Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na czym polega tryb TTT?

Fizaraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wytlumaczy mi ktos o co chodzi w modzie TTT?

Bo zazwyczaj gram PH/JB, a moi koledzy nalegaja zebym zagral z nimi TTT, lecz nie mam bladego pojecia jak w to sie gra.
Licze na pomoc ;)

Opublikowano

W skrócie, grupa terrorystów musi znaleźć w swoich szeregach szpiega, którym jest jeden z graczy.

Tutaj trochę dokładniejszy opis:

W trybie tym serwer dzieli graczy na niewinnych, zdrajców i jednego detektywa ( pojawia sie on chyba gdy liczba graczy wynosi minimum 10)

niewinni- są w większości, ich zadaniem jest nie dać sie zabić i wyeliminować zdrajców, mają o tyle przechlapane że widzą wszystkich ( poza detektywem) jako niewinnych, nie mogą nikomu ufać, granie w zespole też jest bardzo trudne bo jak tu komu zaufać ? przeważnie gdy niewinny zostaje sam na sam z jakas osobą mówi lub pisze na chacie coś w stylu "jestem sam z Marianem, jeżeli zgine- on jest zdrajcą"

Detektyw- jest jedyną pewną niewinną osobą dlatego też lubią za nim chodzić bo wiedzą iż jest tym uczciwym, detektyw jednak nie bardzo za tym przepada bo sam nie wie kto jest zdrajcą a kto uczciwym graczem, ma on większe możliwości jak np skanowanie dna z ofiary czy też odczytanie z ciała jaką bronią została zabita ofiara, ma on za zadanie wychwycić morderców.

Zdrajcy- nimi gra się według mnie najciekawiej, zdrajcy widzą innych zdrajców dzięki czemu wiedzą wszystko, mogą działać w grupie lub też być cichymi mordercami. Magą również "powiesić" ciało ofiary tak by morderstwo wyglądało jak samobójstwo ( zamazuje to dowody)
Ogólnie zdrajcy podstępem i kłamstwem muszą zaciągać swoje ofiary w ustronne miejsce i je tam wykończyć.

Cała gra polega na zadawaniu odpowiednich pytań, kłamstwach, wypieraniu sie i ogólnie byciu osoba przekonującą, czyli np możesz zabić kogoś na oczach świadka i wmawiać innym że to ten świadek jest mordercą, Niektórzy są na prawdę przekonujący, np wyrzucają wszystkie swoje bronie i mowią cos w stylu " nie wierzysz mi ? ok, to mnie zabij, nie zależy mi, przynajmniej sie przekonasz że mówiłem prawdę" po czym podnosi bron i strzela detektywowi w plecy smile.png

Dodatkowym urozmaiceniem są np interaktywne mapy, na niektórych umieszczone są pułapki które mogą aktywować jedynie zdrajcy oraz wykrywacze które pokazują kto jest zdrajcą- Ci źli często sie wymigują wmawiając innym że np gdy tylko wejdą do wykrywacza to zostaną rozstrzelani przez zdrajców albo oczerniając niewinnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...