Jest to KamerMod

2. Raczej nie

3. Może sprawdzić po logach

4. Jest KamerMod, jeśli będziesz używal tylko przy 26-35 to jest mały % że cię GM złapie

5. Raczej nie ma

1377808813-U903831.png

Opublikowano

To napiszcie co warto używać z kamermoda żeby mała szansa była na złapanie (nie chcę np. zostawiać exp bota na 3 dni tylko po prostu tak po 30min-1h zostawiać np. na fishbota, exp bota itp. (wh nie zamierzam nigdy używać)

Opublikowano

szybsze chodzenie (z umiarkowaniem), szybsze bicie (z umiarkowaniem), wykrywanie metinow,bossow itd, autpoty i tyle, predzej dostaniesz bana za fish bota niz za exp bota ;p

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Ludzie nie kupują pelerynek gdyż nie ma to sensu, używają mobberhacka który na forum jest dostępny do pobrania. 

Ogólnie nie ma czegoś takiego jak faworyzacja graczy przez gm, wydałeś kase to trudno lecz gdy złamiesz regulamin gry który zaakceptowałeś przy patchu dostajesz bana, oczywiście gdy Cię złapią. Ostatnio byłem świadkiem wiadomości na wołaczu od gm : gm xxx aktywny, przyjmuje tylko zgłoszenia botów. Przyznam się że przez 2dni leciałem na bocie wh + mobber i zbieranie itemków itp, oczywiście nie ruszałem się nie odpisywałem i bana nie mam. To zależy czy ktoś Cię podpierdzieli czy nie. Ryzyko jest ale niskie -1. 

Jeśli pomogłem, daj lubie to. Na nowym koncie zawsze się przyda.

Hack o którym mówiłem jest do pobrania tutaj, zainstaluj go po prostu do clienta metin2.pl

Pozdrawiam ;)

graphic.png

Opublikowano

To napiszcie co warto używać z kamermoda żeby mała szansa była na złapanie (nie chcę np. zostawiać exp bota na 3 dni tylko po prostu tak po 30min-1h zostawiać np. na fishbota, exp bota itp. (wh nie zamierzam nigdy używać)

Uzywaj szybki atak + szybkie chodzenie ( tylko podnies o tyle ile daje fioletowa / zielona mixtura duza nie wiecej ) i tak jak up napisal.

Na fish bota zrob nowe konto na nowym emailu i wtedy uzywaj :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie chce szyb ataku i ruchu. A sam mobberhack jest łatwy do wykrycia?

Nie bo on nic nie robi tylko szuka moba/metina i go bije, to tak samo jak bys ty expil. Tylko, ze jak szepnie do Ciebie GM a ty nie odpiszesz to ban ^^

Ehhh nie przeczytalem ze zrozumieniam, myslalem ze chodzilo mu o exp bota -.-

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie bo on nic nie robi tylko szuka moba/metina i go bije, to tak samo jak bys ty expil. Tylko, ze jak szepnie do Ciebie GM a ty nie odpiszesz to ban ^^

Mobber hack szuka moba ? A cóż to za pomówienia. 

Mobber hack jest to czit który jest odpowiednikiem pelerynki. 

Po prostu lura wszystkie moby, dystans ustaw na 9999 aby był jak największy a opóźnienie na 1.  

Wtedy będziesz lurał co jakieś 2-3 sek porządnego spota. 

A exp/farm bot jest od szukania metinów, rudek, bossów itp. 

Gm raczej nie będzie się interesował tym.

graphic.png

Opublikowano

Fajnie fajnie fajnie ale jeszcze raz: czy mobberhack jest latwy do wykrycia czy nie?

japierdole ....

jak dobrze ustawisz to nie ....

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Nie, jest nie do wykrycia.

Ustaw np. na 5000 dystans a czas zależnie od siebie.

Lecz możesz włączać i wyłączać mobbera jednym kliknięciem. 

Ale jeśli chcesz sobie polecieć z szybkim expem/dropem to ustaw "opóźnienie" na 1sek a "dystans" na 9999

Oczywiście jest większa szansa na bana, w co wątpię bo administracja na pl jest bynajmniej żałosna.

Pozdrawiam

graphic.png

Opublikowano

Kamermod : 

Do głównego folderu metin2 powinieneś instalatorem zainstalować kamermod'a (Oczywiście metin2 spaczowany)

Po instalacji otwierasz grę plikiem "Metin2Mod_Launch" następnie powinno pojawić się takie okienko : 

1397853185-U1146202.png

Klikasz Start mod i czekasz aż załaduje się hs itp będzie się to pokazywać w prawym

dolnym po dosłownej chwili powinna otworzyć się gra.

graphic.png

Opublikowano

Pobierz od nowa gf, zainstaluj oraz spatchuj i powinno śmigać. Jeśli nie to pl wprowadził aktualizacje i trzeba czekać aż kamer coś zaradzi. 

graphic.png

Opublikowano

Pobierz od nowa gf, zainstaluj oraz spatchuj i powinno śmigać. Jeśli nie to pl wprowadził aktualizacje i trzeba czekać aż kamer coś zaradzi. 

Nie zgodzę się :)

Mam to okno lecz nic się nie pojawia

Uruchom jako administrator :)

1377808813-U903831.png

Opublikowano

sam używam moda głównie speda , mobber hacka i farm bota

ja robię tak i nigdy bana nie dostałem

1.Speed hack ustawiam na 150.

2Mobber hacka 5000 dystans i sam sobie je przyciagam klikając

3.farm bota zawsze mam włączonego i raczej nigdy za to bana nie dostaniesz

4 mam jeszcze włączone wykrywanie gm zawsze wiem kiedy jest blisko wtedy automatycznie wszystko się wyłącza i tylko czekam aż sobie pójdzie :D zdaża się że jest przy mnie z 10 razy dziennie ale nigdy nie mają na mnie dowodów .

5.Mam jeszcze ustawione niewidzialne bicie głównie gdy bije metina tylko sobie stoje a on bije 3x szybciej metka niż powinno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...