Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mahouka Koukou no Rettousei

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

11kw0sm.jpg

Magia to nie wymysł bajek i legend – to swoisty rodzaj technologii kształtującej rzeczywistość i nikt tak naprawdę nie wie kiedy się pojawiła i skąd się wzięła. Moce nadprzyrodzone stały się technologią usystematyzowaną przez magię, która uważana jest za zwyczajną, techniczną umiejętność. “Użytkownik Mocy Nadprzyrodzonych” zwany teraz jest “Magicznym Technikiem” (w skrócie, Magikiem). Ludzie ci są szkoleni w specjalnych liceach i uniwersytetach magicznych.
Historia ta opowiada o:
Tatsuyi, “wadliwym” starszym bracie bez przesadnych życiowych aspiracji.
Miyuki, perfekcyjnej młodszej siostry będącej prawdziwym człowiekiem sukcesu.
Po tym jak oboje rozpoczynają Magiczne Liceum, rozpoczyna się ich codzienne życie pełne niespodziewanych problemów.

Rok produkcji : 2014 ( Emitowane )

Gatunek: Akcja, Fantasy, Romans, Sci-Fi
Tematyka: Magia, Szkolne życie, Sztuki walk

Gdzie obejrzę ? :

http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=531

Moje zdanie o anime  :

Typowy główny bohater z tzw. ukrytą mocą ( czyli już plus u mnie ) . Denerwuje tu bardzo ta jego siostra ( klei się do niego, moim zdaniem za bardzo ...co oni mają z romansem w rodzeństwie ?? ) Walka przestawiona w 2 ep-ie trwa hmm mniej niż 5 sek ^^ mam nadzieje że inne będą dłużej trwać .

Informacje zaczerpnięte ze strony : anime-odcinki

rmoiyq.png

Opublikowano

Anime zapowiada się nawet nawet.Przyciąga mnie do tego chyba tylko ilość odcinków.Mi również  nie podoba mi się,że ta siostra tak klei się do niego,strasznie irytująca postać,ale widać,że główna postać może  być op co jest na plus :)

Opublikowano

Czytałem mange, i to co później się dzieje nie bardzo przypadło mi do gustu. Ale początki były dobre:D w sumie to on cały czas jest op, a przynajmniej do chapku do którego jest manga po eng;d

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jesteśmy już po 6 ep jak wam się podoba ?

Mnie się bardzo podoba i nadal trzyma 9/10 chociaż walki mogły by trwać dłużej :D

rmoiyq.png

Opublikowano

Już raczej po 7:)

no to odcięcie ręki i 'obłęd' wygląda lepiej niż w mandze! zawsze jakiś plus :D

chociaż jak teraz się przyjrzałem to w anime nie pokazali za dużo..pominęli kilka przemyśleń i wyjaśnień ale w końcu anime na pdst. novelki a nie mangi hehe^^

od oceny się powstrzymam bo bezsensu jest oceniać coś co się nie skończyło, nie?

Opublikowano

@up

Dla mnie noł problem, wystawię pewnie 3/10, bo od biedy da się obejrzeć, ale zarówno gł. bohater jak i bohaterka są strasznie irytujący.

W ogóle całe to anime jest jakieś dziwne, na początku myślałem, że chociaż na 5/10 będę mógł ocenić, a tu z odcinka na odcinek coraz gorzej.

Eh, Black Bullet też spieprzyli bo w ogóle niezgodnie z mangą pojechali, te gokokoku czy jak to tam też taki pic na wodę, gł. bohater pizdeczka.

Jedyne co mi zostało do oglądania to No Game No Life i Akuma no Riddle. Ewentualnie Blade and Soul, niby jest gówniane, a jednak coś mnie cały czas ciągnie.

Brrry, i tak dobrze, że chociaż NGNL jest bo myślałem, że ten sezon będzie tylko stratą czasu.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jestem standardowo po 3 odcinkach na obczajenie. Muszę przyznać, że kolejne ciekawe anime z tego sezonu :) Mam nadzieje, że będzie dożo efektownych walk później.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Refresh

16 ep epic. Nie wiem jak innym, ale wg. mnie prezentował bardzo wysoki poziom od prawie samego początku do samego końca..

teraz się będę jarał tą scenką z pstryknięciem palcami <3

i w końcu pokazali coś czego się oczekiwało od tego anime!! chwilę trzeba było poczekać :)

@@@@@@@@

Nie no wiadomo aldnoah zero lepsze, ale czy ja tu coś porównywałem? nope

a to ukrywanie jest spoko;) gorzej z tą całą rodziną i ciotką

Opublikowano

@Refresh

16 ep epic. Nie wiem jak innym, ale wg. mnie prezentował bardzo wysoki poziom od prawie samego początku do samego końca..

teraz się będę jarał tą scenką z pstryknięciem palcami <3

i w końcu pokazali coś czego się oczekiwało od tego anime!! chwilę trzeba było poczekać :)

No wiesz... Oglądać całe anime z irytującymi bohaterami w roli głównej tylko dla jednej krótkiej scenki?

Mi to się aż tak bardzo z resztą nie podobało, nie wiem co ty w tym widzisz. Dużo lepsze już jest Aldnoah.Zero które od początku przyciąga wzrok.

417711489342956987022.png

Opublikowano

No wiesz... Oglądać całe anime z irytującymi bohaterami w roli głównej tylko dla jednej krótkiej scenki?

Mi to się aż tak bardzo z resztą nie podobało, nie wiem co ty w tym widzisz. Dużo lepsze już jest Aldnoah.Zero które od początku przyciąga wzrok.

Dla ciebie może być lepsze, dla niego gorsze... Każdy ma k***a inny gust, więc ja mogę wystawić temu anime 10/10(ale tego nie zrobię), a ty to 3/10 i tyle...

Jak dla mnie anime fajne, ale za mało walk, wkurwiająca siostra i to całe ukrywanie, że jest on tym srebrnym taurusem czy coś takiego...

Opublikowano

Aldnoah Zero ssie :) a co do anime to glowny bohater jest calkiem okej tylko jego siostra jest upierdliwa i tyle :D

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...