Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zdalne zarządzanie serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam serwer MineCrafta na hostingu i potrzebuje zdalnej konsoli, ponieważ chcę dać do niej dostęp kilku innym osobom, a nie chce, żeby znali moje hasło do hostingu.

Odpada coś co wymaga zmiany pliku startowego, ani coś co wymaga instalacji. Potrzebny mi plugin oraz program (bądź strona internetowa) do zarządzania tym.

Próbowałem już wszystkiego i nic nie może się połączyć (BukkitWebby wymaga zmiany pliku startowego, HTTP console wywala błąd parametru, AccessToConsole nie chce się uruchomić, milkAdmin nie działa, ...). Jedynie pluginowi RemoteBukkit udało się nawiązać połączenie, jednak konsola nie chciała działać.

Próbowałem tego: http://minecenter.org/, ale nie mogę zainstalować. Screen błędu w załączniku (Error.jpg).

Najważniejsza jest konsola, ale fajnie by było mieć też zarządzanie użytkownikami, operatorami, światami, pogodą, czasem a także funkcja restartu serwera oraz zarządzanie dostępem do tego programu.

Połączenie może zajmować dowolne porty (może być ich wiele).

Próbowałem RCON, ale odpada, gdyż nie widzę konsoli (widzę tylko to co wpiszę).

Z góry dzięki za pomoc

PS: Jakby ktoś pisał taki skrypt specjalnie dla mnie (to by było fajne, ale nie oczekuję tego :) ) to przydała by się możliwość dodania wielu serwerów i przełączania między nimi.

post-1146118-0-76848700-1397809169.jpg

"Los nagradza przygotowanych"

(Liberator 2)

Opublikowano

Chyba tego nie można wgrać na hostingu?

Jedyne co mogę zrobić to wgrać plugin oraz zmienić ścieżkę pliku startowego (wskazać inny plik do uruchomienia).

(Liberator 2)

Opublikowano

podaj treść pliku 

c:\\users\user\appdata\local\temp\vsd9e29.tmp\install.log

Potrzebujesz kompleksowej i darmowej  pomocy przy serwerze minecraft ?

A może Twój serwer nawiedzają lagi i crashe ?  Nie mogłeś trafić lepiej!     :)

>> Pisz GG:49491819 <<

Bo przecież pomaganie to przyjemność 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na windowsie 8.1 x64 działa instalator i program, nwm czemu nie chciało działać na windowsie 7 x32.

Temat do zamknięcia.

DEVWEBTEL

(Liberator 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...