Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostatni raz R9 270 vs GTX 660

LegosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam że tak tu piszę , ale to bardzo ważne którą karte DO GIER wybrać? Będę grał w BF3 ,4 Infestation (Warz) Cs:Go I najnowsze Cod'y :]

Opublikowano

Oby dwie karty są dobre podaj reszte sprzętu

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

te dwie karty są ze sobą porównywalne jedna lepiej działa w innych grach druga w jeszcze innych, jak dla mnie nie ma co doradzać bo obie są świetne, zdecydować powinieneś sam którą wziąć, nie ważne którą weźmiesz i tak będziesz miał porównywalną wydajność

Opublikowano

Pytam kolejny i ostatni raz, bo nie chciało ci się odpowiedzieć w żadnym z tematów: BĘDZIESZ PODKRĘCAŁ KARTĘ?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To idzie wywnioskować po zadanych pytaniach, raczej nie będzie kręcił. :P

Weź GTX660, wydajność ta sama a masz lepszą grafikę, lepsze wybuchy i mniej spadków FPS w strzelankach etc.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Mi się także wydaje że nvidia od zawsze była lepsza od radeona.

Polecam płytę główną asrocka B85M.

Opublikowano

Pytam kolejny i ostatni raz, bo nie chciało ci się odpowiedzieć w żadnym z tematów: BĘDZIESZ PODKRĘCAŁ KARTĘ?

A co to ma za znaczenie? Nawet jakby podkręcał to zarówno R9 270 jak i GTX 660 kręcą się praktycznie tak samo. Porównując do referenta to +120 rdzeń oraz +150 pamięci. Czego by nie wybrał to wydajność i tak będzie bardzo zbliżona, zależnie głównie od gry.

Opublikowano

Jak kręcisz to R9 270 

Jak nie to GTX660

Bo? Jakieś konkrety proszę. Wyżej napisałem, że karty kręcą się praktycznie tak samo.

Niby najnowsza wersja MSI Afterburner odblokowuje zegary powyżej 1050 MHz, ale na dobrą sprawę jak w GTX 660 zwiększysz w BIOS napięcie dla karty to też jesteś w stanie wyciągnąć OC rzędu 200 MHz.

Opublikowano

Tylko nie zakładaj na nim 10 tematów tak jak tutaj bo tylko tutaj jest taki burdel, który na to pozwala. Na innym forum jak założysz kilka tematów o tym samym to skończysz po paru dniach z banem.

Poza tym ja jak i inne osoby Ci już XX razy odpowiadaliśmy w Twoich tematach (a trochę ich było). To może jeszcze Ci mamy tą kartę zamówić i zamontować w komputerze bo sam nie potrafisz chwilę pomyśleć i podjąć decyzji?

Opublikowano

Człowieku chcę usłyszeć od osób które te owe karty posiadają i mogą się wypowiedzieć a nie patrzeć na numerki i stwierdzić która lepsza ..

Opublikowano

Posiadam GTX 660, konkretnie model MSI Gaming, mogę go z czystym sumieniem polecić. Usatysfakcjonowała Cię taka odpowiedź?

Pisaliśmy XX razy, że GTX 660 mają bardzo zbliżoną wydajność i podkręcają się podobnie. Ty nadal pytasz o to, która jest lepsza. Ile razy mamy Ci mówić, że ciężko tutaj wybrać "lepszą kartę" bo ich wydajność często jest zbliżona, w jednej grze lepiej wypada jedna, w drugiej druga. Do gier typu Battlefield lepszy jest Radeon, do gier z serii Assassin's Creed czy Crysis lepszy jest GeForce. Wystarczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...