Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który telefon wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedługo kończy mi się umowa w T-Mobile i mam kilka opcji co do wyboru telefonu głównie HTC ONE, Samsung Galaxy s4 lub IPhone 5s. jeżeli zły dział to przepraszam ale telefon to teraz przecież taki mały komputer ;D podajcie mi wady i zalety tych telefonów jakby to było możliwe a jeżeli będziecie pisać to uargumentujcie dlaczego akurat ten. 

Opublikowano

Powiedz do czego telefon...

Jesli telefon ci spada czasami lub czesto, nosisz go w kieszeni jeansow z innymi przedmiotami to od razu iphone wywalamy.

Jesli zamierzasz trzymac duzo plikow , uzywajac do tego karty pamieci, to htc one nie pozwoli na to (brak slotu)

Jesli to telefon na dluzej / do grania to HTC One przegrywa totalnie, bo niewymienna bateria, mniejszy ekran, gorszy procek, mniej pojemna bateria, gruby, szybciej psuje wzrok, wyzsze wspolczynnik SAR o 40%.

Jesli bedziesz robil zdjecia odleglych przedmiotow, to HTC odpada, jesli duzo zdjec robisz, ale na krotkich odleglosciach to htc one wygrywa.

Ale przede wszystkim zastosowanie telefonu.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Jak Ci nie przeszkadza duży rozmiar, to jedynym dobrym wyborem na dzień dzisiejszy jest Note3, podzespoły ma lepsze od wszystkich fonów, które podałeś, ale ma swój rozmiar (do kieszeni mieści się spokojnie).

S4 bym nie brał, bo przepłacone, HTC już wyżej napisał, Note3 jest jak dla mnie nawet lepszy do s5 pod kilkoma względami, właściwie większością względów.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wszystkie mają lipny ekran, nie wiem jak w tym budżecie można nie dać IPS'a.Osobiście brałbym Nexusa 5, ale jak nie możesz to może SGS4, lub może Xperie Z, z drugiej strony te nakładki od Sony i Szajsunga są lipne, bez zmiany ROM'u cienko jest.

Opublikowano

Wszystkie mają lipny ekran, nie wiem jak w tym budżecie można nie dać IPS'a.Osobiście brałbym Nexusa 5, ale jak nie możesz to może SGS4, lub może Xperie Z, z drugiej strony te nakładki od Sony i Szajsunga są lipne, bez zmiany ROM'u cienko jest.

Sorry, ale super AMOLED > IPS.

Skoro masz tylko te do wyboru, to SGS4 będzie najlepszy, biorąc iDiot'a płacisz za markę + za 99% apek na niego, w HTC masz sporo wad, a SGS4 jest tak po środku, jak na swoją cenę, to może być.

@Down.

Gdzie tu logika?

Opublikowano

Jak masz hajs to weź SGS5 niczym sie nie różni od SGS4 oprocz prockiem i gabarytami :) Z tych dwóch bralbym sgs4

44883245864358281345.png

Opublikowano

@Kirito

Dziekuje, super amoled vs ips... hhahah, to jak porownanie sluchawek razera za 50 euro, i sluchawek no-name za 500 euro ;)

Jesli dla ciebie iphone to syf to smiech na sali... zaden system chyba nie dorownuje ios wzgledem systemu i optymalizacji... slabe podzespoly, slaba wytrzymalosc, ale system najlepszy...

@Topic

Skoro do szkoly, to generalnie iphone raczej odpada, ktos walnie, kopnie w kieszen i kaplica...

Co mozesz wybrac po zakonczeniu umowy, kazda propozycja podaj... note3 najlepszy tu, ale nie wejdzie do wiekszosci kieszeni...

Poza tym skoro glownie do internetu, to wg mnie cos starszego starczy, np. sgs3 lite + zmienic rom i mozna korzystac fajnie, bo 2gb ramu, 4rdzenie , 4,8", hd, wg mnie nie ma sensu doplacac bo takie cos za 900zl wezmiesz...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

@Kirito

Dziekuje, super amoled vs ips... hhahah, to jak porownanie sluchawek razera za 50 euro, i sluchawek no-name za 500 euro ;)

Jesli dla ciebie iphone to syf to smiech na sali... zaden system chyba nie dorownuje ios wzgledem systemu i optymalizacji... slabe podzespoly, slaba wytrzymalosc, ale system najlepszy...

@Topic

Skoro do szkoly, to generalnie iphone raczej odpada, ktos walnie, kopnie w kieszen i kaplica...

Co mozesz wybrac po zakonczeniu umowy, kazda propozycja podaj... note3 najlepszy tu, ale nie wejdzie do wiekszosci kieszeni...

Poza tym skoro glownie do internetu, to wg mnie cos starszego starczy, np. sgs3 lite + zmienic rom i mozna korzystac fajnie, bo 2gb ramu, 4rdzenie , 4,8", hd, wg mnie nie ma sensu doplacac bo takie cos za 900zl wezmiesz...

Wyjąłeś zdanie z kontekstu i powtórzyłeś połowę mojej wcześniejszej wypowiedzi. ;)

Co prawda, to prawda, iPhone mają system pisany pod sprzęt i na odwrót, a andorid jest bardziej uniwersalny, co nie zmienia faktu, że nawet za darmo bym nie chciał mieć tej 5s. Większość ludzi kupuje przepłaconego iPhone'a dla lansu, a potem robi jail breaki, bo nie stać ich na aplikacje.

Na 99% autor tematu nie będzie chciał zmieniać romu w nowym telefonie i narażać się na ewentualne nieprzyjemności, a s4 radzi sobie całkiem nieźle.

Gdyby nie to, że się wykpili z tym SnapDragonem 600, to jest to bardzo udany sprzęt, tylko polecam od razu kupić do niego dobry pokrowiec, bo koszta nowego ekranu z wymianą nie będą wiele się różniły od ceny używanego fona. :P

Opublikowano

na daną chwilę mam SGS 2 i powiem, że sprawuje się całkiem dobrze. Dużo ludzi mówi, żeby brać iphone'a ale z podzespołów z tego co patrzyłem on nie jest najlepszy więc nie wiem w końcu co wybrać. Zależy mi na necie w komórce, czasami słuchaniu muzyki, czasami na graniu i na zdjęciach ale także na tym żeby się nie zacinał dość często i płynnie chodził 

Opublikowano

Do iPhona trzeba potem wybulic duzo na wszystko, wytrzymalosc lezy - wiec nie polecam, jedyny jego plus to logo i system...

Mysle ze dla cb najlepiej bedzie nowe/uzywane sgs3 lte ale koniecznie lte bo one maja 2gb ramu... i wg mnie wiecej nie trzeba w fonie niz hd, 4,8", 4rdzenie i 2gb ramu,,,

Opublikowano

mój kolega ma s3 i mu się tnie a nie ma jakiś wymagających programów a antyvirus mu nic nie wyszukuje. jeszcze teraz się zastanawiałem nad SGS5 też podobno fajny jest 

Opublikowano

mój kolega ma s3 i mu się tnie a nie ma jakiś wymagających programów a antyvirus mu nic nie wyszukuje. jeszcze teraz się zastanawiałem nad SGS5 też podobno fajny jest 

Gorszy od Note3, ale co kto woli.

Antywirus nic nie wyszukuje, bo żeby załapać wira na andka, to trzeba nie wiem co robić + to, czy antywir coś znajdzie, czy nie, to nie zależy od fona.

Każdy telefon jak będzie na maxa zasyfiony i źle skonfigurowany, to będzie się ciął po jakimś czasie. SGS5 jest przepłacony i tyle w temacie.

Opublikowano

boże możecie skończyć z tym note'm? wiem, że jest lepszy ale jest wielki i w szkolę będzie nie poręczny a także nie będzie się mieścił w kieszeni. ja chce TYLKO z telefonów takich jak: HTC One m8, Samsung galaxy s4 lub s5 i IPhone 5s TYLKO z tych żadnych innych 

Opublikowano

To weź s4, bo s5 jest przepłacona, 2,7k vs 1,6k to chyba masz lekką różnicę, już nie mówiąc o tym, że za 3 miesiące s5 będzie kosztować już poniżej 2k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...