Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Jak Poprawnie Zainstalować Cod:Mw2

qyyt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Modern Warfare 2 instalacja z płyty.

Standardowo gra po zainstalowaniu dodaje się do Steam, a z powodu iż zazwyczaj tworzysz nowe konto lub logujesz się do swojego, zatrzymuje się proces instalacji. Wtedy po dodaniu do listy gier Steam swojego klucza, jak na platformę przystało, gra ściąga swoje pełne pliki z serwerowni Valve. I tu absurd… niektórzy zaafiszowani napisem Pobieranie aktualizacji, pozostawiają komputer z myślą że gra pobiera jakieś potrzebne pliki do gry, co NIE jest prawdą! Gra w tym czasie stara się pobrać pełne (chyba 16GB) pliki z grą.

Sposobem na ominięcie downloadu, jest ponowne włączenie instalatora z płyty DVD i w oknie dialogowym (na którym już zapewne pojawi się Graj) wciskamy Zainstaluj ponownie. W tym momencie gra zapyta czy wykonać instalację i przejdzie do kopiowana plików z płyty. Po przekopiowaniu plików zostajemy poproszeni o umieszczenie w czytniku płyty nr. 2… cały proces kopiowania plików trwa około 40 minut. Po tym zabiegu gra jest w pełni zainstalowana, a Steam ściąga tylko patcha około 20MB. U mnie trwało to około 15 minut.

Odkąd jestem szczęśliwym posiadaczem Modern Warfare 2 (pomijając problem z instalacją), zdążyłem zaznajomić się już z trybem rozgrywek online poprzez Steam. Całość nie odbiega w zasadzie od systemu znanego z pierwszej części gry, lecz w tym momencie kręci się na innych zasadach. Od teraz to gracz jest serwerem. Spośród listy chętnych, wybieranych np. do meczu grupowego, gra automatycznie wybiera najlepsze możliwe łącze i u takiej osoby konfigurowany jest serwer. Wybraniec oczywiście nic o tym nie wie, a całość przebiega sprawnie i szybko. Dodatkowo, jeśli w pewnym momencie dana osoba, u której hostowana jest rozgrywka, postanowi wyjść z gry, mecz na krótką chwilę zostaje przerwany i po znalezieniu najlepszego łącza, aktualny stan serwera jest kopiowany, a rozgrywka wznowiona od momentu awarii. Jedyny mankament pojawia się w momencie gdy gracz serwer, ma kłopoty z łączem. W przeciągu paru godzin potyczek deathmatch, spotkałem się 2-krotnie z sytuacją gdy porządnie lagowało graczy, ale co najważniejsze działo się to masowo… dlatego też, nie jest to nic odmiennego od sytuacji spotykanych w części pierwszej gry, gdzie czasami to serwer prywatny łapał zadyszkę. Powodem takich masowych lagów, najprawdopodobniej jest złe dobranie osoby odpowiedzialnej za połączenie między graczami – ale jak widać nie zdarza się to często.

Za pomocą narzędzia Steam, znajomi, którzy chcą grać razem, są w stanie tworzyć odpowiednie grupy. Zazwyczaj ekipy są automatycznie przydzielane do tych samych teamów w grze. Tryb kooperacji wygląda fantastycznie, mamy w nim sporą ilość zadań do wykonania, na 3 poziomach trudności. W tym wypadku również gdy grałem z przyjacielem, gra hostowana była u któregoś z nas… grało się bardzo dobrze, bez żadnych lagów czy innych problemów. Całość rozgrywki Steam jak dla mnie stoi na dobrym poziomie, a dodatkowe narzędzia komunikacyjne są ogromnym plusem tej technologii.

Prosze o zdjecie warna

Opublikowano

yyy? Ok

A słuchaj,mógłbyś mi dokładnie podać jak NAT`a włączyć ? gdzie wejść itp ? ;(

Acha i jak w operacjach mówic z kolegą ? o0

Call of Duty: Modern Warfare 2 FAN !

30lyk8z.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...