Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Logowanie na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma.

1. Zrób własne proxy
  2. Zmodyfikuj silnik
  3. Napisz własny plugin używając ProtocolLib

Ja mogę takie coś zrobić, ale i tak nie umiem zrobić zabezpieczeń przed podszywką premium. Do tego jest ProtocolLib bądź edycja silnika.

Opublikowano

Nie ma.

1. Zrób własne proxy
  2. Zmodyfikuj silnik
  3. Napisz własny plugin używając ProtocolLib

Ja mogę takie coś zrobić, ale i tak nie umiem zrobić zabezpieczeń przed podszywką premium. Do tego jest ProtocolLib bądź edycja silnika.

Mozna to w miarę łatwo osiągnąc na Bunngecordzie, ale nie będe tłumaczyć :P

Ale by zrobić to tak na prawdę dobrze i porządnie... jest tylko 1 opcja, storzyć plugin który: (server z online mode true)

- Jak wykryje nick premium (można łatwo sprawdzić prostym zapytaniem do stronki) to nic nie robi

- Jak nick nie jest premium... to musisz sam zalogować gracza, anulować to co robi minecraft i zrobić to samemu z pominięciem etapu autoryzacji. By to wykonać... trzeba znać się na refleksjach i warto też użyć ProtocolLib, ułatwi on część pracy :P Ale roboty jest dużo... nie wystraczy tylko wysłać packeta o udanym zalogowaniu, trzeba dodać gracza do mapy, wysłać 7x7 chunków do gracza, wysłać eq wszelkie atrybuty, osiągnięcia itp...

Edycja silnika jest prostrzym lecz bardziej niewygodnym sposobem - musisz to potem często aktualizować

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...