Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Śmierć - Czy da się do niej przygotować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmierć - wydarzenie do którego dążymy wszyscy. Każdy jej się boi. Każdy smuci się lub płacze nad grobem bliskiego. Nawet jak umiera osoba znienawidzona to czujemy smutek. Umierając w szpitalach nie możemy zasnąć i myślimy... Żałujemy nie wykorzystanych chwil. A może da się to zmienić. A może da się do niej przygotować?

Życie nie ma sensu, lecz śmierć tym bardziej

Opublikowano

Przygotowaniem się do śmierci jest czerpanie z życia wszystkiego co najlepsze, próbowanie wszystkiego aby mieć świadomość, że nasze życie nie było nudne i odchodzimy z ziemi z bagażem pełnym doświadczeń.

Opublikowano

Gdyby każdy z Nas myślał o śmierci to zwiększyłaby się liczba samobójstw/morderstw o 30/40%.

Ja osobiście myślę że codziennie trzeba korzystać w 100% z życia bo nie wiemy kiedy na nas przyjdzie pora.

Opublikowano

Mnie tylko od zawsze ciekawi co jest po śmierci, czy coś czujemy i co się dzieje potem.

Bo tak naprawdę nikt tego nie wie.

Co do tematu należy korzystać z życia i robić to co się kocha.

u6pv.jpg

Opublikowano

ja się nie boje :) wystarczy odpowiedni tok myślenia.

"Żałujemy nie wykorzystanych chwil. "

więc zacznij żyć tak, żeby nie żałować takich chwil, widzisz inne rozwiązanie?

Opublikowano

Śmierć - wydarzenie do którego dążymy wszyscy. Każdy jej się boi. Każdy smuci się lub płacze nad grobem bliskiego. Nawet jak umiera osoba znienawidzona to czujemy smutek.

Leżę XDD

@top

Przygotować się do śmierci? No to chyba tylko testament spisać ale nie koniecznie.

A może da się to zmienić.

No da, jak jesteś bilionerem i włożysz cały hajs w chińską firmę technologiczną pracującą nad ulepszeniem wnętrzności aby mogły działać bardzo długo. Potem wymiana ich jak części w samochodzie gdy się zużyją.

Opublikowano

Jeżeli prawdą jest co jest napisane w Biblii to ja się śmierci nie boję. Trzeba korzystać z życia.

Opublikowano

Ani troche się nie boje śmierci. Boje się ewentualnego bólu podczas śmierci. Ale jakby ktos mi teraz zaproponowal (jakis bog czy ktos) smierc bezbolesną to bym się zgodził

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...