Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaco

er soq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sa lepsze postacie od niego na jungle. Ale shaco nadal jest dobry na jungle chociaz ostatnio malo widziany przez mnie.

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Nie warto . Według mnie , shaco to snowballowa postać , coś jak Lee , jak nie podłapie 2-3 fragów w early tak jest mało użyteczny . Co oferuje Ci Shaco? Szybkie czyszczenie jungli , dobre ganki , mechanizm escape ale ma też swoje małe (DUŻE) minusy . 0 Sustain , 0 survi , niema ogromnego DMG , nie posiada AOE, wymaga sporego ogrania , nadaje sie tylko do Jungli , gdzie jest multum innych lepszych junglerów , jak Shyvana , Vi , J4 i tak dalej. 

Opublikowano

Oj - ale to trzeba bardzo ogarniać.
Shaco to ten typ postaci, którym albo mocno wygrasz, albo mocno przegrasz. Jeżeli early pójdzie Ci słabo, to praktycznie nie masz szans na powrót. A w późniejszych fazach gry praktycznie nie istniejemy w walkach drużynowych - trzeba nauczyć sie split-pushować.

Oczywiście nadaje się do mainowania, ale wydaje mi się, że są lepsze postaci......
Jeżeli dalej upierasz się na Shaco, to trenuj counterjungle, early dragony, split push i early ganki.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Oglądaj stream shaco11 bodajże. Koleś gra tylko szakjem.

Ogółem champ do couter jungli. Robisz FB na przeciwnym buffie, idziesz na mida/topa bierzesz kolejnego killa i już jest ładnie.

Z tym, że nie masz AoE, w TF praktycznie nic nie robisz, klon nadaje się tylko do 1v1, pacynki w 1v1 nic nie dadzą bo koleś ucieknie, a w mid/late już totalnie nic nie robią.

Sztylet słabnie z late, jedyne co zostaje to Q które jest baaardzo przydatne :)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Dla osób które mówią, że nie ma ogromnego damage... Zbudujcie sobie na nim Berserkerki, BloodThirstery 3-4 i Infinity Edge + Jak chcecie statkik shiv zamiast 1 bloodthirstera... Zabijasz każdego na Q, tym buildem wyszedłem sobie z Silvera 5 na Silver I

Opublikowano

Ok, zagrałem w swoim życiu kilkadziesiąt gier Shaco. W tej mecie jest ok. Może zdziałać dużo z Feral Flarem.

Shaco jest postacią, którą trzeba porządnie wyskillować. Będziesz musiał umieć dysponować swoim "Q" ,ponieważ jeżeli chcesz być dobrym Shaco to będziesz musiał chodzić Smite + Ignite. Masz właściwie dwa warianty swojego Shaco.

1. Typowy Assasin, który potrafi split-pushować. Hydra+FF+Infinity to twoje core itemy.

2. Tank Shaco, średnio polecam bo marnujesz wtedy potencjał twojej passywki  i właściwie wszystkich umiejętności z wyjątkiem ulta. Warto pamiętać, że po użyciu "R" powstaną 2 tanky klony. Grałem z tankowatym buildem 5 razy i sprawuje się to 6/10.

Skupię się bardziej na buildzie nr. 1.

Shaco Assasin jest dosyć zależny od Teamu, ponieważ nie posiada żadnego CC, które można użyć kiedy się chce. Mamy co prawda feara z pacynek, ale dosyć ciężko będzie go użyć w TF :D.

Grając Shaco trzeba splitpushować. Po zdobyciu hydry powinno się chodzić na linie  i pushować ( oczywiście dbając również o junglę ). Dobry Shaco jest nie do złapania. Dobre rozmieszczenie pacynek i twoje "Q" zapewniają ucieczkę.

Jako Shaco trzeba pamiętać również o Counter Jungli. Możesz to robić z łatwością. Po 6 poziomie można już na spokojnie robić solo drake-a z ultem.

Late Shaco jest specyficzny i nie taki słaby jak się wydaje. Odpowiednie użycie twojej passywki i "Q" pozwoli Ci zdejmować przeciwnych ADC i Midderów na 1 lub 2 Hity + "E". ( "E" zadaje większe obrażenia jeżeli trafisz w plecy! )

Shaco jest dobrym junglerem, ale potrzebujesz teamu tankowatego i z dobrym CC

Diss_Stream.png

Opublikowano

Mam kolegę, który niedaleko mnie mieszka i jest top1 best shaco eune i 14 na świecie ma ponad 300 gier shakiem i wg niego nie ma lepszego junglera niż shaco, jeszcze z tym itemem.

feral, potem hydra, trinity, statik naprzemiennie z trinity i sieje pogrom na liniach i na gankach, nie bez powodu gra się ze smitem i ignitem, bo nie potrzeba mu flasha ze względu na Q.

Shaco jest dobrą metą teraz.

Opublikowano

Ostatnio ludzie nim zaczęli grać. Łatwa jungla  idobre gangi sprawia że w dzisiejszej mecie sie sprawdza. Stawiasz pajacyki na buffie, mówisz komuś żeby zajebał małe lizardy i idziesz na drugiego mając praktycznie 2 jednocześnie. Dobry counterjunge, w tfach z pewnością ssie, ale team z shaco nie powinien być robiony pod tf tylko łapanke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...